Tebrik ederim. 12 yıl boyunca içmenizin sebebi neydi bu arada?

Askerde iken başlamıştım, 19 yaşında askere gitmiştim. İlk 3 ay boyunca beni gerçekten hem bedensel, hem fiziksel anlamda yormuştu. Herkes baktım sigara içiyordu, bende denemek istedim. O gün sigara dumanını aldıktan sonra bu yaşıma kadar bırakamadım. Aradan seneler geçti, hep bırakacağım, bırakacağım dedim bırakamadım bir kere denedim ama bir şeyden dolayı çok stres yapıp tekrar başlamıştım. 1 hafta önce tam olarak bir karar aldım ve dedim asla ama asla kendime bir söz verdim bu sigarayı bir daha ağzıma sürmeyeceğim diye. 1 hafta boyunca içmedim, ve gerçekten işe yarıyor.

Taktik var mı? Malum sigaraya günde 270 TL verince para kalmıyor. Sinir falan yapmıyor mu veya yemekten sonra aşırı zorlamıyor mu?
Sigara tüketsen bile sigara içen birisi, sigara içmeyen birisine göre daha sinirli ve gergin oluyor. Nikotinden kaynaklı. Eskiden bende günde 3-4 paket arası içerdim bir anda bıraktım. Azaltmayla ya da elektronik sigara alternatifleriyle olmuyor. Ayrıca sigara içmenin sebebi bilinçaltı alışkanlıkları aslında. Bunu şöyle anlatabilirim;

Beyin çocuk gibidir. En kolay ve en çok keyif aldığı şeyi yapmak ister. Diyelim ki matematiğin zayıf ve çalışman gerekiyor. Ancak beyin zor geldiği için sürekli bu durumdan kaçar. Ona kaçabilecek bir yol sunmazsan, sonunda yapılması gereken işe yönelmek zorunda kalır. Mesela 1 hafta boyunca dışarı çıkmazsan ve odanda bilgisayar, telefon gibi dikkat dağıtıcı hiçbir şey olmasa, beyin bir süre sonra sıkılır ve sonunda o matematik dersine oturup çalışmaya başlarsın. Sigara da aynı mantıkla işliyor. Beyin sigaradan aldığı o kısa süreli keyfe alışmış durumda. Ama bu keyfi 1 hafta boyunca tamamen kesersen, beynin bu alışkanlık döngüsünü kırmaya başlar ve sigara isteği ortadan kalkar. Bağımlılıkları kırmak için 1 hafta yeter. 1 hafta dirayetli olmak yeterlidir.

Merhaba Forum sakinleri;

Yaklaşık olarak 18 yaşından beridir içtiğim sigarayı 1 hafta öncesi ile bırakmış bulunmaktayım. 12 sene içerisinde hep bırakacağım bırakacağım dedikten sonra bir türlü nasip olmadı, fakat gerçek anlamda son 1 haftadır içmiyorum ve hiç canım istememeye başladı, ayrıca tedavi falan da görmüyorum. Gerçek anlamda 1 hafta içmediğim zaman çok fark oluyor, yürürken olsun, merdivenden çıkarken olsun nefes nefese kalmıyorum. Evde ki dolu sigara paketini de yırtıp atmıştım. Bu kararın arkasın da durmaya sonuna kadar devam edeceğim ve bir daha asla sigara içmeyeceğim.
Sigarayı bırakanlar kulübüne hoş geldin hocam. Senin adına sevindim. İlerleyen zamanlarda canın istemeye başlayacaktır, o düşünceyi aklından atarsan, dirayetini sağlarsan bu başarıyı sürdürürsün. Bir kereden bir şey olmaz düşüncesiyle bir kere içtiğinde tekrardan bağımlı olursun.

Ayrıca sigarayı yeni bıraktığın için bu süreçte iştahın artacaktır. Çünkü sigara iştahı kesen bir şey. 1 aya vücut dengen düzelir.

Zararın neresinden dönersen kârdır demek isterdim ama diyemeyeceğim, umarım bir daha başlamazsın. 12 Sene boyunca vücuduna verdiğin zarar iyileşir mi bilmiyorum.

Sigara içmeyin arkadaşlar.