Dolandırıcılar level atladı...​

Dolandırıcıların telefonlar üzerinden SIM kartlarını klonlayarak kullanıcı verilerine ulaştığı ve başkalarının adına işlem yapabileceği belirtildi.

Haberin devamı:

CNN Türk'te ilgili video:

Son düzenleyen: Moderatör:

Dolandırıcılar level atladı...​

Dolandırıcıların telefonlar üzerinden SIM kartlarını klonlayarak kullanıcı verilerine ulaştığı ve başkalarının adına işlem yapabileceği belirtildi.

Haberin devamı:

CNN Türk'te ilgili video:

Nereye gidiyoruz böyle :(

Ben aslında bu haberi tepki ölçmek için verdim.

Haber beğeniler aldı, fakat beklediğim türden bir tepki senden geldi.

CNN Türk'ün videosunu izledim, Haber7'nin haberini okudum. Haberi okudum, gözlerim büyüdü. Video'yu izledim ve gözlerim daha da büyüdü. Ve kendi kendime dedim ki 'Yıllarca bilinen bir olay. Bu nasıl yeni bir şey oluyor?'

Örnek vereyim:

Yayınlandığı tarih:
1710923596579.webp

4 sene olmuş. Video da gördüğün grafiği, blog yazısında gördüğün grafiği karşılaştırdığın zaman birinin Türkçe diğerinin İngilizce olduğunu görürsün.

Aslında bunu oku:

Simjacker konusu bu yazıda doğru açıklanmış. Yazıda göze çarpan kısım bu:

Maalesef kullanıcıların SIM kart saldırılarını durdurabileceği belli başlı bir yöntem yok. Aslında, Müşterilerinin güvenliğini sağlamak mobil operatörlerin görevi. Bu operatörlerin, her şeyden önce, eski SIM menü uygulamalarını kullanmaktan kaçınmaları ve tehlikeli komutlar içeren SMS kodlarını engellemeleri gerekiyor.

Peki uzman neden bu konuya değinmemiş?

Yazılara bakılırsa, Türkiye Simjacker olayından etkilenmemiş/etkilenmediği olarak görebiliriz. Doğru ise, neden bu habere gerek vardı? Etkilendiğise, hangi operatör/operatörler Simjacker'den etkilendi ve halen devam ediyor mu? Neden açıklama yok?

Ayrıca SİM kartlar sadece telefonlarda değil, mesela POS cihazlarda da kullanılıyor. İşletmenin haberi olmadan birisi Simjacker yöntemi ile bilgiler çalabilir mi?

Haberde hepsi birbirine girmiş. SİM klonlama, SİM kopyalama, Simjacker, olta SMS.

Bana kalsa 'açıklayıcı' yerine daha çok 'kafa karıştırıcı' olmuş....

"Sistem" dolandırıcılardan daha akıllı-zeki ve bilgili olmalı! Yani bunu "son kullanıcı" düşünmemeli. Bu nasıl bir "embesillik" gerçekten anlamıyorum. Bunu "icat" edenler sorumluluğu telefon kullanıcısına yüklüyor. (bu her şeyde böyle)

Asıl

CNN Türk'ün videosunu izledim, Haber7'nin haberini okudum. Haberi okudum, gözlerim büyüdü. Video'yu izledim ve gözlerim daha da büyüdü. Ve kendi kendime dedim ki 'Yıllarca bilinen bir olay. Bu nasıl yeni bir şey oluyor?'

Örnek vereyim:

Yayınlandığı tarih:
Eki Görüntüle 27594

4 sene olmuş. Video da gördüğün grafiği, blog yazısında gördüğün grafiği karşılaştırdığın zaman birinin Türkçe diğerinin İngilizce olduğunu görürsün.

Aslında bunu oku:

Yazılara bakılırsa, Türkiye Simjacker olayından etkilenmemiş/etkilenmediği olarak görebiliriz. Doğru ise, neden bu habere gerek vardı? Etkilendiğise, hangi operatör/operatörler Simjacker'den etkilendi ve halen devam ediyor mu? Neden açıklama yok?

Ayrıca SİM kartlar sadece telefonlarda değil, mesela POS cihazlarda da kullanılıyor. İşletmenin haberi olmadan birisi Simjacker yöntemi ile bilgiler çalabilir mi?

Haberde hepsi birbirine girmiş. SİM klonlama, SİM kopyalama, Simjacker, olta SMS.

Bana kalsa 'açıklayıcı' yerine daha çok 'kafa karıştırıcı' olmuş....
Örneği ben sana vereyjais

Örnek vereyim:

Yayınlandığı tarih:
Eki Görüntüle 27594

Aslında bunu oku:

Bana kalsa 'açıklayıcı' yerine daha çok 'kafa karıştırıcı' olmuş...
Hâlâ devam eden bir tuzak...