1589

Üstün
Makaleler
2
IMG_3439.webp

IMG_3433.webp

2 günlüğüne baktığımız bu şımarık şeyi nasıl biraz olsun sakinleştirebilirim? Ev içinde sürekli koşturup yaramazlık yapıyor. Etraftaki kabloları koparıp sürekli havlıyor. Şortumuzun paçasını ısırırıyor ve bacağımla çiftleşmeye çalışıyor
Çok fazla yaramazlık yapıyor.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 68589
Eki Görüntüle 68590

2 günlüğüne baktığımız bu şımarık şeyi nasıl biraz olsun sakinleştirebilirim? Ev içinde sürekli koşturup yaramazlık yapıyor. Etraftaki kabloları koparıp sürekli havlıyor. Şortumuzun paçasını ısırırıyor ve bacağımla çiftleşmeye çalışıyor
Çok fazla yaramazlık yapıyor.

Mantıklı çözümleri eğitmenlerden veya çok uzun süre köpek bakmış insanlardan alabilirsiniz. Etrafınızda vardır belki. Bu arada burnuna basınca düt diye ses çıkıyor mu?

2 günlüğüne idare edeceksin, sakinleştirmek isterken hayvanı stres etme.
Dostum sakinleştirmek isterken nasıl stres edebilirim? Köpek bacağıma uygunsuz hareketler yapıyor dışarıda gezdirirken. Ethernet kablosunu ısırdı içindeki teller gözüküyor şu anda. İdare etmeyi ben de biliyorum ama eğer çözüm varsa bir bakayım diye konu açtım. Ben de istemem stres edeyim ama yapmam da zaten.
Birde bazen ağzına almaması gereken bir şey alınca sakince almaya çalışıp bir yandan yapmamasını söylüyorum. İlk bırakıp veriyor ama aldıktan sonra bu sefer ısırmaya çalışıyor bu normal değil. Köpeği stres etmemek için bana zarar vermesine de izin veremem kimse kusura bakmasın 😃

Dostum sakinleştirmek isterken nasıl stres edebilirim? Köpek bacağıma uygunsuz hareketler yapıyor dışarıda gezdirirken. Ethernet kablosunu ısırdı içindeki teller gözüküyor şu anda. İdare etmeyi ben de biliyorum ama eğer çözüm varsa bir bakayım diye konu açtım. Ben de istemem stres edeyim ama yapmam da zaten.

Bir odaya falan kapatırsan diye uyardım. Dışarıda parkta yorabilirsen evde o kadar hareketli olmaz. Ayrıca o hareketlenince sen de hareketlenirsen yapmaya devam eder, olduğun yerde duracaksın, bakmayacaksın, yüz vermeyeceksin. Yanlış bir şey yaptığında uzaklaştırıp bakmayacaksın.

Bir de bazen ağzına almaması gereken bir şey alınca sakince almaya çalışıp bir yandan yapmamasını söylüyorum. İlk bırakıp veriyor ama aldıktan sonra bu sefer ısırmaya çalışıyor bu normal değil. Köpeği stres etmemek için bana zarar vermesine de izin veremem kimse kusura bakmasın 😃

Köpeği nereden aldınız? Cinsi ne?

Bir odaya falan kapatırsan diye uyardım. Dışarıda parkta yorabilirsen evde o kadar hareketli olmaz. Ayrıca o hareketlenince sen de hareketlenirsen yapmaya devam eder, olduğun yerde duracaksın, bakmayacaksın, yüz vermeyeceksin. Yanlış bir şey yaptığında uzaklaştırıp bakmayacaksın.
Odaya kapatma gibi bir şey yapmam asla hocam merak etmeyin. Ağzına mesela televizyon kumandasını alıp kaçıyor ne yapmalıyım? Kumandayı parçalamaya çalışıyor zarar veriyor çünkü.

Odaya kapatma gibi bir şey yapmam asla hocam merak etmeyin. Ağzına mesela televizyon kumandasını alıp kaçıyor ne yapmalıyım? Kumandayı parçalamaya çalışıyor zarar veriyor çünkü.

Ulaşamayacağı yere sakla. Köpeğin ağzındaki bir şey çekmeye çalışırsan içgüdü olarak o daha çok çekecek. Ağzından bıraktığı zaman al, tekrar ulaşamayacağı yere koy. Bu sırada kumanda mefta olabilir, o şanssızlığa yapacak bir şeyin yok, fakat kumandayı parçalayacağını sanmam biraz diş izi olur en fazla.

Ulaşamayacağı yere sakla. Köpeğin ağzındaki bir şey çekmeye çalışırsan içgüdü olarak o daha çok çekecek. Ağzından bıraktığı zaman al, tekrar ulaşamayacağı yere koy. Bu sırada kumanda mefta olabilir, o şanssızlığa yapacak bir şeyin yok, fakat kumandayı parçalayacağını sanmam biraz diş izi olur en fazla.
Evde birde ek olarak kuş var. Uzun süre fark etmedi ama bugün dışarı çıkmak için tasmasına havlarken aniden kuşu gördü daha çok havlamaya başladı. Kuşu ayrı bir odaya koyup kapıyı kitledim.

Kırılan kumanda olsun yine alırsınız. Evde sıkılıyor büyük bir ihtimal o yüzden size baskı yapıyor.