Leyla ile Mecnun, Ezel, KVP, Behzat Ç, Kardeş Payı üzerine Türk dizisi tanımam. He bir de Şahsiyet ve Saygı.

1710511026833.webp

En son 2017 yılında Leyla ile Mecnun izlemiştim. O zamandan beri hiçbir TR dizine bakmadım. L&M de zaten epey güzeldi. Ağır ağır bakışma sahneleri yok, iki saat bir karakterin boş boş merdivenlerden inişini izlemiyorsun ve güzel bir olay örgüsü, karakterler de var. Daha ne?

IQ düştükçe dizilerin kalitesi de düşüyor.
Bizimkiler seviyor baldız, entrika ve aşk üçgeni konulu dizileri. 3 saatin 2 saati boş slow motion bakışmalar ve zoomlarla geçiyor. Sürekli aynı temadan aynı olaylar ısıtılıp öne konuluyor çünkü arz/talep, millet bıkmıyor aynı şeylerden.
Sadece bizimkiler de izlemiyor, Arap ülkelerinde ve İspanya başta olmak üzere Latin ülkelerde bayağı popüleriz.
Netflix'teki distopik tür olan Sıcak Kafa güzeldi ama bak, bu tarz farklı yapımlar geldi de biz mi izlemedik.

Son düzenleme:
En son 2017 yılında Leyla ile Mecnun izlemiştim. O zamandan beri hiçbir TR dizine bakmadım. L&M de zaten epey güzeldi. Ağır ağır bakışma sahneleri yok, iki saat bir karakterin boş boş merdivenlerden inişini izlemiyorsun ve güzel bir olay örgüsü, karakterler de var. Daha ne?
Diyoruz işte, eski diziler daha iyiydi. Şimdi dediğim gibi çoğu insan böyle saçma sapan diziler izlediğinden klon dizilerin sayısı fazla. Neden ve nasıl insanlar bu tarz aşk temalı, birbirinin aynısı dizileri izlemeye alışıklar, anlamak zor.

Güzel olmaması, göreceli bir ifadedir. Bununla birlikte, Türk yapımı diziler, günümüzde, kaliteli ve sanatsal içerik sunmaktan ziyade, yurtdışındaki seyirci kitlesine hitap eden, çerezlik içerik sunmaya odaklanıyorlar, diyebiliriz. Ben yapımcı olsam, ben de tam olarak bu amaç doğrultusunda çalışırdım, zira yurtdışındaki pazar payı, Türkiye'dekine kıyasla çok daha büyük.

Bir de Behzat Ç. Var hocam. O da epey iyiydi. Üst üste 3 sezon izlemişliğim vardır.

Ben onu hiç izlemedim vallahi niye bilmiyorum.

Güzel olmaması, göreceli bir ifadedir. Bununla birlikte, Türk yapımı diziler, günümüzde, kaliteli ve sanatsal içerik sunmaktan ziyade, yurtdışındaki seyirci kitlesine hitap eden, çerezlik içerik sunmaya odaklanıyorlar, diyebiliriz. Ben yapımcı olsam, ben de tam olarak bu amaç doğrultusunda çalışırdım, zira yurtdışındaki pazar payı, Türkiye'dekine kıyasla çok daha büyük.

Kurtulu Osman ve hürrem sultandan bahsediyorsunuz sanırım. 🤣