Lgsoru

Uzman
Bundan 3-4 ay önce okulda 20, 25, 30. oluyordum. Şu an da 50-60 seviyelerine geriledim. Arkadaşlarım bu gerileme ile dalga geçmeye başladı. Hiç çalışma isteğim de kalmadı. Ne yapmalıyım? Şu an 400-420 civarı alıyorum. Hedefim 465.

Genellikle netlerim şöyle:
  • Türkçe: 18-20
  • İnkilap: 9-10
  • Din: 9-10
  • İngilizce: 9-10
  • Matematik: 8-13
  • Fen: 15-18

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzenli deneme çözmeye başla eksik olduğun konulardan soru tara konu eksiğini kapa matematikten çalışma isteğine söyle 1 aylığına geri gelsin. Hedefin varsa mecburen çalışacaksın.

Dalga geçilecek bir konu değil ki bu daha az yapabilirsin, sınavlarda 1. olmak birisinin başarılı veya zeki olduğunu göstermez belki de birkaç ay sonra beyninden uçup gidecek tonla gereksiz bilgiyi ne kadar aklına aldığını gösterir.

@Dreamshox, haftada en az 3 tane genel denemeye giriyorum. Konu eksiğimi kapasam muhtemelen 2-3 doğru daha yapabilirim matematikten.

Diğer derslerinde genel olarak bir sıkıntın yok gibi duruyor. Oturup vaktinin çoğunu matematiğe ayırırsan daha fazla doğru yapabilirsin. Bunu yapacağım diye de diğer derslerinden olma. Kendin de branş denemesi al evde süre tutarak çöz. Çözsen bile video çözümü izle. Ders çalışmak istemiyorsan git soru çözüm videosu izle.

@SF26 merhaba, sizi diğer LGS konularında gördüm. Bana da yardımcı olabilir misiniz? Hedefim: 465
Girdiğim son 2 deneme:
Türkçe: 4Y.
İnkilap: Full.
Din: 1Y.
İngilizce: Full.
Matematik: 2Y 2b (normalde böyle gelmez, denemenin matematiği kolaydı.)
Fen: 7Y.
Toplam net: 70 puan: 417

İkinci deneme:
Türkçe: 2Y
İnkilap: 2Y.
İngilizce: 3Y 1b
Matematik: 2Y 4b
Fen: 5Y 2b
Toplam net: 62.

@SF26

Son düzenleme:
@SF26 merhaba, sizi diğer LGS konularında gördüm. Bana da yardımcı olabilir misiniz? Hedefim: 465
Girdiğim son 2 deneme:
Türkçe: 4Y.
İnkilap: Full.
İngilizce: Full.
Matematik: 2Y 2b (normalde böyle gelmez, denemenin matematiği kolaydı.)
Fen: 7Y.
Toplam net: 70 puan: 417

İkinci deneme:
Türkçe: 2Y
İnkilap: 2Y.
İngilizce: 3Y 1b
Matematik: 2Y 4b
Fen: 5Y 2b
Toplam net: 62.

@SF26
İngilizceler arası çok fark var. Net bir yorum yapamıyorum oraya ama fen bayağı kötü. Sağlam fen basman lazım. Feni halledersen muhtemelen 450 civarına kadar çeker.
Matematikte de bol bol soru çözüm videosu izle. Soruları önce kendin çöz sonra diğer çözümü de diğer kağıda not et.

Öncelikle teşekkürler. Son dönemlerde sözel bölümü boşladım. 2. dönemin başlarında sözel bölümde Max 4 yanlış yaparken boşladığım için düştüm. İngilizce net farkı da bundan kaynaklanıyor.
Şu an matematik için günlük partikül matematik son tekrar kampı videosu+ 20 kazanım 20 yeni nesil şeklinde gidiyorum. 3-4 tane konu eksiğim var. Bu arada içimde ağır bir yetiştirememe korkusu var. Yetişir değil mi?

Eski motivasyonum asla yok. Eylül aylarında sınıfta 1. olurken şu an 7, 8. oluyorum.

@SF26

Son düzenleme:
Öncelikle teşekkürler. Son dönemlerde sözel bölümü boşladım. 2. dönemin başlarında sözel bölümde Max 4 yanlış yaparken boşladığım için düştüm. İngilizce net farkı da bundan kaynaklanıyor.
Şu an matematik için günlük partikül matematik son tekrar kampı videosu+ 20 kazanım 20 yeni nesil şeklinde gidiyorum. 3-4 tane konu eksiğim var. Bu arada içimde ağır bir yetiştirememe korkusu var. Yetişir değil mi?

Eski motivasyonum asla yok. Eylül aylarında sınıfta 1. olurken şu an 7, 8. oluyorum.

@SF26
Yetişir yetişir, çalışmaya devam.

@SF26, en son girdiğim deneme (newton yayınları):
Türkçe: 3Y.
İnkilap: 1Y.
İngilizce: 2Y.
Matematik: 5Y 2b (kendimden emin bir şekilde çözdüğüm halde yanlışım fazla çıktı, 2 boş ise konu eksiğinden)
Fen: 2Y (kolaydı)
Toplam net: 70.

Sözel ve Sayısal arasındaki dengeyi kurmaya çalışıyorum. Yaklaşık 2 aydır sözele dair pek bir şey yapmıyorum çünkü.

@SF26 son girdiğim ekspert 427, nitelik 435 geldi. İkisinde de matematiği önceki denemelere göre iyi yaptım. (13-14 net) ancak fen ne yazık ki 11 ve 12 nete çakıldı. Bu arada örnek ve çıkmış soruları çözmeye başladım. Ayrıca matematikte prizmalar, piramit ve koniyi anlayamıyorum. Normalde çok hızlı anlayan biriyim ancak bu konulara kafam basmıyor. Video izliyorum, çözebiliyorum ama test kitabını karşıma alınca kalem bile oynatamıyorum. 1 soru falan çıksa çok dert etmeyeceğim ama 2-3 soru çıkma olasılığı var bu sene.

Son düzenleyen: Moderatör: