- Makaleler
- 3
Bak guzel dostum, birazcik beyin firtinasi yapalim seninle.İnternet üzerinden sıfır alınmış ilk montajdan sonra bozuk olduğu anlaşılmış ve kullanamadığım ürünü ben neden garantiye göndermek zorunda kalıyorum? Neyse şu süreç bir sonlansın bu firmayla bir daha işim olmayacak. İsteyenler huzur içinde alışveriş yapabilir.
Aldigin urunde marka garantisi soz konusu, yani garantisini ureten sirket sagliyor. Sinerji bu adamlardan alip sana satisi gerceklestiren sirket. Senin urunun bozuk cikiyor ve Sinerji'ye gidiyorsun, anlatiyorsun. Simdi kendini Sinerji'nin yerine koy.
Urunun ariza tespitinden ve iadesinden/tamirinden ureten sirket sorumlu. Sinerji urunu senin bozup bozmadigini bilemez, dolandirmaya calisip calismadigindan emin olamaz. Urunde marka garantisi oldugu icin de bu konular hakkinda emin olmadan urunu senden kabul edemez cunku kullanici hatasi durumunda uretici sirketten parayi geri alamaz. Bu konuda okeyiz.
Gelelim neden senin gonderdigin konusuna. Adamlarin mesajini ofkeyle, duygularinla degil mantiginla okursan anlarsin. Hadi birlikte yorumlayalim:
"Sürecin daha hızlı ilerlemesi için ürünü oksid bilişim yetkili servisi ile görüşüp durumu belirtip gönderebilirsiniz. Gönderemezseniz durumu belirtiniz yardımcı olayım size."
Gordugun gibi sana "surecin daha hizli ilerlemesi icin" demisler. Yani bizzat kendin gorusursen, araya bizi katmazsan hem kargo islemi 4-5 gun kisalir hem de iletisim hizlanir demek istemisler. Ardindan da "gonderemezseniz durumu belirtiniz, yardimci olayim" demisler. Yani isterseniz de biz gondeririz sizin yerinize ancak islem uzun surer cunku kargonuz once bize gelir, bizden ureticiye gider. Ayni sekilde donus yolu da gereksiz uzar ve iletisim kurmak istediginizde arada 3.kisi olur demisler.
Sinerji'yle bir daha alisveris yapmak istemeyebilirsin, senin en dogal hakkin tabi ki ancak sen bu tutumla devam edersen alisveris yapacak firma bulamazsin. Hepsi boyle.
Bu onlarin serefsizligi. Ben Sinerji'yi savunmuyorum, niye savunayim? Kendi sirketim degil ki? Surecten bahsediyorum sana, size. Surecin sonucunu takarlar, takmazlar bu apayri bir konu. Degisim/iade karari cikmasina ragmen harekete gecmeyen sirket serefsizin tekidir. Urunu garantiye senin gondermenle onlarin gondermesiyle alakasi yok bunun. Kendileri gondermis olsa, ayni belge kendilerine ulasmis olsa yine bir sey yapmayacaklardi o zaman. Belgeyi veren adam ayni, belge ayni, karar ayni.@Grancrest Sürecin hızlı ilerlemesiyle ilgili yazdığınız senaryoyu yapan bir arkadaş var bakalım bunu nasıl savunacaksınız? Girin bakın şikayetvar sitesine böyle bir sürü konu var.