@Sensei ben aramızda olmayan samimiyete binaen siz diye hitap edecem cevap verirken sizinde aynı üslubu kullanmanızı rica ediyorum.
Mesafeli satışlar sözleşmesine göre bir ürün satılıyorsa satıcı bunun sağlam olduğunu kabul ederek satar. Yani ben bozuk olmayan bir ürünü satın aldım ve kullanacam. Ancak aldığım ürün bozuk çıktı. Burada bozuk ürün sattığı için yasal yükümlülük satıcıyı sorumlu tutmaktadır. Yani sizin yukarıda belirttiğiniz gibi kabaca "drop shipping" olayının yasada yeri yoktur. Ticari kaygıları tüketici olarak beni yasal haklarımdan mahkum etmeye sebep olarak gösterilemez. Yani sürekli olarak belirttiğiniz ilk mesajda ürünü servise gönderin rapor alın sonra bize yollayın gibi bir yükümlülüğüm yoktur. Bunlar tamamıyla tüketici olarak bizleri 14 günlük haktan mahrum bırakmaya karşılık yapılmış ayak oyunlarından ibarettir. Peki adamlara verip veriştirdiğin ikinci mesajda niye ürünü size gönderelim siz servise yollayın dedin diyeceksiniz, maalesef kanunlar uygulanmadığı gibi yaptırım gücü de yok. Firma istediği gibi at koşturduğu için prosedürlerine ayak uydurmak zorunda kalıyoruz. THH şikayetin neticelenmesi 4-6 ay arası bir süreyi buluyor. İtirazlar ile bu 1 yıla kadar götürülebilir.
Ramler bozuk olsun olmasın mesafeli satışlar sözleşmesi gereği benim iade/değişim hakkım var. Bunu engelleyen herhangi bir durumda söz konusu değil. Kasıtlı olarak bir zarar verilmediği Ram'lerden ve paketinden anlaşılıyor.
Ancak adamlar yükümlüklerini yerine getirmeyip beni garanti sürecine dahil ediyor. Yasal yükümlülükleri olmasına rağmen hiç bir şekilde sorumluluk almıyorlar. Beni zorla garanti sürecine sokuyorlar. Hadi diyelim bu garanti sürecine girdik, kanuna göre arızalı olduğu bildirimini yaptıktan sonra 20 iş günü içerisinde sorun çözülmezse yasal hakların doğar diyor. Sistemlerinde kayıt 16 Ekim'de açılıyor. Onlara göre süreç 16 Ekim'de başlıyor yani 12 Kasım'a kadar süreleri var. Ancak kanuna göre 6 Kasım'a kadar çözülmesi gerekiyor.
Hadi bunların hepsini geçtim. Sizin söylediğiniz yolu izleyenlerinde hali benden farksız hatta beter. Benim burada bütün yasal haklarım gasp edilmiş. Bana niye itiraz ediyorsun heryerde süreç böyle işliyor diyorsunuz. Demek istediğinizi anlıyorum benzer süreçlerde yaşadım herkes ürünü kontrol edip gerek değişim ve iade işlemlerini hızlı bir şekilde yaptı. En uzun süre bugüne kadar 1 haftadır.
Hadi yine her şeyi bir kenara bırakalım adam ticari zarara uğramasın raporu alsın diyelim. Adamlar orada da patlıyor çünkü adamların elinin altında bu Ram'lerin bozuk olup olmadığını anlayacak teknik ekip var. Çok kolay 10-20 dk içinde bir sistem üzerinde bunu tespit edip değişimi onaylayıp geri kalan işlemleri şirket üzerinden yapabilirler. Ancak nedense yapılmıyor. Ben çok fazla firmadan alışveriş yaptım yapmaya devam da ederim. Ancak Sinerji kendi marka değerine bile isteye çok zarar veriyor. Beni bir defa mağdur ederler bir daha edemezler, ben ve çevremdeki hiç kimse bir daha Sinerji yolu görmez. Olan benim kaybettiğim zamana olacak.