Sabah 09:00'da başlıyorum, akşam 20:00'ye kadar çalışıyorum. 5 dakikadan oluşan birkaç mola ve yemek dışında masadan kalkmıyorum. Çalışırken sırtım ağrımıyor ama kalkınca inanılmaz ağrıyor. Dik durunca birkaç dakika çok sağlam ağrıyor. Sene sonuna kadar böyle giderse sırtım ölür. Nasıl bir önlem alabilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?SunseTTime
Uzman
Ben de masabaşı bir işte çalışıyorum. Eve gelince de az dinlenip yine bilgisayara giriyorum. İnsanın hem işi hem de hobisi bilgisayar olunca sırt ağrısı kaçınılmaz oluyor. Yine de sizlere birkaç tavsiyem var. Öncelikle günlük düzenli kültür fizik yapın. Önemsiz gibi görünen 15-20 dakikalık esneme hareketleri omurga sağlığı için çok faydalı. Harici olarak sırt ağrısını da azaltıyor. İş yerinde de eğer mümkünse molalarda yürüyün ara sıra kalkıp sırtınızı esnetin. Hatta ve hatta mümkünse işe yürüyerek gidin. Çıkışınız biraz geç saate kalıyormuş yorgun olacağınızı düşünerek dönüşte bunu önermek saçma olurdu. En azından günlük düzenli yürüyüş yine vücudunuza iyi gelecektir.
Ben de masabaşı bir işte çalışıyorum. Eve gelince de az dinlenip yine bilgisayara giriyorum. İnsanın hem işi hem de hobisi bilgisayar olunca sırt ağrısı kaçınılmaz oluyor. Yine de sizlere birkaç tavsiyem var. Öncelikle günlük düzenli kültür fizik yapın. Önemsiz gibi görünen 15-20 dakikalık esneme hareketleri omurga sağlığı için çok faydalı. Harici olarak sırt ağrısını da azaltıyor. İş yerinde de eğer mümkünse molalarda yürüyün ara sıra kalkıp sırtınızı esnetin. Hatta ve hatta mümkünse işe yürüyerek gidin. Çıkışınız biraz geç saate kalıyormuş yorgun olacağınızı düşünerek dönüşte bunu önermek saçma olurdu. En azından günlük düzenli yürüyüş yine vücudunuza iyi gelecektir.
Çalışıyorum derken iş değil aslında ders ama deneyeceğim dediklerinizi.
Bedensel hareket olmazsa zihinsel elastisite kaybolur, düşüncelerin yavaşlar. 45 dakikada bir kalkıp 20 squad ile bacaklara yüklen. Masayı kullanarak 5 şınav çek, yarım şınav sayılacağı için hiç ama hiç zorlamaz. Tek ayak üzerinde kollarını sallayarak dengeni boz, denge sağlayacak şekilde düşer gibi hareketler yap. Ek olarak imkanın varsa döküm ağırlıklar al, kas yapmaya başla. Testesteron artışı ile matematiksel zekan artacak. Gezmeye harcayacağın süre seni rahatlatacak hale gelmiştir şimdiden. Etrafını seyrederek yürüyüşler yap, yürürken ders veya iş konusunda aynı anda düşün. Bu şekilde, hareket ve düşünmeyi bir araya getirdiğinde beyninin iki ayrısı ortak çalışacak. Farklı farklı fikirler, çözümler kafanda canlanmaya başlayacak. Çevrende gördüklerin, yürüyüşteki kas hareketi ve işini düşünerek çözüm üretmen seni daha zeki bir insan yapacak. Kas kütlesi artışı sonucu bel ağrın ortadan kalkacak, dersini veya işini daha rahat halledecek bir yapıya da kavuşacaksın. Beyninin otonom yapısı, işlerini otomatik halledecek şekilde biçimlenecek. Saatlerce uğraştığın konuları dakikalar içninde çözeceksin. Duyusal sistemler ile birleşen bilgi her zaman daha kalıcıdır. Denge, görme, ses, koku, dokunma, tat bilgiye eklendiğinde otonom çözümleme yeteneklerin daha hızlı gelişir.