Arkadaşlar Hepsiburada üzerinden dizmek istediğim bilgisayarın bütün parçalarının siparişini verdim, geldi. Sorunsuz topladım montajı yaptım ama ne yaptıysam ekran gelmedi. Ekran kartını taktım gelmedi, onbıard yaptım gelmedi. Kasaya güç geliyor ama hiçbir görüntü yok.
Garantiye yollasam ücreti karşılığında onarım yaparlar mı, ve anakart sıkıntı çıkarır mı? Düzgün bir şekilde çalışır mı yoksa yenisini mi almam gerekiyor?
Servis soketi tamamen değiştirebilir ve anakartın garantisi de devam eder. Sorunsuz da çalışması gerek açıkçası. İstanbulda iseniz Mecidiyeköy Mete Bilgisayar'a bir gidip sorun. Soketteki pinleri düzeltebilir belki.
@Emrearas , geçmiş olsun kardeşim. Yapılabilecek en ciddi montaj hatasını yapmışsın.
Firma ile iletişime geç, şayet garanti kapsamında ücretsiz onarım/değişim yaparlarsa şanslısın. Muhtemelen kullanıcı hatası diyerek yapmayacaklar ama ücret karşılığında tamir edebilirler.
Servis soketi tamamen değiştirebilir ve anakartın garantisi de devam eder. Sorunsuz da çalışması gerek açıkçası. İstanbul'da iseniz Mecidiyeköy Mete Bilgisayar'a bir gidip sorun. Soketteki pinleri düzeltebilir belki.
@Emrearas, geçmiş olsun kardeşim. Yapılabilecek en ciddi montaj hatasını yapmışsın.
Firma ile iletişime geç, şayet garanti kapsamında ücretsiz onarım/değişim yaparlarsa şanslısın. Muhtemelen kullanıcı hatası diyerek yapmayacaklar ama ücret karşılığında tamir edebilirler.
Anlıyorum sanıyordum meğerse gerçekten 15 yıllık PC kullanıcısıyım çoğu yazılım dillerine hakimim ama donanım işi gerçekten her yiğidin harcı değilmiş tecrübe oldu.
Sağlık olsun teşekkür ederim tekrardan tamir yolu gözüktü.
@Recep Baltaş Hocam konuyu hortlatıyorum özür dileyerek, anakartımın tamiri yapıldı.
Yarın elime ulaşacak bilgisayarcıya götürmek istemiyorum çevremdeki bilgisayarcılar format dışında bilgisi yok. Anakarta işlemcimi takarken görüntülü arama yapıp bana yardımcı olabilir misiniz? Böyle bir şansım var mı acaba?