Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emrearas

Başarılı
Arkadaşlar Hepsiburada üzerinden dizmek istediğim bilgisayarın bütün parçalarının siparişini verdim, geldi. Sorunsuz topladım montajı yaptım ama ne yaptıysam ekran gelmedi. Ekran kartını taktım gelmedi, onbıard yaptım gelmedi. Kasaya güç geliyor ama hiçbir görüntü yok.

• Z790-A 7200 Anakart
  • i7-14700KF işlemci
  • MSI sıvı soğutucu
  • 980Pro SSD
  • MSI 750GF PSU +80 Gold

Dosya Ekleri

• 922A3D5F-A0F8-4E1B-9ED6-4812A1CA44BF.webp
    922A3D5F-A0F8-4E1B-9ED6-4812A1CA44BF.webp
    402,5 KB · Görüntüleme: 131
  • IMG_2011.webp
    IMG_2011.webp
    118,2 KB · Görüntüleme: 101
  • IMG_2012.webp
    IMG_2012.webp
    78,5 KB · Görüntüleme: 114
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Geçmiş olsun. Soketi bozmuşsunuz. Garantiye başvurun diyeceğim ama kullanıcı hatası maalesef.

Edit: Bir maket bıçağının ucuyla elle düzeltilebilir ama ciddi ince iş gerektirir.

IMG_1879.webp

Dosya Ekleri

• IMG_2013.webp
    IMG_2013.webp
    232,9 KB · Görüntüleme: 90
Garantiye yollasam ücreti karşılığında onarım yaparlar mı, ve anakart sıkıntı çıkarır mı? Düzgün bir şekilde çalışır mı yoksa yenisini mi almam gerekiyor?
Servis soketi tamamen değiştirebilir ve anakartın garantisi de devam eder. Sorunsuz da çalışması gerek açıkçası. İstanbulda iseniz Mecidiyeköy Mete Bilgisayar'a bir gidip sorun. Soketteki pinleri düzeltebilir belki.

@Emrearas , geçmiş olsun kardeşim. Yapılabilecek en ciddi montaj hatasını yapmışsın.

Firma ile iletişime geç, şayet garanti kapsamında ücretsiz onarım/değişim yaparlarsa şanslısın. Muhtemelen kullanıcı hatası diyerek yapmayacaklar ama ücret karşılığında tamir edebilirler.

Servis soketi tamamen değiştirebilir ve anakartın garantisi de devam eder. Sorunsuz da çalışması gerek açıkçası. İstanbul'da iseniz Mecidiyeköy Mete Bilgisayar'a bir gidip sorun. Soketteki pinleri düzeltebilir belki.

Evet İstanbuldayım gidebilirim yetkili servisemi gideyim öncelikle Mete bilgisayara mı gideyim?

@Emrearas, geçmiş olsun kardeşim. Yapılabilecek en ciddi montaj hatasını yapmışsın.

Firma ile iletişime geç, şayet garanti kapsamında ücretsiz onarım/değişim yaparlarsa şanslısın. Muhtemelen kullanıcı hatası diyerek yapmayacaklar ama ücret karşılığında tamir edebilirler.

Anlıyorum sanıyordum meğerse gerçekten 15 yıllık PC kullanıcısıyım çoğu yazılım dillerine hakimim ama donanım işi gerçekten her yiğidin harcı değilmiş tecrübe oldu.

Net değil. Siz bakın fiziksel bir hasar var mı? Sokette işlemciden kopmuş bir parça var mı diye.
hayır Recep bey işlemcide bir kopukluk göremiyorum intel işlemci olduğu için amd gibi değil içeri gömük o yüzden biraz şanslıyım sanırım

Sağlık olsun teşekkür ederim tekrardan tamir yolu gözüktü.

@Recep Baltaş Hocam konuyu hortlatıyorum özür dileyerek, anakartımın tamiri yapıldı.
Yarın elime ulaşacak bilgisayarcıya götürmek istemiyorum çevremdeki bilgisayarcılar format dışında bilgisi yok. Anakarta işlemcimi takarken görüntülü arama yapıp bana yardımcı olabilir misiniz? Böyle bir şansım var mı acaba?

IMG_2061.webp

Son düzenleyen: Moderatör: