O elektrik olayını mantıklı bulmuyor. Kendi evi çok daha kötü haldeymiş öyle olsa benim oyun oynayamamam lazım diyor.

Vallahi işte 5-6 saat şarjda tuttuktan sonra kasa ve monitörü UPS'ye takıp teste geçeceğim. Önceki UPS'de Power tuşuna basmaktan başka bir şey yapılmıyordu. @ggbye bunda incelik gerekiyorsa önden bilgi alabilirim.

Online UPS sürekli açık olması gerek. Kapatılmıyor, kapılsa bile aküleri 2-3 ay gibi sürede ölür.

Son düzenleyen: Moderatör:
O elektrik olayını mantıklı bulmuyor. Kendi evi çok daha kötü haldeymiş öyle olsa benim oyun oynayamamam lazım diyor.

Valla işte 5-6 saat şarjda tuttuktan sonra kasa ve monitörü UPS'ye takıp teste geçeceğim. Önceki UPS'de power tuşuna basmaktan başka bir şey yapılmıyordu. @ggbye bunda incelik gerekiyorsa önden bilgi alabilirim.

Şarj olayı gerekli değil, %5 gelmedikçe sorun olmaz. Tak, test et direkt. Online direkt bataryadan besler, şarteli vesaire indirmene de gerek yok yani. Line'dan farklı bu. Akü tamamen boşalması iyi değil, fişte takılı kalacak. Geceleri belki çekersin, diğer türlü fan 7-24 dönüyor.

Arkada sarı akü bağlantısını yap. Açma tuşuna bas. 2 saat şarj et, sonra PC bağla zaten online modu için LCD paneli var orada görünür.

"Online UPS sürekli açık olması gerek. Kapatılmıyor, kapılsa bile aküleri 2-3 ay gibi sürede ölür." demiştin ya hani. Çok sesli olursa diye diyorum sadece geceleri kapatsam 23:00-08:00 arası? İşe giderken geri açarım sabah. Bu zararlı mı? Onun dışında evde elektrik gitmedikçe kapat aç yapmam zaten.

"Online UPS sürekli açık olması gerek. Kapatılmıyor, kapılsa bile aküleri 2-3 ay gibi sürede ölür." demiştin ya hani. Çok sesli olursa diye diyorum sadece geceleri kapatsam 23:00-08:00 arası? İşe giderken geri açarım sabah. Bu zararlı mı? Onun dışında evde elektrik gitmedikçe kapat aç yapmam zaten.

Bir elektrikçi bul, içindeki fanı değiştir, ya da voltajını düşürsün.

Online UPS amacı şebekeden izole etmek. Line Interactive şebekeyi veriyor, kesinti anında ya da şarteli kaparsan batarya geçiyor. Fişten çekme ikisini de, Line olan zaten ses çıkartmaz. Online olan 7-24 dönüyor, sorun orada. Gece yatmadan 3-5 saat kapatmanda çok sakınca olmaz gibi. Önemli olan akü boşalmasın tamamen.

Bir elektrikçi bul, içindeki fanı değiştir, ya da voltajını düşürsün.

Garantisi gider. Viko yeterliyse onla uzatsın. Diğer türlü 3x2.5 kablo ile uzatsın. Boş bir odada sorun olmaz.

Online UPS amacı şebekeden izole etmek. Line Interactive şebekeyi veriyor, kesinti anında ya da şarteli kaparsan batarya geçiyor. Fişten çekme ikisini de, Line olan zaten ses çıkartmaz. Online olan 7-24 dönüyor, sorun orada. Gece yatmadan 3-5 saat kapatmanda çok sakınca olmaz gibi. Önemli olan akü boşalmasın tamamen.
Sesini bir göreyim de eğer sorunu çözerse gerekirse her gün yatmadan önce salona taşırım napayım.

20260225_182438.webp

@ggbye, sarı akü bağlantısını yaptım fakat az sallanıyor hareket ettirmeye calisinca. Normal mi, sende de o kadar sallaniyor mu?