Tugay

Uzman
1733770791023.webp

Merhaba, bilgisayarım son zamanlara mavi ekran veriyor. Minidump dosyası oluşmuyor ve %0'da yeniden başlatılıyor. Sorun nedir?

@bicy

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer minidump dosyası oluşmuyorsa ayarlardan Sistem - Sistem Özellikleri (Sistem Bilgisi) - Gelişmiş Sistem Ayarları - Başlangıç ve Kurtarma kısmının altındaki ayarlar butonuna tıklayıp sistem hatası kısmını görseldeki gibi ayarlayın.

1733773221691.webp

Mavi ekran vermeden önce bilgisayarda ne yapıyordunuz? Ve son zamanlarda bilgisayarda yazılımsal/donanımsal değişimler oldu mu?
Uykudan açarken mavi ekran yedi. Ve yakın zamanda donanım değiştirmedim.

Eğer minidump dosyası oluşmuyorsa ayarlardan sistem - sistem özellikleri (sistem bilgisi) - gelişmiş sistem ayarları - başlangıç ve kurtarma kısmının altındaki ayarlar butonuna tıklayıp sistem hatası kısmını görseldeki gibi ayarlayın.

Eki Görüntüle 105951
1733773415048.webp

Zaten açık, bir de şimdi otomatik olarak yeniden başlattı ve kapattım. Belki böyle %100 olur.

1733773524673.webp

Bunu açtım, unutmuşum.

Uykudan açarken mavi ekran yedi. Ve yakın zamanda donanım değiştirmedim.
Uyku modunda hata alman ve "minidump" oluşmaması RAM ile ilgili olabilir, ayrıca bu daha çok donanımsal bir sorunda ortaya çıkan bir hata tipi. Memtest86 ve OCCT ile tam yük altına sokun sistemi + BIOS'tan "Fast boot" son zamanlarda açtınız mı? Eğer açtıysanız onu da kapatın.

Uyku modunda hata alman ve "minidump" oluşmaması RAM ile ilgili olabilir, ayrıca bu daha çok donanımsal bir sorunda ortaya çıkan bir hata tipi. Memtest86 ve OCCT ile tam yük altına sokun sistemi + BIOS'tan "Fast boot" son zamanlarda açtınız mı? Eğer açtıysanız onu da kapatın.
Bilgisayarda Fastboot bile yok. Strese sokmayı denerim

Bir de uykudan uyandıktan sonra kasmalar da oluyor; fare 1 FPS'de çalışıyor, hiçbir şey açılmıyor ve mavi ekran.