Sistem yeniden başladığında kendini CSM moduna alıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MAH0A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 94
  • Görüntüleme Görüntüleme 591
  • Etiketler Etiketler
    csm sistem

MAH0A 79

Üstün
İlk kez böyle bir sorun yaşıyorum. UEFI kullandığım sistem durduk yere kendini yeniden başlatıyor ve bu iki üç kez tekrar ediyor, sonra bir bakıyorum kendini CSM'ye almış. Bunu düzeltmek için CMOS yapmam gerekiyor. Bunu kalıcı düzeltmenin yolu nedir?

• MSI MPG X670E Carbon WiFi
  • R7 9800X3D
  • G.Skill Royal Neo 6000 CL28 2x16GB

Sistem Samsung 980 Pro 1 TB SSD'ye kurulu.

Sürüm: Windows 11 Pro 25H2

NOT: Herhangi bir yeni kurulum vb. yapmadım. Bu sorunu son 2 gündür yaşıyorum. Yaklaşık 20 gün önce işlemciyi sisteme taktım. Ondan evvel 2.5 yıldır tüm bileşenler aynı, mevcut kurulumlara hiç dokunulmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Secure Boot mu açıyoruz?

@MAH0A USB port değişebilirsin bir de, dosyayı anlık okuyamamış olabilir. Sorun olursa sıfırdan yazılması lazım...

Secure Boot mu açıyoruz?

Bu hatayı almış TR_by'da, ilk etapta port değişip CSM Disabled kontrol edin. USB sök tak yap. @MAH0A Sorun olursa tik atmadan Rufus sıfırdan yazdırılacak ISO...

@MAH0A USB port değişebilirsin bir de, dosyayı anlık okuyamamış olabilir. Sorun olursa sıfırdan yazılması lazım...

USB bellek yeniden biçimlendirilecek, ISO dosyası yeniden inmeli, Rufus ile yazdırmadan önce ISO'nun adının yazan yerindeki tik işaretinden dosyayı doğrulamalı, o adımdan sonra anakart üzerinden, USB 2.0 portundan kurar, Max 5dk sürüyor kurması. Önce BIOS güncel değilse BIOS güncellemesi lazım. CSM ayarıno disabled yapması lazım. CSM kapatınca Secure Boot otomatik online oluyorsa, standart moda alınmalı.

Bugün çok yoruldum. Bu işleri ve kurulumları ancak yarın halledebilirim. Montaj canımı çıkardı her şeyi düzgün yapalım dedikçe yordu ister istemez.

Bugün çok yoruldum. Bu işleri ve kurulumları ancak yarın halledebilirim. Montaj canımı çıkardı her şeyi düzgün yapalım dedikçe yordu ister istemez.

Bu kartta ilk iş BIOS güncelle. BIOS'ta Boot kısmından bazı şeyleri kontrol et... CSM Disabled, Windows UEFI ve Standart mod kalacak. MSI gibi değil bu kısım... Dahili grafik ve Fast Boot kapat, POST Delay Time 1s yap. ASUS Tools Disabled iken kuruluma sıfırdan devam et. Port değişip dene, anakart Rear I/O kullan. Sorun olursa sıfırdan ISO'yu yazdırıcaksın Rufus ile hiçbir seçeneğe tik atmadan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…