İlk kez böyle bir sorun yaşıyorum. UEFI kullandığım sistem durduk yere kendini yeniden başlatıyor ve bu iki üç kez tekrar ediyor, sonra bir bakıyorum kendini CSM'ye almış. Bunu düzeltmek için CMOS yapmam gerekiyor. Bunu kalıcı düzeltmenin yolu nedir?
MSI MPG X670E Carbon WiFi
R7 9800X3D
G.Skill Royal Neo 6000 CL28 2x16GB
Sistem Samsung 980 Pro 1 TB SSD'ye kurulu.
Sürüm: Windows 11 Pro 25H2
NOT: Herhangi bir yeni kurulum vb. yapmadım. Bu sorunu son 2 gündür yaşıyorum. Yaklaşık 20 gün önce işlemciyi sisteme taktım. Ondan evvel 2.5 yıldır tüm bileşenler aynı, mevcut kurulumlara hiç dokunulmadı.
Hayır, öyle bir şey hiç denemedim. Çok fazla öneri geldi. Olmazsa sürüm düşürmek daha mantıklı. @X99 hocamında önerileri var. Anlaşılan durum biraz komplike. Uğraşmam gerekecek.
@Ayhan Dönmez yeni sürümde tüm ayarları elle girip kaydettim, o şekilde Load yapıyorum.
Ben bu dediğin soruna hiç rastlamadım, 7600'den 9800X3D'ye geçince bu sorunlar olması mantıksız. Stokta dene CMOS atıp, fayda etmezse BIOS düş. Dahili grafik kapatırsın sadece, EXPO dahi açma.
Hocam CMOS sıfırladım. Şimdi dediğinizi uyguluyorum. Kaydettiğim profillerin hiçbirini yüklemeyeceğim. Her şeyi elle gireceğim. Kendim manuel olarak birkaç kez yeniden başlatma yapacağım, sonra sistemi yüke sokup bekleyeceğim.