792

Uzman
Merhaba, sistemimde 500GB yedek HDD bulunmakta. 2-3 saat bilgisayara baktım ardından az önce kapatmaya çalıştım. Windows tuşuna bastıktan sonra çıkan menüden “Bilgisayarı Kapat” seçeneğine tıkladığımda bilgisayar hiç tepki vermedi. Bekleyip 3-4 kez aynısı yaptım hâlâ sonuç değişmedi. CTRL+alt+Tab kombinasyonu ile kapatmayı denedim. Bilgisayarda sadece kapanma animasyonu gibi beyaz bir çark döndü ve hiçbir şey olmadı. HDD'den şüpheliydim, HDD'nin kablosunu söktüm, bilgisayar rahatça kendini kapattı. HDD yüzünden geç açılma sorunları yaşanıyordu ama böylesini hiç yaşamamıştım. İçerisinde Windows bile kurulu değil. Sabah 4 adet eski oyun yüklemiştim içerisine. Acaba ondan olabilir mi diyorum ama saçma. İçerisinde Windows falan hiçbir şey yok. Windows M.2 SSD'de kurulu ve HDD kablosunu söktüğüm zaman düzeldi. Bu sorun nedir?

Son düzenleme:
Kasa içine bağlı değil hocam. Harici HDD kutusuna montajlı kendisi. O testleri nasıl yapabilirim?
Harici ise bu HDD lerin bağlantısını yapan elektronik aparatta belki bir sıkıntı olmuş olabilir. CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo ile kontrol edebilirsiniz. Bende de aynı sorun vardı. Yazma hızı 0 dı. Sök tak yaptım düzelmişti. Kesin olmak için HDD nin sisteme direkt bağlanmasından sorun olup olmadığı anlaşılır.

Harici ise bu hddlerin bağlantısını yapan elektronik aparatta belki bir sıkıntı olmuş olabilir. CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo ile kontrol edebilirsiniz. Bende de aynı sorun vardı. Yazma hızı 0'dı. Sök tak yaptım düzelmişti. Kesin olmak için HDD'nin sisteme direkt bağlanmasından sorun olup olmadığı anlaşılır.

HDD için gerekli bir kablo var mış (SATA'dan bahsetmiyorum.) O kabloyu aradım taradım bulamadım. Bu diskte kafasına göre çalışıyor biraz uğraşırım olmazsa ya çöpe atarım ya da veririm birine.

Bir dolabın içindeydi aylardır bahçede duruyordu. Annemler atmış bahçeye dolabı. Dolap ıslanmış HDD'nin de su teması gördüğünü düşünüyorum.

HDD için gerekli bir kablo var mış (SATA'dan bahsetmiyorum.) O kabloyu aradım taradım bulamadım. Bu diskte kafasına göre çalışıyor biraz uğraşırım olmazsa ya çöpe atarım ya da veririm birine.
SATA dan eski ise IDE olur. Bunun gibi mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 84