Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Braki

Çalışkan

Yukarıda daha önce açmış olduğum konunun uzantısı mevcut.

Bu konuyu açtıktan sonra yeni bir anakart ve güç kaynağı aldım. Fakat bunlarda da anakart üzerinde DRAM ışığı yanıyor, görüntü alamıyorum, USB elemanları çalışmıyor.

Sizde sorun RAM’de mi, yoksa işlemcide mi? @Recep Baltaş

Çözüm
Tüm ürünleri teker teker garanti kapsamında servise gönderdim. Bu süreçte en zor arızalanacağını düşündüğümüz işlemciyi de en sona bırakmıştım. Ve işlemci sorunlu çıktı, garanti kapsamında bire bir değişim yapıldı.
Anakart DDR4 destekliyorsa sizde DDR3 veya DDR5 taktıysanız bu tür arızalar normaldir. RAM ları uyumlu almanız gerek.
PSU arızalıysa DDR ışığı yanmaz
Anakartlar: Colurful Battle Ax B650 / Asus Tuf Gaming B650
RAM Kit: Lexar Thor DDR5 6000Mhz

Hangi anakartı aldınız bilmiyorum ama flashback özelliği varsa BIOS'u güncelleyin.
Colorful olanda değil ama Asus olanda güncelledim. Durum aynı.

Anakartlar: Colurful Battle AX B650 / ASUS TUF gaming B650.
RAM kit: Lexar Thor DDR5 6000MHz.

Colorful olanda değil ama ASUS olanda güncelledim. Durum aynı.
Colorful da flashback özelliği yok zaten. ASUS anakartı güncellendiyse hala açılmadıysa RAM'ler şüpheli olabilir. İşlemciyi çıkarıp pinlere bakın derim. Yamukluk var mı diye.

Colorful da flashback özelliği yok zaten. ASUS anakartı güncellendiyse hala açılmadıysa RAM'ler şüpheli olabilir. İşlemciyi çıkarıp pinlere bakın derim. Yamukluk var mı diye.
Büyüteç ile dahi tüm pinleri inceledim. İki anakartta da pinlerde hiçbir yamukluk yok. İşlemci üzerinde de herhangi deformasyon vesaire söz konusu değil.

Sistemi ilk topladığımda yaklaşık 4 gün çalışan sistem bir gece bilgisayarı kapatırken kapanmadı ve sonrasında açtığımda da hiçbir şekilde görüntü alamadım.

Büyüteç ile dahi tüm pinleri inceledim. İki anakartta da pinlerde hiçbir yamukluk yok. İşlemci üzerinde de herhangi deformasyon vesaire söz konusu değil.

Sistemi ilk topladığımda yaklaşık 4 gün çalışan sistem bir gece bilgisayarı kapatırken kapanmadı ve sonrasında açtığımda da hiçbir şekilde görüntü alamadım.
Umarım işlemci gitmemiştir yani. 7600'nin grafik birimi var. Ekran kartıyı söküp anakarttan görüntü almayı çalışın derim. Elinde veya başka birilerinde RAM varsa deneyin.

Son düzenleme:
Tüm ürünleri teker teker garanti kapsamında servise gönderdim. Bu süreçte en zor arızalanacağını düşündüğümüz işlemciyi de en sona bırakmıştım. Ve işlemci sorunlu çıktı, garanti kapsamında bire bir değişim yapıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm