Sistemde stutter oluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan burak_ats
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 75
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    oluyor

burak_ats

Çalışkan
Evet arkadaşlar sorunum bu. Denediğim çözümler:

Windows 10 ve Windows 11 denendi.
AMD EXPO açık/kapalı denendi.

1 aydır bu sorunla uğraşıyorum arkadaşlar. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam. Şimdi eve geçiyorum söküp deneyeceğim.
BIOS içerisinden PCIE slotu x16 ayarlanıyorsa sökmene gerek yok, M2_2 Disabled kalıyor otomatik olarak. X870 TUF'ta var, X870E-E bilmiyorum.

Advanced-Onboard Settings kısmında bu ayarlar, Wi-Fi ve BT ayarları da orada, onları da kapat. NB Configuration kısmında da iGPU-disabled yapmalısın.

Tamamdır hocam. Şimdi eve geçiyorum söküp deneyeceğim.
Sorun düzelmezse AGESA 1.2.0.3g kurup denersin.

Evet arkadaşlar sorunum bu. Denediğim çözümler:

Windows 10 ve Windows 11 denendi.
AMD EXPO açık/kapalı denendi.

1 aydır bu sorunla uğraşıyorum arkadaşlar. Yardım eder misiniz?

Bu stutter her oyunda mı oluyor, nasıl hissediyorsun oyunlarda kendini.

Tamam dır hocam maşallah her şeyi detaylı biliyorsun sağ olun.

Mouse polling rate 8000 civarında kullanmak bu sorunu yapıyor, 1000'e düşürüp deneyebilirsin yazılımdan.

Bununla alakası yok, eski evimizde bende yaşamıştım, ekran kartımı 3080'e güncelledikten sonra otomatik bu sorun kalktı ve çok fazla faktör var, sorunu bulmak tamamen şans.

Bu stutter her oyunda mı oluyor, nasıl hissediyorsun oyunlarda kendini.

Her oyunda oluyor evet örnek veriyorum The Last of Us Part I oynuyorum 90 100 110 FPS alıyorum takılma oluyor kasma hissiyatı alıyorum hocam takılma çok canımı sıkıyor her oyunda var baktım.

Her oyunda oluyor evet örnek veriyorum The Last of Us Part I oynuyorum 90 100 110 FPS alıyorum takılma oluyor kasma hissiyatı alıyorum hocam takılma çok canımı sıkıyor her oyunda var baktım.
@SunseTTime Drop konusundan iyi anlıyor.

@EJDER X870E-E onda da var, aynı sorun mevcuttu. Müsait olursa bakacaktır.

Bununla alakası yok, eski evimizde bende yaşamıştım, ekran kartımı 3080'e güncelledikten sonra otomatik bu sorun kalktı ve çok fazla faktör var, sorunu bulmak tamamen şans.
Bu 3D'lerde saçma şekilde sorun yapıyor bazı oyunlarda polling rate. İntel tarafında sorun yoktu bende de.

Tamam dır hocam beklemedeyim.
Önce dediklerimi dene, ilk olarak x16 alabiliyorsan dediğim kısımdan onu yap, eğer alınmıyorsa Auto seçeneği varsa sadece PCIE 5.0 slot bölümünde, çipsete ver m2_2'yi dediğim gibi. @EJDER Öyle çözdü diye hatırlıyorum E-E'de.

Sistemin parçalarını kontrol ettiniz mi, her şey düzgün mü yerinde ve evinizde topraklamanız var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…