Detaylar
Kim cevapladı?iGPU-ıntegrated Graphics de kapalı kalsın bu arada, AMD driverini kurduysan Revo Uninstaller yazılımı ile Advanced scan yaparak kaldır. @burak_ats eğer M.2 sorununu çözmezse driver kaynaklı olabilir.
Tamamdır hocam. Şimdi eve geçiyorum söküp deneyeceğim.
- Makaleler
- 1
BIOS içerisinden PCIE slotu x16 ayarlanıyorsa sökmene gerek yok, M2_2 Disabled kalıyor otomatik olarak. X870 TUF'ta var, X870E-E bilmiyorum.Tamamdır hocam. Şimdi eve geçiyorum söküp deneyeceğim.
Advanced-Onboard Settings kısmında bu ayarlar, Wi-Fi ve BT ayarları da orada, onları da kapat. NB Configuration kısmında da iGPU-disabled yapmalısın.
Sorun düzelmezse AGESA 1.2.0.3g kurup denersin.Tamamdır hocam. Şimdi eve geçiyorum söküp deneyeceğim.
Evet arkadaşlar sorunum bu. Denediğim çözümler:
Windows 10 ve Windows 11 denendi.
AMD EXPO açık/kapalı denendi.
1 aydır bu sorunla uğraşıyorum arkadaşlar. Yardım eder misiniz?
Bu stutter her oyunda mı oluyor, nasıl hissediyorsun oyunlarda kendini.
BIOS içerisinden PCI-e slotu X16 ayarlanıyorsa sökmene gerek yok, M2_2 disabled kalıyor otomatik olarak. X870 TUF'ta var, X870E-E bilmiyorum.
Advanced-onboard settings kısmında bu ayarlar, Wi-Fi ve BT ayarları da orada, onları da kapat. NB Configuration kısmında da iGPU-disabled yapmalısın.
Sorun düzelmezse AGESA 1.2.0.3G kurup denersin.
Tamam dır hocam maşallah her şeyi detaylı biliyorsun sağ olun.
Mouse polling rate 8000 civarında kullanmak bu sorunu yapıyor, 1000'e düşürüp deneyebilirsin yazılımdan.
Bununla alakası yok, eski evimizde bende yaşamıştım, ekran kartımı 3080'e güncelledikten sonra otomatik bu sorun kalktı ve çok fazla faktör var, sorunu bulmak tamamen şans.
Bu stutter her oyunda mı oluyor, nasıl hissediyorsun oyunlarda kendini.
Her oyunda oluyor evet örnek veriyorum The Last of Us Part I oynuyorum 90 100 110 FPS alıyorum takılma oluyor kasma hissiyatı alıyorum hocam takılma çok canımı sıkıyor her oyunda var baktım.
- Makaleler
- 1
@SunseTTime Drop konusundan iyi anlıyor.Her oyunda oluyor evet örnek veriyorum The Last of Us Part I oynuyorum 90 100 110 FPS alıyorum takılma oluyor kasma hissiyatı alıyorum hocam takılma çok canımı sıkıyor her oyunda var baktım.
@EJDER X870E-E onda da var, aynı sorun mevcuttu. Müsait olursa bakacaktır.
Bu 3D'lerde saçma şekilde sorun yapıyor bazı oyunlarda polling rate. İntel tarafında sorun yoktu bende de.Bununla alakası yok, eski evimizde bende yaşamıştım, ekran kartımı 3080'e güncelledikten sonra otomatik bu sorun kalktı ve çok fazla faktör var, sorunu bulmak tamamen şans.
@SunseTTime drop konusundan iyi anlıyor.
@EJDER X870E-E onda da var, aynı sorun mevcuttu. Müsait olursa bakacaktır.
Tamam dır hocam beklemedeyim.
- Makaleler
- 1
Önce dediklerimi dene, ilk olarak x16 alabiliyorsan dediğim kısımdan onu yap, eğer alınmıyorsa Auto seçeneği varsa sadece PCIE 5.0 slot bölümünde, çipsete ver m2_2'yi dediğim gibi. @EJDER Öyle çözdü diye hatırlıyorum E-E'de.
Sistemin parçalarını kontrol ettiniz mi, her şey düzgün mü yerinde ve evinizde topraklamanız var mı?Her oyunda oluyor evet örnek veriyorum The Last of Us Part I oynuyorum 90 100 110 FPS alıyorum takılma oluyor kasma hissiyatı alıyorum hocam takılma çok canımı sıkıyor her oyunda var baktım.
Yeni konular
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor