Detaylar
Kim cevapladı?SunseTTime
Uzman
Hocam sıcaklık değerleri çok yüksek, sadece bu bile stutter sebebi olabilir. Ayhan hocamla bu sorunu çözmeye bak, geçmezse başka şeyleri de test ettiririz.Değerler şu şekilde hocam küçük küçük takılmalar oldu çektiği güç ve kullanım indi o takılmalar olurken.
Çözümü termal bakım, PTM 7950 kullanman daha iyi olur. Macunlar verimsiz bu kartlarda, pump out yapıyor. Bunu da yetkili servis yapmıyor, senin tecrüben varsa senin yapman gerekli, eğer yoksa da dediğim kişilere götüreceksin elden İstanbul'da, onlar değişim yapıyor.
Servise gönderdiğinde macun sürüp yolluyor, en geç 1 ay içinde yine aynı senaryo tekrarlıyor. Bir de termal pad de değişmiyorlar, o da kartı sök tak derken özelliğini yitiriyor genelde. Fabrikasyon padler kalitesiz oluyor.
Valorant dışında stutter drop sorunu var mı sende başka oyunlarda bu arada, CS'de falan da bak istersen.
Bu kartı her halukarda halletmen lazım, macunun işi bitmiş, VRAM'ler idare eder ama açmışken pad+macun değişmek lazım, tercihen PTM kullanmak lazım, 2 fanlı model, çok ısınır pump out yapmayan macun zor bulursun. Uzun vade için PTM şart artık.
GPU die üzerine bu tarz ürünler lazım pump out istemiyorsan. Thermalright Helios, PTM 7950 vesaire alternatifler.
Hocam şimdi TLOU da kesdi gibi bir kasma hissiyatı alıyorum TLOU'da valoyuda 2 saat falan oynadım bayağı azaldı.
Çözümü termal bakım, PTM 7950 kullanman daha iyi olur. Macunlar verimsiz bu kartlarda, pump out yapıyor. Bunu da yetkili servis yapmıyor, senin tecrüben varsa senin yapman gerekli, eğer yoksa da dediğim kişilere götüreceksin elden İstanbul'da, onlar değişim yapıyor.
Servise gönderdiğinde macun sürüp yolluyor, en geç 1 ay içinde yine aynı senaryo tekrarlıyor. Bir de termal pad de değişmiyorlar, o da kartı sök tak derken özelliğini yitiriyor genelde. Fabrikasyon padler kalitesiz oluyor.
Valorant dışında stutter drop sorunu var mı sende başka oyunlarda bu arada, CS'de falan da bak istersen.
Bu kartı her halukarda halletmen lazım, macunun işi bitmiş, VRAM'ler idare eder ama açmışken pad+macun değişmek lazım, tercihen PTM kullanmak lazım, 2 fanlı model, çok ısınır pump out yapmayan macun zor bulursun. Uzun vade için PTM şart artık.
GPU die üzerine bu tarz ürünler lazım pump out istemiyorsan. Thermalright Helios, PTM 7950 vesaire alternatifler.
Hocam kartın 2 yıl garantisi var ama benim kafamda şu var ekran kartına Custom sıvı soğutucu yapmak anca o şekilde kurtulurum ben.
- Makaleler
- 1
O abartı olur, garanti çok önemli değil, kart kolay bozulan parça değil 2 yılda. Zaten bozuluyorsa o kart bir daha alınmaz. İstanbul'daysan elden götür bu kişilere, PTM + pad değişimi yapıyorlar. Garantide bu işi hallettiremezsin, dandik macun sürüp yolluyorlar, 1 hafta sonra aynı sonuç oluyor. Profix'e sorabilirsin, PTM elinde varsa ve ücret konusunda.Hocam şimdi TLOU da kesdi gibi bir kasma hissiyatı alıyorum TLOU'da valoyuda 2 saat falan oynadım bayağı azaldı.
Hocam kartın 2 yıl garantisi var ama benim kafamda şu var ekran kartına Custom sıvı soğutucu yapmak anca o şekilde kurtulurum ben.
O abartı olur, garanti çok önemli değil, kart kolay bozulan parça değil 2 yılda. Zaten bozuluyorsa o kart bir daha alınmaz. İstanbul'daysan elden götür bu kişilere, PTM + pad değişimi yapıyorlar. Garantide bu işi hallettiremezsin, dandik macun sürüp yolluyorlar, 1 hafta sonra aynı sonuç oluyor. Profix'e sorabilirsin, PTM elinde varsa ve ücret konusunda.
Tamam dır hocam şimdi ben hangi macun ve termal padi almalıyım o zaman.
- Makaleler
- 1
Tecrüben varsa, kendim değişebilirim diyorsan öyle yapmalısın ama marka modele göre termal padler kalınlığı değişiyor. Masraflı olur. Profix'i tel ile arayıp öğren, ücret ne kadar olur diye. 3 kalınlıkta termal pad + PTM 7950 alacaksın, o fiyattan daha pahalıya geliyorsa ve kendine güveniyorsan kendin yapabilirsin. Ama tecrüben yoksa garantilerde sürünme diye öneriyorum, garanti ile daha da kötü oluyor. Bakım işleri kullanıcı kendisi yapması lazım.Tamam dır hocam şimdi ben hangi macun ve termal padi almalıyım o zaman.
Tamam dır hocamTecrüben varsa, kendim değişebilirim diyorsan öyle yapmalısın ama marka modele göre termal padler kalınlığı değişiyor. Masraflı olur. Profix'i tel ile arayıp öğren, ücret ne kadar olur diye. 3 kalınlıkta termal pad + PTM 7950 alacaksın, o fiyattan daha pahalıya geliyorsa ve kendine güveniyorsan kendin yapabilirsin. Ama tecrüben yoksa garantilerde sürünme diye öneriyorum, garanti ile daha da kötü oluyor. Bakım işleri kullanıcı kendisi yapması lazım.
Yeni konular
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-
-
-
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor