ozgunokia

Yetkin
Makaleler
1
Rampage RM 344 kullanıyorum. Sistemi yeni alınca bu monitör ile en basitten örnek vereyim Mafia Definitive Edition oyununu 60 FPS'te akıcı şekilde oynamıştım. Diğer oyunlarda aynı şekil. Yani verdiğim oyun bir örnek. Şimdi test amaçlı tekrar aynı oyunu yükledim, 60 FPS alsamda oyun hiç bir şekilde stabil değil 30 FPS gibi ancak psikolojik değil çünkü ekran kaydında normal her şey. Mouse çevirince falan kasıyor.

Şimdi bu sorun Monitör'den mi yoksa Ekran Kartı'ndan falan mı anlamadım. Format bile attım çözüm olmadı. Ancak internette çıkan o kadar çözüm var ki, benim sorunum mu, hangi çözümü uygulamalıyım bilemedim. Sistemi hiç temizlemedim ikinci el olarak 1 ay önce aldım sistemi yani. İçini bir temizlesem mi diye düşünüyorum ama içinde aşırı toz göremedim. Gözle göremediklerim de olmuş olabilir. 144 FPS'de her şey normal ancak sorun psikolojik asla değil. 60 FPS benim bildiğim 60 FPS gibi değil. Bildiğiniz 30 FPS. AAA oyunlarda 60 FPS alınca oyun oynanamaz hale geliyor.

Sistem Özelliklerim:
  • GTX 1660 Super.
  • AMD Ryzen 3 3100.
  • BIOSTAR B450M-H Anakart.
  • 16 GB Ram.
  • 480 GB Sandisk SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içi FPS sıcaklık gibi değerleri takip ettin mi hiç ısınma veya darboğaz gibi bir şey var mı?

Oyun içi FPS sıcaklık gibi değerleri takip ettin mi hiç ısınma veya darboğaz gibi bir şey var mı?
Darboğaz vs. yok. Minecraft'ta bile yaşadım. Yani Minecraft'ta grafik modu ile 100 FPS alıyorsam 60 FPS gibi bile değil. Bazı oyunlarda ise 60 FPS yine 60 FPS gibi değilken 75 FPS 60 FPS gibi. Yani garip bir olay. 144 FPS'den aşağısında 130 FPS'e düşünce bile inanılmaz fark oluyor oyunlarda. Nasıl bir şey bilmiyorum. Oyunlarla da ilgisi olduğunu düşünmüyorum çünkü diyelim 60 Hz veya 75 Hz'e aldım ayarlardan ekran gözükmeyecek hale geliyor garip bir şey oluyor böyle.