YLNZKRT99

Çalışkan
Arkadaşlar selam. Dün PC'mi normal bir şekilde kapattım. Bugün tekrar açmak istediğimde monitöre görüntü gelmiyordu. Klavye ve Mouse ışıkları yanmıyordu. GPU'nun sadece ışıkları yanıyordu ve normalde sistem başlarken ki fan dönmesi yoktu. İşlemci fanı çalışıyordu ve aynı şekilde ışığı da yanıyordu. Çözüm için RAM'lerimi, BIOS pilini ve GPU'mu kardeşimin sisteminde test ettim ve çalışıyorlardı. Geriye PSU, Anakart ve İşlemci kalıyor. Anakart'da herhangi bir bildiri LED'i bulunmamakta, ayrıca herhangi bir görsel hasarda bulunmamakta. Bana kalırsa sorun PSU'da olduğunu düşünüyorum. Yardımlarınızı şimdiden bekliyorum.

Evet sorun PSU gibi duruyor. Anakart'dan 24'lü güç konnektörü ve CPU güç konnektörünü sökerek Power tuşuna 15 kere basıp ardından basılı tutup sistemi tekrar açmayı denedim ama nafile. Yarın temiz kafa ile PSU testi yağıcağım. Tavsiyeniz için teşekkürler.

BIOS pili çıkarıp takmayı denedin mi?
Evet denedim, işe yaramadı. Belki bios pili ömrünü tamamlamıştır dedim, ama kardeşimin sisteminde çalıştı.

Arkadaşlar çalışan/sorunsuz PSU ile test ettim ne yazık ki durum hâla aynı. Tek temennim sorun işlemcide değilde Anakart'dadır.

Sistem Özelliklerim: 5800X3D, Dark 120X Kule Tipi Soğutucu, AsRock B550M HDV, Asus Dual OC 6750XT, G.Skill 32GB DDR4

Anakartım ve işlemci soğutucum, işlemci ile birlikte geldi. İkisi de çok temel seviyede, hatta yetersiz olduğuna karar verdim. Eğer işlemcim sağlam çıkarsa, ASUS X570 bir anakart ve be quiet marka kule tipi bir soğutucuya geçmek isterim.

Son düzenleme: