ppasha

Uzman
Merhaba öncelikle, sabah ders çalışmak için bilgisayarımı açtım, yaklaşık 3.5 saat ders çalıştıktan sonra yatağıma geri uzanıp telefona bakarken bir anda hoparlörden gürültülü bir ses geldi; tüm sistem kendini resetledi ve bilgisayar yeniden açıldı normalmişcesine. Olayın yaşandığı anın olay görüntülemesine baktığımda ise aşağıdaki hatayı aldığımı gördüm. Sorunum PSU kaynaklı olsa kalıcı bir hasar bırakırdı diye düşünüyorum, şu an açık şekilde kullanıyorum sonuçta. Başka ne gibi bir soruna sahip olabilirim ve bunu nasıl analiz edebilirim? Teşekkür ederim şimdiden.

"Ayrıca not etmek isterim olay yaşandıktan sonra internet kesintisi de yaşadım, telefonumda mesajlarım geç gitmişti ve bilgisayarımı açtığımda internete erişim sağlayamıyordum genel elektrik hattı problemi mi dalgalanması mı bunun gibi bir durum mu yaşadım yoksa benimle mi alakalı bir sorun ve bende kalıcı bir sorun bıraktı mı bundan endişeleniyorum, yardımınız olursa bu söylediklerimi göz önünde bulundurursanız mutlu olurum."

1779624566474.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kernel Power 41 genelde iki sebepten kaynaklanır:
  • Güç kaynağı sorunu
  • Ekran kartı sorunu
Anlattığına göre sorun ekran kartı sorunu gibi ama kesin öyle diyemeyiz. OCCT ile sistemi bir yüke sok derim.

Sorunum PSU kaynaklı olsa kalıcı bir hasar bırakırdı diye düşünüyorum
PSU sorunu her zaman kalıcı hasar bırakmaz. Hatta nadir bırakır.

Kernel Power 41 genelde iki sebepten kaynaklanır:
  • Güç kaynağı sorunu.
  • Ekran kartı sorunu.
Anlattığına göre sorun ekran kartı sorunu gibi ama kesin öyle diyemeyiz. OCCT ile sistemi bir yüke sok derim.

Ekran kartı driverımı güncelleyeli 4 5 gün oldu. Forza Horizon 6 için güncelledim en son zaten ondan öncede böyle bir problemim yoktu. OCCT ile sistemi nasıl yüke sokabilirim rehberiniz bulunmakta mı? Ayrıca aksi bir durumda problem yaşamam değil mi?

Ayrıca ekran kartı sorunundan kastınız nedir? Basbaya bildiğin ekran kartım tamamıyla bozuk mu yoksa driver sorunu mu?

Bir 10dk çalıştırın, bakalım.

Recep abi cok saçma ben anlatinca farkindayim ama bilgisayar tekrardan ayni sekilde kapandi ve kapaninca internetimde gitti. yaklasik 5 dakika internetin gelmesini bekledim. Evde açik olan tek cihaz bilgisayarim ve modem. Dalgalanma kaynakli mi yasiyorum bunu şu an bilgisayarimi kapattim senden mesaj bekliyorum.

@Recep Baltaş Şişli'de mahalle kaynakli anlik olarak 2 kez elektrik gidip gelmiş. Annemde marketteyken marketin elektrikleri anlik olarak git gel olmuş. Sanirim anlik elektrik kesintisiyle alakali bir problem fakat daha once elektrik gidip geldiginde boyle kapanmamisti bilgisayarim yuzdeyuz emin olabilir miyim elektrikle alakali olduguna?

Son düzenleme: