Benim ailemin yarısının kökleri de Bosna Hersek ve Kosova'ya dayanıyor yani %50 Boşnak'ım muhtemelen. E ne değişti şimdi.
Bende kimlik krizi var. Kendimi türk gibi hissetmiyorum çok uzun süreden beri. Kendi ülkemde çok sorunlarda yaşadım sosyal olarak kendi ülkemin toplum normlarına uymuyorum zaten. Bu da diğer etken olabilir.

Japonlar ve Uzak doğu insanları tuhaftır mı demek istiyorsunuz :D
Genelde Türklerin gözünde öyleler. Özellikle anime seven kesmi.

Ben ilkokulda ve ortaokulda öğretmen şiddetine ve öğrenci şiddetine maruz kalarak buyudum. Alın size yeni itiraf. Öğretmen, disiplin cezası diyip, zorla büyük sopayla avucumuza vururdu. Öğrenciler ise 5-6 kişi toplanır, testislerime acımasızca tekme atarak beni yere devirirdi.

Animeler ve gerçek Japonları ve Japonya'yı bir tutmayın. Animeler abartı ile işleniyor.
Oralarda anime seven azımsanmayacak bir kitle var. O kitlenin ne fanteziler yaşadığını bilmiyorsunuz. Ama onlar genelde zengin ailenin gençleri...

Oralarda anime seven azımsanmayacak bir kitle var. O kitlenin ne fanteziler yaşadığını bilmiyorsunuz. Ama onlar genelde zengin ailenin gençleri...
O kitle normal bir Japon'u temsil etmiyor. Sandığınızdan daha fazla bilgiye sahibim.
1720006504015.webp

Bunda bir sorun yok sadece dediğiniz şeylerin ırk ile alakası yok o kadar.
Anladım. Ama mesela Türkmenistan'da yönetim çok kötü, Kuzey Kore ile eşdeğer görenler var. Orada şiddet, işkence ve baskı çok yoğun sanırım. Şimdi ben acaba neden farklıyım diye düşününce, acaba travmatize olmuş bir etnik köken genetiği taşıdığım için (Bu uygurlar bile olabilir) mi tuhaf doğdum? Bende otizm ve DEHB'i yaratan genetik sebeplerden birinin acaba etnik kökenlerle bağı olabilir mi yada pay? Bu beni düşündürür. Bu yaşıma kadar hala 13-15 yaş kafasında olduğumu söyler ailem bana. Büyüyemiyorum ki büyümek bana zevk vermiyor, aksine korkutuyor. Genelde sürekli çocuk kalmak isteyen insanların belirli travmaları olabilir. Benimkisi genetik travma olabilir mi diye düşündüm. Şiddete maruz kalarak büyüyenlerde, çocuk olmayı isteme görülebilir çünkü.

Anladım. Ama mesela Türkmenistan'da yönetim çok kötü, Kuzey Kore ile eşdeğer görenler var. Orada şiddet, işkence ve baskı çok yoğun sanırım. Şimdi ben acaba neden farklıyım diye düşününce, acaba travmatize olmuş bir etnik köken genetiği taşıdığım için (Bu uygurlar bile olabilir) mi tuhaf doğdum? Bende otizm ve DEHB'i yaratan genetik sebeplerden birinin acaba etnik kökenlerle bağı olabilir mi yada pay? Bu beni düşündürür. Bu yaşıma kadar hala 13-15 yaş kafasında olduğumu söyler ailem bana. Büyüyemiyorum ki büyümek bana zevk vermiyor, aksine korkutuyor. Genelde sürekli çocuk kalmak isteyen insanların belirli travmaları olabilir. Benimkisi genetik travma olabilir mi diye düşündüm. Şiddete marus kalarak büyüyenlerde, çocuk olmayı isteme görülebilir çünkü.
Bahsettiğiniz şeyi destekleyecek herhangi bir bilimsel bir şey yok. En fazla babanız ve annenizde olsaydı belki olabilir derdim. Bu konuyu gereksiz bir takıntı haline getirmişsin vazgeçmeni öneririm sana zarardan ve stresten başka bir şey getirmeyecektir.