Sizce en iyi antivirüs programı hangisi ve neden?

14381

Uzman
Hangi ücretli programı almak gerek? Halihazırda Kaspersky kullanıyorum.

Ekstrem ihtiyaç olmadığı sürece üçüncü parti yazılımlara ihtiyacınız yok, standart kullanıcı için Windows Defender gayet yeterli.

Windows güvenlik duvarı. Hem bedava, hem gereksiz pop-up'lar ile kafamı ağrıtmıyor hem de gereksiz yere %0.01 bile olsa bilgisayarımı yavaşlatmıyor. Eğer ki internetten Yüzüklerin Efendisi izleyeceğim diye Yüzüklerinefendisi.exe diye 10 KB'lık dosyayı indirip bilgisayarınıza kurmuyorsanız virüslenmenize imkan yok.

En iyi antivirüs programı diye bir şey yoktur. Antivirüs çözümlerinin performansı dönemden döneme sürekli değişmekte. Ama benim öznel yorumuma göre en büyük 3 AV çözümü şirketi: BitDefender, Kaspersky, ESET.

Reklam engelleme tarayıcılı kullanırsan sorun çıkmaz, Windows Defender bile kullanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Defender + Ublock origin + Virus Total +Akıllıca İnternet kullanımı.

Eğer gerçekten sadece Windows Firewall'u kastediyorsanız, Windows Defender tarafını devre dışı bırakıyorsanız böyle bir şeyi önermemekle birlikte tercihinize saygı duyarım. Ama Windows Defender Gerçek Zamanlı Koruma eğer sisteminizde aktifse, onun modern antivirüs çözümlerinden daha fazla false-alarm vereceğinden, daha fazla UI hataları yaşatacağından, daha fazla kaynak kullanacağından haberdar olun isterim.

Şu anda birçok modern antivirüs çözümü yanlış alarm ve sistem performans etkisi konusunda Microsoft Defender'a göre daha iyi performans veriyor. Hem benim gözlemlerime göre, hem de bağımsız laboratuvar testlerinin raporlarına göre.

Configure Defender ile güçlendirilmiş Windows Defender çoğu bilindik senaryoda kurtarıcı.

Teoride en iyisi Kaspersky, ESET ve Bitdefender üçlüsüdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…