İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem ile Cumhuriyet yönetimidir.
Tıpkı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de uyguladığı yaptığı gibi!
Benim bildiğim İsmet İnönü Cumhuriyeti getirdi. Hatta Türkiye Cumhuriyet 7 yıl kadar İslam Cumhuriyeti idi sonradan İsmet İnönü'nün meclise teklif sunması ile Cumhuriyet oldu.

Yani Atatürk din elden gidiyor diye toplamıştı insanları. İnsanlar da cumhuriyet kurmak için yola çıkmadı zaten. Allah için, islam için, düşmanları vatandan defetmek ve namusları için çıkmıştı yola.

Benim bildiğim İsmet İnönü Cumhuriyeti getirdi. Hatta Türkiye Cumhuriyet 7 yıl kadar İslam Cumhuriyeti idi sonradan İsmet İnönü'nün meclise teklif sunması ile Cumhuriyet oldu.
Cumhuriyetin ilanı, hukukî olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 günü gerçekleşen oturumunda Mustafa Kemal'in hazırladığı anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesiyle Türk devletinin yönetim şeklinin cumhuriyet olarak belirlenmesidir.

Kaynakça: Türkiye'de cumhuriyetin ilanı - Vikipedi

Sizin dediğiniz Demokrasi.

Hayır. Tercihim sosyalist tek partili totaliter rejim. Açmam gerekirdi yoksa akla ressam geliyor elbet.
Yine uygunsuz olur. Bu sefer gelişim belirli bir noktadan sonra kısıtlanır.

Kesinlikle. Soruyu Türkiye dışında 0'dan bir ülke olarak değerlendireceksek.

Liberalizm. Devletin gücü 0 olmalı, devlet senin hizmetçin olmalı.
Piyasa özgür olmalı. İnsan özgür olmalı.
Devlet olmadan adalet sistemini uygulamadığın için kısa bir süre sonra ülke yok olur.

Cumhuriyetin ilanı, hukukî olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923 günü gerçekleşen oturumunda Mustafa Kemal'in hazırladığı anayasa değişikliği teklifinin kabul edilmesiyle Türk devletinin yönetim şeklinin cumhuriyet olarak belirlenmesidir.

Kaynakça: Türkiye'de cumhuriyetin ilanı - Vikipedi

Sizin dediğiniz Demokrasi.
Yok o gerçek bir bilgi değildir. İlk Cumhuriyet olarak kurulmadı yani.

Devlet olmadan adalet sistemini uygulamadığın için kısa bir süre sonra ülke yok olur.
Öyle bir şey yok. Devletin gücü 0 olmalı demek devlet olmaması değil, senin başkasının özgürlüğünü kısıtlamadığın sürece sana karışamaz demek.
Adalet liberalizmin temellerindedir, herkes hukukta eşittir.