21931

Deneyimli
Makaleler
1
Netflix'i kullanan insanların ℅70'i öğrenci ve genç kesim diye düşünüyorum. Birçoğumuzun evindeki ekranların 4K destekli olduğunu varsayarsak 720p veya 1080p olan planın kalitesinde keyif almazsınız. Kaldı ki temel plan bile çok pahalı. İnsanlar ortak hesaplar alıyor veya 3-4 arkadaş bir kullanıyor.

Açıkçası ne olduğu bilinmeyen sitelerden film izlemek yerine kaliteli bir yer tercih edeyim diyorum ama bir film için her ay 379 TL vermek insanın zoruna gider. Hiç değilse YouTube premiumda ki gibi öğrencilere yönelik indirim veya kampanyalar düzenlenebilir.

Sizler neler düşünüyorsunuz?

Sorun aslında kalitede falanda değil bence. Bir filmden kesit görüyorum, bakıyorum var mı burada izleyeyim diye; yok. Dizi görüyorum, yok. Programın içinden olanlardan seçip izlemeyi zorunlu kılıyor.

Aradığım şeylerin çoğunu bulamayacaksam neden alıyorum diye düşünüyorum. Bu düşünceden dolayı 1 yıl kadar önce iptal ettim.
Ama şunu ekleyeyim en azından aylık verilebilecek uygun bir miktar olsa, bu problem çok göze batmazdı.

Yani dürüst olmak gerekirse, Dizipub gibi yerlerden izliyorum ilgimi çeken filmleri. Düzenli bir gelirin olmadığı sürece bu tarz platformları kullanmak lükse kaçıyor. Olduğunda da satın alıp öyle kullanırım. Etik bir davranış olduğunu düşünmüyorum.

Çünkü kitlesi senin benim gibi değil. Sen öyle sanıyorsun sadece.
Kitlesi beyaz yakalılardan oluşuyor.
Onları da bu fiyatlandırma pek etkilemez açıkçası; çerez parası onlar için sonuçta.

Kalite kalite diyorsunuz da Netflix'in neresi kaliteli la sadece bizim yerli dizi filmleri toplasan 10 yıllık bir zaman kaybı çıkıyor koca uygulamada bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar izlenebilir dizi ve film var kalkmış kaliteden bahsediyorsunuz. Önüne gelen filmi kapsamına alan boktan bir uygulama Netflix. İlk çıktığı zaman ile dağlar kadar fark var şuan tarlada profil resmimdeki öküzü otlarken izlerim daha iyi.

Kalite kalite diyorsunuz da Netflix'in neresi kaliteli la sadece bizim yerli dizi filmleri toplasan 10 yıllık bir zaman kaybı çıkıyor koca uygulamada bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar izlenebilir dizi ve film var kalkmış kaliteden bahsediyorsunuz. Önüne gelen filmi kapsamına alan boktan bir uygulama Netflix. İlk çıktığı zaman ile dağlar kadar fark var şu an tarlada profil resmimdeki öküzü otlarken izlerim daha iyi.

Doğru. Açıkçası "kaldığım yerden devam etme", "mobilde izlerken reklam derdi olmadan" gibi düşüncelerimden dolayı Netflix kullanıyorum.

Eskisi gibi değil Netflix maalesef.

Aslında ortak hesap alınca aşırı pahalı olmuyor. 4 kişi 95 TL'ye 4K yani Ultra HD paketi kullanıyoruz. Ama tek başına alınacaksa gerçekten fahiş fiyat korsan izlemek çok daha mantıklı. Bir de her film/dizi de bulunmuyor. Bazen bir film görüyorum sosyal medyada ne kadar güzelmiş diyorum bir bakıyorum Netflix'te yok mecburen korsan izliyorum.

Aslında ortak hesap alınca aşırı pahalı olmuyor. 4 kişi 95 TL'ye 4K yani Ultra HD paketi kullanıyoruz. Ama tek başına alınacaksa gerçekten fahiş fiyat korsan izlemek çok daha mantıklı. Bir de her film/dizi de bulunmuyor. Bazen bir film görüyorum sosyal medyada ne kadar güzelmiş diyorum bir bakıyorum Netflix'te yok mecburen korsan izliyorum.
Hocam biz de 4 kişi kullanıyoruz ama ne zaman netflix'e girmeye çalışsam "Cihazınız bu hesap için Netflix hanesine dahil değil" hatası alıyorum. Geçici olarak izle diyerek sorunu çözdüm ama çok can sıkıcı. Siz nasıl yapıyorsunuz?