Sizce okulu bırakarak yanlış mı yaptım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5330
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 709
  • Etiketler Etiketler
    sizce

5330

Deneyimli
20 Aralıkta tam 17 yaşında olacağım lise arkadaşımla konuşurken keşke okulu bırakmasaydın dedi bende haliyle özledim arkadaşlarımı çok eski bir arkadaşımla gezerken oda keşke bırakmasaydın dedi ogünden sonra gece rüyamda okula gittiğimi gördüm moralim çok bozuldu ön dişim çekildikten sonra sevgilimden ayrılmıştım okuluda bırakmama sebep olan etkenlerdendi.

Ailem açığa geçmemi istememişti bende bilerek 2 sene üst üste sınıfta kaldım şu an evden yazılım kursu alıyorum yapay zeka alanında 3D tasarım derside alacağım İngilizce öğreniyorum bir yandan ama artık geç kalmış gibi hissediyorum 4 sene açıktan okuyacağım sizce geçmi yanlışmı yaptım ben.

Size paragraflarca öğüt vermeyeceğim.

Tek söylemek istediğim üniversiteyi istediğiniz zaman, istediğiniz yaşta okursunuz ancak bir şekilde liseden zamanında mezun olmalısınız.

Size paragraflarca öğüt vermeyeceğim.

Tek söylemek istediğim üniversiteyi istediğiniz zaman, istediğiniz yaşta okursunuz ancak bir şekilde liseden zamanında mezun olmalısınız.

Maalesef şu an pek mümkün değil. Açık liseye kayıt yaptırıp 4 sene okumam gerekecek.

Erken bitirmenin bir yolu olsaydı ne olursa yapardım galiba krediyi yüksek tutarak 5 dönemde mezun olunabiliyormuş 18yaş üstü için geçerli diyorlar.

Yanlış olup olmadığını bilemem dostum, pek ayrıntı vermemişsin. Ama şunu söyleyebilirim: Hayatında şu anda bulunduğun bir konum var ve yapabileceğin en iyi şey bunu olabilecek en iyi şekilde değerlendirmek. Belki yanlıştır, belki de doğrudur açığa geçme kararın. Lakin şu anda bunun gerçekten bir önemi yok. Önünde uzun bir hayat seni bekliyor, elbette çoğu şey için "geç" falan değil. Önemli olan değiştirebileceğin şeylere odaklanman, sıkı çalışman. Kendine hedefler belirlemen ve hatalı yollardan uzak durman. Hayat sana bundan sonra ne verecekse onları iyi değerlendirmeye bak.

Şu an moralim biraz daha iyi hocam 18 yaşıma gün aldığım zaman 2.5 senede bitirebiliyormuşum açık liseyi arkadaşım benimle üniversite okumayı çok istiyordu ayrıntıya girmek istemedim çok uzun olurdu okunmazdı diye düşündüm. Dediğiniz gibi durum değişebilir.

Aynen hocam 5 döneme düşüyor 18 yaşından gün alınca, bilmediğimden başvurmamıştım üniversite sınavına. 9'da mı bıraktınız?

Aynen hocam 5 döneme düşüyor 18 yaşından gün alınca, bilmediğimden başvurmamıştım üniversite sınavına. 9'da mı bıraktınız?

Hocam üniversite sınavı olayını anlamadım pek tekrar söyleyebilir misiniz?

Hocam üniversite sınavı olayını anlamadım pek tekrar söyleyebilir misiniz?
Kendi durumumdan bahsetmiştim. Son sınavlarda 170 puanın üstüne geçeceğimi biliyordum ama okunması gereken dönem sayısı birden 8'den 5'e düştüğü için emin olamadım başvurmadım üniversite sınavına. Baktım sınavlardan sonra direkt mezun olmuşum.

Hocam 170 puan almak zor mudur matematik altyapım hiç yok denebilecek kıvamda. Şimdiden çalışmaya başlamayı düşünüyorum açıkçası 2.5 senede mezun olmak için her şeyi yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…