Sizce pahalı telefonlara gerek var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0868t3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 295
  • Etiketler Etiketler
    pahalı sizce
Kameraya MP açısından bakmanız yanlış. Marka orta segmentine 200MP kamera koyuyor, amiral gemisine 50MP.

Çünkü üst segment modellere daha kaliteli lens koyarak daha düşük dosya boyutuyla aynı kalitede fotoğraf çekebiliyorsun, alt segment modellerde yüksek megapiksel daha büyük fotoğraf oluşturarak netlik sağlıyor ama her fotoğraf 15MB oluyor.

Çünkü üst segment modellere daha kaliteli lens koyarak daha düşük dosya boyutuyla aynı kalitede fotoğraf çekebiliyorsun, alt segment modellerde yüksek megapiksel daha büyük fotoğraf oluşturarak netlik sağlıyor ama her fotoğraf 15MB oluyor.
Tamam da 50MP yeter kısmı burada fark ediyor işte. Düşük segment cihaz mı, amiral gemisi cihaz mı?

Tamam da 50MP yeter kısmı burada fark ediyor işte. Düşük segment cihaz mı, amiral gemisi cihaz mı?
Hiçbiri, orta düzeyde olan herhangi bir telefon gayet yeterli oluyor. A56 gibi bir modelin sıradan kullanıcı için senelerce götüreceğinin garantisini veririm veya S24FE'nin.

Hiçbiri, orta düzeyde olan herhangi bir telefon gayet yeterli oluyor. A56 gibi bir modelin sıradan kullanıcı için senelerce götüreceğinin garantisini veririm veya S24FE'nin.
Kendimde amiral gemisi kullanan bir insan değilim. Note 8 Pro kullanıyorum. Custom ROM attım mis gibi çalışıyor.

Bence gayet gerekli. Bir kere ömürleri daha uzun. Ayrıca bu ömür boyunca kamerasından ekranına, tasarımından malzemesine, her yönüyle çok daha kaliteli kullanım sunuyor. Türkiye'de benim için telefon 20 binden başlar. Zorunda kalmadığım sürece de orta-üst segmentten aşağı cihaz kullanmam. İşlemci sadece oyun oynamak için değil uzun yıllar akıcı kullanım için de lazım. Kameranın kaliteli olması anıların güzel gözükmesi için lazım. Pahalı telefon lazım. Amiral segment ve üzerinde ne seçileceği zevke kalmış.

Eğer normal kullanıcıysa amiral gemisi gereksiz. Ama çok gezen biriyse amiral gemisi telefonların kameraları iyi olduğu için tercih edebilir. Ben mesela Samsung seven biri olarak kendime S25+ alırım en fazla. 256 gb modelini. Şu an A35 kullanıyorum ve genel kullanımda yeterli. Ancak fotoğraf tarafı hala eksik.

Pahalı olmayı hak eden telefonu alırım. Zamanında yurt dışından iPhone 13 alıp 2000 liraya kaydetmiştim, hala kullanıyorum. Bir daha iPhone alır mıyım? Piyango vurmadığı sürece asla almam. Güzel telefon ama fiyatını kesinlikle hak etmiyor. Çevremde de eğitimi iyi, yüksek statü işlerde çalışan kişiler de benimle benzer düşüncede :DDoktor bir arkadaşım ilk maaşın gazıyla iPhone 15 almıştı, 1 ay sonra pişman oldu bu muymuş o öve öve bitmeyen iPhone diye.

Kısaca fiyat/performans önemli. 30-35 bin TL üstü genelde bu F/P dengesini koruyamıyor. Kullanılan teknoloji geliştikçe maliyet katlanarak artıyor gibi. Atıyorum 20 bin TL telefon, 10 bin TL'ye göre 2 kat daha iyi fotoğraf çekiyordur ama 40 bin TL telefonla 20 bin TL telefon arasındaki fark 1.5 kat falan olur.

Telefonun kötüsü rezil eder. Güzel bir anı görürsün video çekemezsin. Birisine fotoğraf çekersin 2015 telefonları gibi çıkar. Acil bir durumda pili hızlı biter. Çoğu dandik marka pil hammaddelerini kötü kullanıyor ve 1 yıldan sonra pahalı telefonlara göre daha hızlı ömrü bitiyor.

Ben S23 aldım tam da orta noktasını buldum. Şimdi alsam S24+ aldırdım o da batarya ve ekran için.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt