Sporu temel olarak evde de yapabilirsin. Hem zaten sen sporunu yürüyüş olarak okuldan eve yapıyorsun. Sadece az ye ve evde şınav mekik çek.
Mekik belki ama şınav hiç çekemiyorum. Onun için ne yapacağım?

Beslenmeye dikkat etmeyip suçu bilgisayara atmışsın. :)
Hocam 1-2 ayda sadece beslenmeyle bu zor değil mi zaten. Bence bilgisayar daha etkili.

açıkçası şu an da 100 olduğumu düşünmüyorum 90a daha yakınımdır. Sporla daha hızlı veriliyor diye düşündüğümden sporu düşündüm.

Obez sayılır mıyım hocam?

Ben öyle aşırı yemiyorum. Evde ne olursa o bir de akşamleyin çikolata ekmek gömüyorum ekstradan o kadar. Ona rağmen sanırım kısa sürede çok aldım.
Yok o kadar değil ama bu şekil devam ederseniz evet.

Ben de hiç çekemezdim. Yarım şınav çeke çeke 10 şınava kadar çıktım. Sonra yaz bitti kas gitti bende geri çekemez hale geldim. Yazın 78'den 72'ye düştüm ama şu an 86'yım.

Hocam 1-2 ayda sadece beslenmeyle bu zor değil mi zaten. Bence bilgisayar daha etkili.

1 günde neler yiyorsun mesela bugün neler yedin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de hiç çekemezdim. Yarım şınav çeke çeke 10 şınava kadar çıktım. Sonra yaz bitti kas gitti bende geri çekemez hale geldim. Yazın 78'den 72'ye düştüm ama şu an 86'yım.

1 günde neler yiyorsun mesela bugün neler yedin?

Hocam ben yaz sonu 75 kilo falandım :/. Şu an bilmiyorum tabii. 90 varım herhalde.
Bugün kahvaltı da patates kızartması çay ve peynir
Öğle yemeğinde 2 tabak pilav üstü ETL'i kuru fasulye yanına Fanta
Akşam yemeğine 2 tabak yine öğle yemeğindeki gibi
Birazdan da çayla beraber çikolatalı ekmek ya yerim ya da yemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben yaz sonu 75 kilo falandım :/. Şu an bilmiyorum tabii. 90 varım herhalde.
Bugün kahvaltı da patates kızartması çay ve peynir
Öğle yemeğinde 2 tabak pilav üstü ETL'i kuru fasulye yanına Fanta
Akşam yemeğine 2 tabak yine öğle yemeğindeki gibi
Birazdanda çayla beraber çikolatalı ekmek ya yerim ya da yemem.

Hocam 2500 2700 kalori civarı almışsın. Bundan 2 tabak pilav üstü etli kuru fasulye yemeğini çıkartırsak yani öğlen 1 akşam 1'e düşürürsek 800 kalori düşeriz bu da 1700 1900 kalori civarı eder. Yani böyle böyle porsiyon azaltarak+ 1 saat de spor yapsan 200 kalori de oradan yaksan kilo verirsin.

Hocam 2500 2700 kalori civarı almışsın. Bundan 2 tabak pilav üstü ETL'i kuru fasulye yemeğini çıkartırsak yani öğlen 1 akşam 1'e düşürürsek 800 kalori düşeriz bu da 1700 1900 kalori civarı eder. Yani böyle böyle porsiyon azaltarak+ 1 saat de spor yapsan ve 200 kalori de yaksan kilo verirsin.
Anladım. Vermek lazım dediğin gibi 1 tabağa düşürmeye çalışıcam.

Anladım. Vermek lazım dediğin gibi 1 tabağa düşürmeye çalışacağım.

Unutma günlük ihtiyaç temelde 2000 kalori sen bundan az yersen veya çok yesen bile bolca spor yapıp bunu yakarsan kilo veririsin. 2000 kaloriden fazla alırsan da kilo alırsın. Ekmek muhabbeti de eğer uzun süre karbonhidrat yemezsen veya az yersen göbeğin küçülür. Çünkü karbonhidrat göbeği büyütür. Ancak bu karbonhidrat yeşillikte de var yani sen belki bu süreçte ekmeği makarnayı falan kesersen veya azaltırsan biraz göbek küçülmesi yaşarsın.

Yani ekmeği kesmek sadece geçici görsel güzellik yaratır onun harici diğer şeyleri yer ve 2000 kaloriyi aşarsan ekmeği makarnayı kesmen bir işe yaramaz. Sadece geçici süre düşük karbonhidrat alımı senin görsel olarak ufalmana sebep olur.

Unutma günlük ihtiyaç temelde 2000 kalori sen bundan az yersen veya çok yesen bile bolca spor yapıp bunu yakarsan kilo veririsin. 2000 kaloriden fazla alırsan da kilo alırsın. Ekmek muhabbeti de eğer uzun süre karbonhidrat yemezsen veya az yersen göbeğin küçülür. Çünkü karbonhidrat göbeği büyütür. Ancak bu karbonhidrat yeşillikte de var yani sen belki bu süreçte ekmeği makarnayı falan kesersen veya azaltırsan biraz göbek küçülmesi yaşarsın.
Hocam o kadar göbek yoktu bende. Bende bu göbek ve kilo yazdan beri aşırı hızlı artıyor. Yaz başı 65tim. Yaz sonu 75. Şu anda ise 90 civarıyım. Hani öyle aşırı da yemiyorum. Nasıl bu kadar hızla artmaya başladı anlamıyorum.