Yok.

Eğer bir şekilde varsa, kendisinin zalim ve bencil bir Tanrı olduğunu söyleyebilirim; çünkü ortalama insanın fakirlik yaşaması, savaşların olması, binlerce hastalığın bulunması ve genetik olarak kusurlu doğan binlerce insanın olması gibi olaylar Tanrı'nın ürünü.
Ultrakill oyunundaki Tanrı figürüne benzer bir Tanrı olabilir.

Eğer kusursuz ve sonsuz iyiliğe sahip bir güce sahip bir güç yoksa dünyanın tesadüfen oluşması ve içindeki insanların, dünyanın kendi yapısının ve zamanla yok olmaya doğru gitmesinin yani kusurlarının bir açıklaması olur, o da bu tesadüfün içinde var olmaya çalışan küçük varlıklar olduğumuz ve içinde yaşadığımız dünyanın artık yaşlı bir taş parçasından ibaret olduğudur.

Eğer o güç varsa büyük sıkıntı.

İnsan merak etmiyor değil.
İlk canlı nasıl oluştu?
İlk cisim nasıl oluştu?
Soracak çok soru var fakat tatmin edici cevaplar yok.

Bence tanrı var.

Bir çok kitap gönderildi diyorlar fakat örneğin Kur'an-ı Kerim Allah'ın kitabıdır deniyor ama okunduğu zaman sanki Allah değil de Allah birisine söylemiş, o kişi veya kişiler ise aklında kalanları yazmışlar gibi. (bazi şahıslar direkt olarak Allah'ın yazdığını söylüyorlardı bu beni gerçekten çıkmaza soktu.) Araştırmayı çok fazla istedim fakat aklım gerçekten almıyor bir süre sonra kafam patlayacak gibi oluyor tüm olasılıkları nasıl hesaplayabiliriz? anlayamıyorum çıkmaz bir döngüye giriyorum. Bir çok felsefi kitap okudum fakat cevapları anlamakta güçlük çektim. Bu işlerle uğraşan insanların gerçekten projelerini, tez yazılarını neden bitiremediği anlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kusursuz ve sonsuz iyiliğe sahip bir güce sahip bir güç yoksa dünyanın tesadüfen oluşması ve içindeki insanların, dünyanın kendi yapısının ve zamanla yok olmaya doğru gitmesinin yani kusurlarının bir açıklaması olur, o da bu tesadüfün içinde var olmaya çalışan küçük varlıklar olduğumuz ve içinde yaşadığımız dünyanın artık yaşlı bir taş parçasından ibaret olduğudur.

Eğer o güç varsa büyük sıkıntı.
Bundan 100.000 yıl evvel gezegenimizde modern bir ırkın yaşadığı düşünülüyor. Tabii sadece ısı derecesinden kaynaklı olarak öyle düşünüyorlar.

Tanrı gerçekten varsa (Semavi dinlerdeki haliyle) bizim onu düşünebileceğimizin bile çok üstünde mükemmeliyette olması gerekir. Bu kadar mükemmel bir varlığın, kendi yarattığı ve kendinden sonsuz kat acizlikte olan varlıklara karşı ona tapınmasını beklemesi, tapınmadıklarında onları sonsuza kadar türlü işkencelerle cezalandırması, onu oldukça basit kılar ve kesinlikle onun mükemmel olamayacağının kanıtı haline gelir.
Sadece zevk aldığı için yapıyor olabilir.

Arkadaşlar bu arada Tanrı pek de önemli değil. Yaşadığımız hayatı iyi geçirmek bence daha önemli. Benim için "Cennet" ve "Cehennem" terimleri dahi vardır ancak bunlar düşünülen gibi ölümden sonra gelmezler. Benim için bu terimler öldüğüm zaman gelirler. Benim için "Cennet" terimi huzurlu ölümü temsil ederken "Cehennem" terimi huzursuz ölümü temsil eder.

İnsandan bir farkı kalmaz.

Umurumda değil, eğer varsa bile bu kadar çok kendisi hakkında düşünülmesinden bıkmıştır belki.

Kallikles doğru söylüyor; çünkü felsefenin fazlası bizim gerçek duygularımızı köreltir, lüzumsuz bir inceleme ile bizi tabiatın güzel ve rahat yolundan çıkarır.

İnsan merak etmiyor değil.
İlk canlı nasıl oluştu?
İlk cisim nasıl oluştu?
Soracak çok soru var fakat tatmin edici cevaplar yok.

Bence tanrı var.

Birçok kitap gönderildi diyorlar fakat örneğin Kur'an-ı Kerim Allah'ın kitabıdır deniyor ama okunduğu zaman sanki Allah değil de Allah birisine söylemiş, o kişi veya kişiler ise aklında kalanları yazmışlar gibi. (bazi şahıslar direkt olarak Allah'ın yazdığını söylüyorlardı bu beni gerçekten çıkmaza soktu.) Araştırmayı çok fazla istedim fakat aklım gerçekten almıyor bir süre sonra kafam patlayacak gibi oluyor tüm olasılıkları nasıl hesaplayabiliriz? Anlayamıyorum çıkmaz bir döngüye giriyorum. Birçok felsefi kitap okudum fakat cevapları anlamakta güçlük çektim. Bu işlerle uğraşan insanların gerçekten projelerini, tez yazılarını neden bitiremediği anlıyorum.
Eğer bir Tanrı varsa, bizi neden yarattı? Neden kendisine tapmamızı istiyor? Bu, tatmin olmak için mi? Tanrı'nın duygularının olmadığı söyleniyorsa, o halde bu nasıl mümkün olabilir? Ayrıca, irade verdikten sonra onun buyruklarına uymayan insanlara neden sonsuz bir acı çektirsin? Eğer gerçekten bir Tanrı varsa, neden melekler, ahiret, insanlar ve evren gibi bir sistemi yaratma gereği duymuş olsun? Bende bunun gibi onlarca soruyu düşünüyorum ama cevabı asla bulamıyorum.

Hisleri olan biri tanrı olabilir mi ki?

Bundan 100.000 yıl evvel gezegenimizde modern bir ırkın yaşadığı düşünülüyor. Tabii sadece ısı derecesinden kaynaklı olarak öyle düşünüyorlar.

Buna dair net bir kanıt yok ama bundan daha yakın bir zamanda bile öyle bir şey olduğu söyleniyor. Büyük bir dünya depremi falan diyenler de var. Garip teoriler gördüm. Kanıtsız şeyler en ilgi çekicisi oluyor.