Yaratıcı var ama bu konuşulacak, tartışılacak bir konu değil yani "konuşup-tartışmak" zaman kaybı. Yatarıcı bizim yaşamamızı istiyor. Kavgasız-dövüşsüz süremiz uzun değil.
Mantık dediğimiz sorgulamaktır. Sorgulamadan, öğrenmeden, kavramadan nasıl bilebiliriz?

@Lessra beğenme atacağınıza keşke neden öyle olmadığını anlatsanız.
Şimdi arkadaşım, “araştır” demek kolay, senin de bu argümanı salla gitsin diye söylediğin aşırı belli. Adamın sorduğu soruların kökü ciddi teolojik ve mantıksal meseleler içeriyor. “kur'an müslümanlığını araştır” demekle çözülseydi bu sorular, herkes çoktan cevabını bulurdu.

Eğer ciddi bir cevap vereceksen, “araştır” diyerek işin içinden sıyrılmak yerine net bir şekilde bu sorulara dayalı bir açıklama yapmanı öneririm. Çünkü “araştır” diyerek ne tanrı ne de kur'an daha anlaşılır hale geliyor. Ama tabii ki senin bildiklerin varsa ve net bir cevabın varsa buyur, dinlemek isterim.

Şimdi arkadaşım, “araştır” demek kolay, senin de bu argümanı salla gitsin diye söylediğin aşırı belli. Adamın sorduğu soruların kökü ciddi teolojik ve mantıksal meseleler içeriyor. “kur'an müslümanlığını araştır” demekle çözülseydi bu sorular, herkes çoktan cevabını bulurdu.

Eğer ciddi bir cevap vereceksen, “araştır” diyerek işin içinden sıyrılmak yerine net bir şekilde bu sorulara dayalı bir açıklama yapmanı öneririm. Çünkü “araştır” diyerek ne tanrı ne de kur'an daha anlaşılır hale geliyor. Ama tabii ki senin bildiklerin varsa ve net bir cevabın varsa buyur, dinlemek isterim.
Eğer ki araştırmaya karar verip bana yazarsa ben oradan tavsiye veririm. Orada ne dememi bekliyorsun? Belki ben yanlış anlatıcam. Adamın birincil kaynaktan öğrenmesi sence daha doğru değil mi?

Doğru diyorsun da sadece ‘araştır' demek biraz kolaycılık. Birincil kaynaktan öğrenmek önemli ama senin bakış açını paylaşman da değerli. Sorulara rehberlik etmek, araştırmayı daha verimli hale getirir. Yoksa herkes ‘araştır' diyerek soruları havada bırakabilir.