Benzer bir durum yaşamıştım. Oğluma atari oyunları indirmek isterken güzel bir virüs yedim, hesaplarım ele geçirildi. Önce sadece Windows kurulu olan SSD'ye format attım ama hesap çalınmaları devam etti. Tüm disklerimi formatlatıp yeniden Windows kurduktan sonra hesaplarımı bir şekilde geri aldım. Birkaç tane farklı konu açmışsınız, sağlam bir virüs yediğiniz için hesaplarınızın ele geçirildiği sonucuna çıkıyor. Bilgisayarınızda ne kadar disk varsa hepsini formatlamak zorundasınız. Bilgisayarı güvenli hale getirdikten sonra hesapları geri almak için çalışmalara başlayabilirsiniz.
Hocam bilgisayardan hiç girmediğim bir e-posta ama bu. Uzun zamandır girmedim bile. Sadece Facebook ve Instagram ona bağlıydı. Şifrelerim zaten sızdırılan şifrelerdendi sanırım. Ayrıca bilgisayarda virüs olduğunu nasıl anlayacağım? Hiçbir yavaşlık vs. yok, anlamadım ki. Virüs taraması da temiz çıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayardan hiç girmediğim bir e-posta ama bu. Uzun zamandır girmedim bile. Sadece Facebook ve Instagram ona bağlıydı. Şifrelerim zaten sızdırılan şifrelerdendi sanırım. Ayrıca bilgisayarda virüs olduğunu nasıl anlayacağım? Hiçbir yavaşlık vs. yok, anlamadım ki. Virüs taraması da temiz çıktı.
Ben işlemleri bilgisayarınızdan yaptığınızı düşünerek öyle örnek verdim. Hesaplara hangi cihazdan giriyorsanız o zaman onda virüs vardır. Virüsleri programlar her zaman tespit edemiyor ne yazık ki.

Sağlıklı bir virüs taraması için güvenli modda ağsız bir ortamda kernel seviyesinde hiçbir şeyin açık olmadığına emin olduktan sonra tarama yapmanız lazım, ki onda da iyi OBF edilmiş bir virüs yine bulunmayabilir.

Sadece e-postamı almışlar sanıyordum ama tüm her şeyi ele geçirmiş olabilirler mi? Kafayı yiyeceğim.

Birden fazla e-postam vardı, onlarda hiçbir şey yok. Anlamadım gitti...

Sağlıklı bir virüs taraması için güvenli modda ağsız bir ortamda kernel seviyesinde hiçbir şeyin açık olmadığına emin olduktan sonra tarama yapmanız lazım, ki onda da iyi OBF edilmiş bir virüs yine bulunmayabilir.
Bilgisayarda kesinlikle dediğiniz gibi. Çünkü ben de hesaplarımı çaldırdığımda Kaspersky bilgisayarımda lisanslı bir şekilde vardı. Sonra birçok program ile tarattım ama yine de sonuç alamadım. Dediğim gibi ben atari oyunu indireyim derken bir tane CMD dosyasının kısa süreli çalıştığını gördüğümden durumu direkt tüm sisteme sızan virüs, truva atı vs. artık ne derseniz o şekilde sistemi izleyen ve dosyalara ulaşıp bu bilgileri aktaran bir şey olduğunu düşündüm ve formatladım. Tek disk formatı ile iş çözülmeyince yedek bile alamacağımı bile bile tüm disklerimi formatlamayı tercih ettim ve sonunda sisteme sızan şeyden o şekilde kurtuldum.

Sadece e-postamı almışlar sanıyordum ama tüm her şeyi ele geçirmiş olabilirler mi? Kafayı yiyeceğim.

Birden fazla e-postam vardı, onlarda hiçbir şey yok. Anlamadım gitti...
Her seferinde yarım bilgi paylaşıyorsunuz, her yeni yorumda yeni bir şey öğreniyoruz 50 konu açıyorsunuz. Yaşadığınız sorunu ve durumu düzgünce açıklarsanız konuşabiliriz ihtimaller dahilinde. Yaptığız şey buraya karnım ağrıyor yazıp gitmek gibi bir şey.

Tek yapacağın şey iki faktörlü doğrulama ve telefon onayı gibi şeyler.
Şifreni bilseler bile bir şey olmaz.
Şimdi hesaba girdim ve şifreyi değiştirdim. Çift doğrulama aktif ettim ama hala sürekli taslak mail yazıp duruyor kendi kendine hesap. İşte bize para gönder, tüm bilgilerin elimizde vs. klasik dolandırıcı mesajı geliyor. Program atmış herhalde, bunu nasıl deaktif ederim? Bilen var mı?
Gelen mesajları umursama ve tüm oturumlardan çıkış yap.
Her seferinde yarım bilgi paylaşıyorsunuz, her yeni yorumda yeni bir şey öğreniyoruz 50 konu açıyorsunuz. Yaşadığınız sorunu ve durumu düzgünce açıklarsanız konuşabiliriz ihtimaller dahilinde. Yaptığız şey buraya karnım ağrıyor yazıp gitmek gibi bir şey.
Haklısın bu arada.

Geçenlerde bana da kendi kendime atmışım gibi mail sistemini karıştırmışlardı. Klasik kopyala-yapıştır internette gezen kripto cüzdan kodunu değiştirerek aynı metni yolluyorlar. Sende ekstra uğraşıyor gibi ama mail servisine çökmek için virüs atmalarını ya da her şeyine sahip olmalarına gerek yok. Telaş ettirip kullanmak istiyorlar seni.

Birisi e-posta hesabıma sızmış. Dünyanın her bölgesinden giriş yapmışlar. Çalıntı hesaplar açılmış, kredi kartları kullanılmış vs.

Şimdi hesaba girdim ve şifreyi değiştirdim. Çift doğrulama aktif ettim ama hala sürekli taslak mail yazıp duruyor kendi kendine hesap. İşte bize para gönder, tüm bilgilerin elimizde vs. klasik dolandırıcı mesajı geliyor. Program atmış herhalde, bunu nasıl deaktif ederim? Bilen var mı?
Oturum açma şeklini değiştirmeyi denedin mi? Eğer Outlook/Hotmail kullanıyorsan, "Hesap bilgileri" kısmından kullandığın mail adresini değiştirebiliyorsun.

Oturum açma şeklini değiştirmeyi denedin mi? Eğer Outlook/Hotmail kullanıyorsan, "Hesap bilgileri" kısmından kullandığın mail adresini değiştirebiliyorsun.
O ne demek hocam? Hotmail hesabı bu evet. Outlook'tan giriyorum yani. Aylardır meğerse çalınmış haldeymiş. Bir sürü Apple işlemi, Twitter fake hesaplar açılmış, bayağı içinden geçmişler, ben yeni öğreniyorum. Kaç gündür Facebook ve Instagram hesabıma birisi girmeye çalıştı ama durduruldu bildirimi alıyordum; ona artık sinirlenip bir araştırayım bakayım dedim, şifre sıfırlama yaparken bu eski e-postama girmem gerekti. Bi' girdim, zaten hesap bloke olmuş. Blokeyi kaldırınca gördüm ki mailin içinden geçmişler.
Tek yapacağın şey iki faktörlü doğrulama ve telefon onayı gibi şeyler.
Şifreni bilseler bile bir şey olmaz.

Gelen mesajları umursama ve tüm oturumlardan çıkış yap.

Haklısın bu arada.
Tüm mail hesaplarıma çift doğrulama ekledim şimdi. Başka nasıl önlem alsam acaba? Ya da başka nelere böyle ekleyebilirim? Instagram hesabıma da ekledim çift doğrulama.