Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cemkaraca

Yetkin
Bu RAM'in CL değeri kaç? Bazı yerlerde CL16, bazı yerlerde CL22 yazıyor anlamadım. Bana 22 lazım (sanırım).

resim_2024-08-20_143206346.webp

@cemkaraca Dostum attığın görselde de açık ve net belli. 3200 MHz ve CL22 değerinde çalışıyor. CL16 yazan farklıdır.

CAS# Latency (CL) yazan kısma bakacaksın. MHz'yi bulmak için de DRAM Frequency kısmını 2 ile çarpacaksın.

@cemkaraca Dostum attığın görselde de açık ve net belli. 3200 MHz ve CL22 değerinde çalışıyor. CL16 yazan farklıdır.

CAS# Latency (CL) yazan kısma bakacaksın. MHz'yi bulmak için de DRAM Frequency kısmını 2 ile çarpacaksın.
Hocam bu sitede CL16 olduğu yazıyor da. https://www.hepsiburada.com/sk-hyni...V-6doCR3JMSXjEAAYAyAAEgJ8sfD_BwE&gclsrc=aw.ds Yanlış yazmış olabilirler mi acaba? Yeni ram alacaktım da 8+8 16 GB ram yapacağım. Kingston'un 8GB 3200 MHz 22 CL olan ramını alıp takacaktım ama şimdi aklım karıştı.

Satıcılar toplu olarak yanlış bilgi veriyor gibi görünüyor. Üreticinin sitesinden datasheetlere ulaştım.

1231234.webp

DDR4 3200 MHz olan arkadaşın gecikme değeri 22 görünüyor. Siz de bakmak istersiniz diye pdf'i aşağıya eklemiş olayım. Belki ben gözden bir şeyler kaçırmışımdır.

Dosya Ekleri

Satıcılar toplu olarak yanlış bilgi veriyor gibi görünüyor. Üreticinin sitesinden datasheetlere ulaştım.

Eki Görüntüle 76913

DDR4 3200 MHz olan arkadaşın gecikme değeri 22 görünüyor. Siz de bakmak istersiniz diye pdf'i aşağıya eklemiş olayım. Belki ben gözden bir şeyler kaçırmışımdır.
Çok sağ olun burada hiçbir Mhz değerinde bile 16 CL yok. Bu arada son açtığım konuya da bakarsanız sevinirim. Bi pürüz çıktı da bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.