Peace86

Başarılı
Dün flaş belleğe bir dosya aktaracaktım fakat dosyanın çok yavaş aktarıldığını fark ettim. Ortalama yaklaşık 15-20 mb ile aktarılıyordu. Bugün CrystalDiskMark ile bir test yaptım ve sonuç aşağıdaki gibi. Bu sorunu nasıl çözerim? Firmware güncellemek için de bir şey bulamadım bir türlü.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-30 122641.webp
    Ekran görüntüsü 2024-06-30 122641.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 114
Dün flash belleğe bir dosya aktaracaktım fakat dosyanın çok yavaş aktarıldığını fark ettim. Ortalama yaklaşık 15-20 MB ile aktarılıyordu. Bugün CrystalDiskMark ile bir test yaptım ve sonuç aşağıdaki gibi. Bu sorunu nasıl çözerim? Firmware güncellemek için de bir şey bulamadım bir türlü.

USB belleğe attığınız dosya SSD'nin yazma hızıyla değil, USB'nin yazma hızıyla yazılır.

USB belleğe attığınız dosya SSD'nin yazma hızıyla değil, USB'nin yazma hızıyla yazılır.
Genel olarak bi yavaşlık var. Üretimine göre 4.500MB/s hız veriliyor fakat bende en fazla 900MB/s hıza ulaşıyor. Bir de aynı flaş belleğe başka bir laptop ile daha hızlı ve sabit hızla yazabiliyoruz. Bende sürekli değişen bir hız var.

Genel olarak bir yavaşlık var. Üretimine göre 4.500MB/s hız veriliyor fakat bende en fazla 900MB/s hıza ulaşıyor. Bir de aynı flash belleğe başka bir laptop ile daha hızlı ve sabit hızla yazabiliyoruz. Bende sürekli değişen bir hız var.

USB portlarınız ile alakalı olabilir. 900 MB olma olayı yazdığınız dosyada ne kadar küçük ve fazla dosya varsa o kadar yavaş yazar.

Örnek veriyorum 100.000 küçük 10 KB'lık dosya, 20 GB'lık bir ISO'dan daha yavaş yazılacaktır.

USB portlarınız ile alakalı olabilir. 900 MB olma olayı yazdığınız dosyada ne kadar küçük ve fazla dosya varsa o kadar yavaş yazar.

Örnek veriyorum 100.000 küçük 10 KB'lık dosya, 20 GB'lık bir ISO'dan daha yavaş yazılacaktır.
Şu an SSD okuyucu aracılığıyla başka bir SSD'ye dosya aktarımı yapıyorum. 63 dosya var ve yaklaşık 65 GB. İlk başta 300-400 MB ile başladı ama hızla önce 200'e sonra ise 100'ün altına düştü.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-30 131459.webp
    Ekran görüntüsü 2024-06-30 131459.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 97
Şu an SSD okuyucu aracılığıyla başka bir SSD'ye dosya aktarımı yapıyorum. 63 dosya var ve yaklaşık 65 GB. İlk başta 300-400 MB ile başladı ama hızla önce 200'e sonra ise 100'ün altına düştü.

63 dosya içinde küçük küçük dosyalar var ise gayet normal. ZIP olarak sıkıştırıp attığınızda çok daha hızlı atıldığını göreceksiniz. Ancak buna değeceğini sanmıyorum.

63 dosya içinde küçük küçük dosyalar var ise gayet normal. ZIP olarak sıkıştırıp attığınızda çok daha hızlı atıldığını göreceksiniz. Ancak buna değeceğini sanmıyorum.
1 ana klasör ve 2 alt klasör var, 2 alt klasörün içerisinde toplam 38 dosya var. Görebildiğim kadarıyla küçük dosyalar yok.