hkn27

Uzman
Arkadaşlar Nolvus modu kurmak istiyorum. Aklımda birkaç soru var. Halihazırda kullanan arkadaşlar varsa ya da bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Birincisi, Nolvus'u Türkçe yapabiliyor muyuz?
İkincisi de V6 versiyonunda betada çökmeler var deniyor, doğru mu? Ona göre Nexus Premium alıp modu kuracağım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam videolara baktım ama güncel değiller gibi bana kullanıp deneyen biri lazım mod muhtemelen çalışır ama ben Türkçe çalişmasini istiyorum Türkçe olmuyorsa boşuna nexsus premiuma para vermek istemiyorum.

Türkçe kısmını kendin halledeceksin ve muhtemelen oyunun yarısı türkçe yarısı ingilizce olacak. Nergal diye bir mod paketi çıkmış o %99 türkçe çünkü yapan kişi Türk. Onu kullan illa türkçe olsun diyorsan.

Bence kendi mod listenizi yapın. Biraz vakit alır ama çok daha içinize siner. Baştan sona modlama yayını yapanları izleyip hoşunuza gideni kullanıp gitmeyeni elzem değilse kullanmayarak çok rahat kendi mod listenizi yapabilirsiniz. Bir de ben bu büyük mod paketlerinin bir çoğunu inceledim. Nergal, Nolvus, Lorelim, Amon, Gate to Sovngarde vs vs. Hatta 1000 mod civarındayken Amon'u yapıp kullanmışlığım olmuştu. Hiçbiri için kötü demiyorum hepsi de gayet iyi ve kullanılabilir o ayrı ama mod sayısı çok gözüksün diye tonlarca gereksiz veya aynı işi yapan mod kullanıyolar bu paketlerde. Bunlar içinde en makulü Gate to Sovngarde çünkü çok daha az yer istiyor diğerlerine kıyasla ve çok daha fazla Quality of Life özelliklerine sahip. Tabi ingilizce. Yukarda da dediğim gibi Türkçe olsun hazır paket olsun istiyorsanız Nergalden başka çareniz yok şimdilik.

Türkçe kısmını kendin halledeceksin ve muhtemelen oyunun yarısı Türkçe yarısı İngilizce olacak. Nergal diye bir mod paketi çıkmış o %99 Türkçe çünkü yapan kişi Türk. Onu kullan illa Türkçe olsun diyorsan.

Bence kendi mod listenizi yapın. Biraz vakit alır ama çok daha içinize siner. Baştan sona modlama yayını yapanları izleyip hoşunuza gideni kullanıp gitmeyeni elzem değilse kullanmayarak çok rahat kendi mod listenizi yapabilirsiniz. Bir de ben bu büyük mod paketlerinin birçoğunu inceledim. Nergal, nolvus, lorelim, amon, gate to sovngarde vs vs. hatta 1000 mod civarındayken Amon'u yapıp kullanmışlığım olmuştu. Hiçbiri için kötü demiyorum hepsi de gayet iyi ve kullanılabilir o ayrı ama mod sayısı çok gözüksün diye tonlarca gereksiz veya aynı işi yapan mod kullanıyolar bu paketlerde. Bunlar içinde en makulü gate to sovngarde çünkü çok daha az yer istiyor diğerlerine kıyasla ve çok daha fazla quality of Life özelliklerine sahip. Tabii İngilizce. Yukarıda da dediğim gibi Türkçe olsun hazır paket olsun istiyorsanız nergalden başka çareniz yok şimdilik.

Hocam tavsiyen için teşekkürler zaten nergali keşfettim konuya gerek kalmadı gayet yeterli ve güzel bir mod benim gibi arayan arkadaşlar hiç aramasın indirsin direk oynasın.

Hocam tavsiyen için teşekkürler zaten nergali keşfettim konuya gerek kalmadı gayet yeterli ve güzel bir mod benim gibi arayan arkadaşlar hiç aramasın indirsin direk oynasın.

Ben normalde oyunu hiç oynamamış birine modlu oynamayı önermiyorum. En fazla ussep skyui ve TR yama bir de başarım modu işte o da modlar başarımı kapattığı için. Ama bi 10 saati olan az çok oyunu görmüş adam istediği gibi modlayıp oynasın. Bunu sana özel demiyorum. Benim skyrimi modlu oynamayla ilgili düşüncem böyle.

Linç yiyecem ama Nergali pek beğenmedim. Üstte dediğim gibi kötü değil ben beğenmedim. Tabi bunu videolarından gördüğüm kadarıyla söylüyorum. Sen Türkçe olsun. hazır paket olsun demesen önermezdim bile. Benim için Nergal uzaktan güzel gözüken ama hiçbir şekilde skyrim hissiyatı vermeyen, içerdikleri modların en az 350 400ü aynı işi gören veya olmasa da olur tarzında olan 1500 2000 modlu devasa Skyrim mod paketleri ailesinin yeni bir üyesi o kadar. Benim için oyunda 1000 mod olsa bile oyunun görsel olarak vanilla halini korumak önemli bunu da şöyle bir görselle anlatmaya çalışayım.
20250614001640_1.webp

Ben normalde oyunu hiç oynamamış birine modlu oynamayı önermiyorum. En fazla ussep skyui ve TR yama bir de başarım modu işte o da modlar başarımı kapattığı için. Ama bir 10 saati olan az çok oyunu görmüş adam istediği gibi modlayıp oynasın. Bunu sana özel demiyorum. Benim Skyrim'i modlu oynamayla ilgili düşüncem böyle.

Linç yiyeceğim ama nergali pek beğenmedim. Üstte dediğim gibi kötü değil ben beğenmedim. Tabii bunu videolarından gördüğüm kadarıyla söylüyorum. Sen Türkçe olsun. Hazır paket olsun demesen önermezdim bile. Benim için nergal uzaktan güzel gözüken ama hiçbir şekilde Skyrim hissiyatı vermeyen, içerdikleri modların en az 350 400ü aynı işi gören veya olmasa da olur tarzında olan 1500 2000 modlu devasa Skyrim mod paketleri ailesinin yeni bir üyesi o kadar. Benim için oyunda 1000 mod olsa bile oyunun görsel olarak vanilla halini korumak önemli bunu da şöyle bir görselle anlatmaya çalışayım. Eki Görüntüle 154852

Düşüncelerine uzak değilim ama ben oyunu zaten en az 100 saat oynamışımdır daha güzel grafiklerle farklı şekilde bitirmek istediğim için modlu oynamak istedim nergal mod fena bir mod değil dediğiniz gibi oyunun doğasına uygun olmayan bazı modlar var mesela Zelda'daki gibi uçmak için kullanılan paraşüt veya melek kanatları vs ama modcu arkadaşımız isterseniz aktif etmeyin diye uyarıda bulunuyor emek vermiş tamamen Türkçe şekilde çıkarmış ben fena bulmadım.

Düşüncelerine uzak değilim ama ben oyunu zaten en az 100 saat oynamışımdır daha güzel grafiklerle farklı şekilde bitirmek istediğim için modlu oynamak istedim nergal mod fena bir mod değil dediğiniz gibi oyunun doğasına uygun olmayan bazı modlar var mesela Zelda'daki gibi uçmak için kullanılan paraşüt veya melek kanatları vs ama modcu arkadaşımız isterseniz aktif etmeyin diye uyarıda bulunuyor emek vermiş tamamen Türkçe şekilde çıkarmış ben fena bulmadım.
Mod listesine şimdi baktım da (geçen açılmıyodu sayfa) 300 350si zaten tr yama o yüzden eliyorum onları 1100 civarına iniyor. Onun da bazıları 10 mod yerine 1-2 modla halledilebilecek şeyler, bazıları da düpedüz gereksiz. Atıyorum Lux yerine Relightning Skyrim, Realistic Lightning Overhaul veya Skyrim is Luminous kullansan kafadan 8 10 mod ve indirme dahil yaklaşık 5 gb karın oluyor. Tr yamalar hariç 450-500 civarı modla birebir aynısı olmaz ama oldukça yakın bir şey yaparsın. 50 60 gb yerinde sana kalır. İndirmeden de bi 40 gb karın olur. Al sana 100 gb kar. En önemlisi istenen sistemde çok daha düşük olur. Tabi bu vakit yiyen bir süreç. 3e ayıracam hazır paketleri;
Görsellik öncelikse ELDERGLEAM
İçerik-oynanış daha böyle Quality of Life denen şeyler öncelikse GATE TO SOVNGARDE
Türkçe olması öncelikse NERGAL

En güzeli kendin yapmak. SKSE, Skyui, Ussep, Ai Overhaul, Racemenu, Truehud, True Directional Movement, Achievement Mod Enabler gib temel modları kurarsın üstüne de texture için SMIM+Skyland AIO yaptığın zaman temel görsellik yüzde 90 hallolur. NPC tamamen kişisel ama Nordic Faces veya Cathedral HMB 2 yapsan o da halloluyor. İstersen üstüne Bijin-Pandorable yap istersen başka bir şey yap. Kişisel tercihim Northbourne, Northbourne olmayan 2 bölge içinse NITHI. Serana içinse SERANADE. Şunu belirteyim bu yazdığım rehber vs değil sadece durumu anlatmak için yaptığım kaba bir örnekleme.