Detaylar
Kim cevapladı?İstediği kadar güçlü olsun, Microsoft düzgün bir emülasyon katmanı yapmadığı sürece çoğu x86 uygulaması çalışmayacak. 10 oyundan 7 tanesi çalışmıyordu en son.
Peki Linux tarafında abi? Orada düzgün mü?İstediği kadar güçlü olsun, Microsoft düzgün bir emülasyon katmanı yapmadığı sürece çoğu x86 uygulaması çalışmayacak. 10 oyundan 7 tanesi çalışmıyordu en son.
Hocam peki bu işlemciler Linux ve türevlerinde iyi olabilecek mi?İstediği kadar güçlü olsun, Microsoft düzgün bir emülasyon katmanı yapmadığı sürece çoğu x86 uygulaması çalışmayacak. 10 oyundan 7 tanesi çalışmıyordu en son.
Bu işlemcilerin hepsi Linux destekli zaten. Linux tabanlı çoğu işletim sistemi X64 ve X86 tabanlıdır. Ben Ubuntu’dan 3 sene boyunca GTA 5 oynamıştım.Hocam peki bu işlemciler Linux ve türevlerinde iyi olabilecek mi?
TechYvz
Çalışkan
Qualcomm'un ilk nesil ARM tabanlı laptop yongası olan X Elite, sadece mikromimari açısından değerlendirildiğinde bile neredeyse hiçbir kategoride zirveye oynayan bir yonga değil. Bu alanda zirveyi m serisi yongaları ile (özellikle de Pro ve Max'ler ile) Apple belirlemektedir ve muhtemelen uzun yıllar boyunca da belirlemeye devam edecektir. İşin yazılım tarafına girmeye hiç gerek yok zaten, bütünsel Windows/x86 emülasyonu Qualcomm'u muazzam derecede zorluyor. X Elite'li cihazların fiyatlarını göz önünde alırsak, ne ilk neslin ne de gelecek nesillerin alınmalarının pek de mantıklı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz diye düşünüyorum.
Dediklerinize katılmakla birlikte ARM çipli Windows bilgisayarları deneysel olarak görüyorum. Hiçbir alanda en iyisi olmayan bilgisayarlar yine markalar tarafından da deneysel görülüyor ki fiyatlar son derece uçuk. O parayı gözden çıkarmayı düşünen biri çok daha stabil ve oturmuş bir sistem için Apple Silicon'lu bir Macbook tercih etmelidir diye düşünüyorum. Microsoft'un uyumluluk ve emülasyon konularında Apple'ın halen çok gerisinde (ki Windows için ARM işlemciler zaten geç çıktı).Qualcomm'un ilk nesil ARM tabanlı laptop yongası olan X Elite, sadece mikromimari açısından değerlendirildiğinde bile neredeyse hiçbir kategoride zirveye oynayan bir yonga değil. Bu alanda zirveyi m serisi yongaları ile (özellikle de Pro ve Max'ler ile) Apple belirlemektedir ve muhtemelen uzun yıllar boyunca da belirlemeye devam edecektir. İşin yazılım tarafına girmeye hiç gerek yok zaten, bütünsel Windows/x86 emülasyonu Qualcomm'u muazzam derecede zorluyor. X Elite'li cihazların fiyatlarını göz önünde alırsak, ne ilk neslin ne de gelecek nesillerin alınmalarının pek de mantıklı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz diye düşünüyorum.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Kullanıcı incelemeleri için ürün türü ön etiket sistemi eklenmeli
- Telefonunu Çıkra