lsrail Turkiye'ye direkt saldirmak istemiyor ki. Iceride kullandigi milyonlarca taskafa tirasli malum guruhtan aparat var. Adamlar guney sinirimizda bunlardan onbinlercesini agir silahlandirip ordu yaptilar. Icimizde ise milyonlarcasi var.
Teknolojilerinin %80'i belki 90'ı ABD tarafından ihraç edilen, ortak geliştirilen silahlarla vuruyor. Israil'in sahip olduğu donanımın yerlisi ülkemizde de var ama biz soykırımcı terrorist-state gibi davranmadigimiz icin elbette silahlarımiz ve operasyon kabiliyetimiz konuşulmuyor. Sağa sola sallamiyoruz.
Sonuc olarak İran gibi yüklü ambargo altındaki bir ülkenin, dünyanın en büyük supergucu tarafından desteklenen maşa devletiyle çatışmaya girmesi bile cesaret. Sonuç olarak adaminlarin rütbeli personelleri öldürüldü, yok etseler yeridir. Israil'in 3 ana hava savunmasindan düşük irtifa olan demir kubbeyi hipersonik füzeler ve dronlarla devre dışı bırakıp Israil'i boydan boya dümdüz edebilirsin. Küçücük devletin etrafında onca Arap devleti adam olsaydı da yok etselerdi. Bunlara göz yumarak başlarına cok daha büyük dert alıyorlar.
Kesinlikle bundan bahsediyorum. Israil'in Türkiye sınırına doğrudan yapacağı bir müdahalenin sonucunda İsrail kaybeder. Sonuç olarak yiyeceğimiz sey ABD ambargosu olur, bize saldırana da sırf ambargo için susmayiz. İran bile karşılık veriyor neticede.
Şurada 10 sene icinde Anadolu demir kubbeden cok daha güçlü bir hava savunma ağıyla korunuyor olacak.
İncirlik de var. Ya acaba İsrail'in yanında durup neyimiz var neyimiz yok İran'ı vurursak ne olur? Böyle bir senaryoda durum ne olur? (Kesinlikle soykırımı desteklemek amaçlı söylemedim sadece bir senaryo olarak soruyorum).
İncirlik de var. Ya acaba İsrail'in yanında durup neyimiz var neyimiz yok İran'ı vurursak ne olur? Böyle bir senaryoda durum ne olur? (Kesinlikle soykırımı desteklemek amaçlı söylemedim sadece bir senaryo olarak soruyorum).
Hocam İncirlik'i istediğimiz operasyona kapatıp acabiliyoruz. Israil'e ileri karakol dememin sebebi İsrail'le kordine çalışıyorlar ve ekipmanlarinin alayı ABD üzerinden geliyor. Israil'in ABD'ye ve üslerine rest cekme gibi bir ihtimali yok. Güneyde yaşanan savaslarda ABD'ye operasyon izni vermediğimiz oldu.
Dediğiniz senaryo da Israil'in yayılımini arttırır. Golan tepeleri falan ellerine ne gecirseler aliyor bu adamlar.
Son dakika: İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Başkanı Ronen Bar görevinden istifa etti.
Son dakika: Tahran’da geniş çaplı elektrik kesintileri bildiriliyor.
Son dakika: İran’ın fırlattığı bir füzenin, Hayfa yakınlarındaki Tamra’ya isabet etmesi sonucu, ölenlerin sayısı 3’e yükseldi. (Keshet 12)
✓ Aslında son dakika değil. Sıcak gelişme diyebiliriz. Çünkü bu haberi 25-30 dakika önce başka bir kaynak verdi. Ancak yanlış olma ihtimali nedeniyle paylaşmadım.
Biraz konuyu okuyacağım. Dün yazdığınız cevapların hepsini okuyamadım.