Bu kavimden bahsediyorsunuz galiba.lsrail Turkiye'ye direkt saldirmak istemiyor ki. Iceride kullandigi milyonlarca taskafa tirasli malum guruhtan aparat var. Adamlar guney sinirimizda bunlardan onbinlercesini agir silahlandirip ordu yaptilar. Icimizde ise milyonlarcasi var.
Detaylar
Kim cevapladı?DarthGorsoy
Bilgin
attığını nokta atışı vuran, bilim, teknoloji ve istihbarat ile rakibini ezen İsrail var.
Teknolojilerinin %80'i belki 90'ı ABD tarafından ihraç edilen, ortak geliştirilen silahlarla vuruyor. Israil'in sahip olduğu donanımın yerlisi ülkemizde de var ama biz soykırımcı terrorist-state gibi davranmadigimiz icin elbette silahlarımiz ve operasyon kabiliyetimiz konuşulmuyor. Sağa sola sallamiyoruz.
Sonuc olarak İran gibi yüklü ambargo altındaki bir ülkenin, dünyanın en büyük supergucu tarafından desteklenen maşa devletiyle çatışmaya girmesi bile cesaret. Sonuç olarak adaminlarin rütbeli personelleri öldürüldü, yok etseler yeridir. Israil'in 3 ana hava savunmasindan düşük irtifa olan demir kubbeyi hipersonik füzeler ve dronlarla devre dışı bırakıp Israil'i boydan boya dümdüz edebilirsin. Küçücük devletin etrafında onca Arap devleti adam olsaydı da yok etselerdi. Bunlara göz yumarak başlarına cok daha büyük dert alıyorlar.
Türkiye de kendini İsrail'e karşı gayet rahat savunabilir, ayrılıkçılara rağmen.
Kesinlikle bundan bahsediyorum. Israil'in Türkiye sınırına doğrudan yapacağı bir müdahalenin sonucunda İsrail kaybeder. Sonuç olarak yiyeceğimiz sey ABD ambargosu olur, bize saldırana da sırf ambargo için susmayiz. İran bile karşılık veriyor neticede.
Şurada 10 sene icinde Anadolu demir kubbeden cok daha güçlü bir hava savunma ağıyla korunuyor olacak.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 14
Son dakika: ABD’li Senatör Chris Coons: Umarım İran, bölgedeki ABD üslerini hedef almaz.
Sıcak gelişme: İsrail Hava Kuvvetleri, İran'ın Luristan eyaletini vuruyor.
Sıcak gelişme: İsrail Hava Kuvvetleri, İran'ın Luristan eyaletini vuruyor.
DarthGorsoy
Bilgin
Son dakika: ABD’li Senatör Chris Coons: Umarım İran, bölgedeki ABD üslerini hedef almaz.
"Bölgedeki ABD üsleri" dediği, zaten İsrail ileri ABD karakolu gibi bir sey
- Makaleler
- 14
İsrail Yayın Kurumu:
İran’ın füze saldırısında şu ana kadar 3 kişi hayatını kaybetti, 170’ten fazla kişi yaralandı.
İran’ın füze saldırısında şu ana kadar 3 kişi hayatını kaybetti, 170’ten fazla kişi yaralandı.
Uyuyan Sincap
Üstün
"Bölgedeki ABD üsleri" dediği, zaten İsrail ileri ABD karakolu gibi bir şey![]()
İncirlik de var. Ya acaba İsrail'in yanında durup neyimiz var neyimiz yok İran'ı vurursak ne olur? Böyle bir senaryoda durum ne olur? (Kesinlikle soykırımı desteklemek amaçlı söylemedim sadece bir senaryo olarak soruyorum).
DarthGorsoy
Bilgin
İncirlik de var. Ya acaba İsrail'in yanında durup neyimiz var neyimiz yok İran'ı vurursak ne olur? Böyle bir senaryoda durum ne olur? (Kesinlikle soykırımı desteklemek amaçlı söylemedim sadece bir senaryo olarak soruyorum).
Hocam İncirlik'i istediğimiz operasyona kapatıp acabiliyoruz. Israil'e ileri karakol dememin sebebi İsrail'le kordine çalışıyorlar ve ekipmanlarinin alayı ABD üzerinden geliyor. Israil'in ABD'ye ve üslerine rest cekme gibi bir ihtimali yok. Güneyde yaşanan savaslarda ABD'ye operasyon izni vermediğimiz oldu.
Dediğiniz senaryo da Israil'in yayılımini arttırır. Golan tepeleri falan ellerine ne gecirseler aliyor bu adamlar.
- Makaleler
- 14
Sıcak gelişmeler:
İsrail Ordu Radyosu: "İran'ın bu gece yeni füze saldırısı başlatması bekleniyor."
Kapanan hava sahası nedeniyle Türkiye'de kalan İranlılar, ülkelerine otobüslerle dönüyor.
İsrail Başbakanı Netanyahu: "İran'da her yeri vuracağız. Ayetullah rejiminin her yeri ve her hedefi vurulacak."
İsrailli yetkili: "İran'ın yaklaşık 2.000 balistik füzeye sahip olduğunu tahmin ediyoruz." (FOX News)
Son dakika: İsrail savaş uçakları, Tebriz’de bulunan kamikaze İHA üretim merkezini vurdu.
Son dakika: İsrail Hava Kuvvetleri, İran’ın Buşehr eyaletinde bulunan Fajr-Jam rafinerisini vurdu.
Son dakika: İsrail saldırıları sonucu Pars Doğalgaz sahasında büyük bir yangın çıktı.
Jerusalem Post: İsrail, İran’a sivil yerleşim alanlarını hedef alması durumunda stratejik tesislerini vuracağı uyarısını iletti.
İran'ın, İsrail'e fırlattığı füzeler, Hatay Samandağ'dan görüntülendi.
İsrail, Tahran'daki petrol depolarını vurdu.
(Görüntü doğrulanmadı.) Sosyal medyada paylaşılan İsrail/Hayfa fotoğrafı:
Son dakika:
İsrail uçakları, Tahran’da toplam dört hedefi vurdu:
Savunma Bakanlığı
Nükleer Karargah
Nükleer Laboratuvarlar
Petrol Tesisleri
(İsrail Kanal 14)
Son dakika: İran hava savunma sistemleri, başkent Tahran semalarındaki İsrail İHA’larını düşürmeye çalışıyor.
Son dakika: İsrail, Tahran’da İran Savunma Bakanlığı karargâhını vurdu.
Arşiv: Devlet Bahçeli’nin İsrail’e 24 saat süre vermesinin üstünden 14.545 saat geçti.

İran’ın fırlattığı balistik füzeler Mersin'den görüntülendi:
Son dakika: İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Başkanı Ronen Bar görevinden istifa etti.
Son dakika: Tahran’da geniş çaplı elektrik kesintileri bildiriliyor.
Son dakika: İran’ın fırlattığı bir füzenin, Hayfa yakınlarındaki Tamra’ya isabet etmesi sonucu, ölenlerin sayısı 3’e yükseldi. (Keshet 12)
✓ Aslında son dakika değil. Sıcak gelişme diyebiliriz. Çünkü bu haberi 25-30 dakika önce başka bir kaynak verdi. Ancak yanlış olma ihtimali nedeniyle paylaşmadım.
Biraz konuyu okuyacağım. Dün yazdığınız cevapların hepsini okuyamadım.
Son dakika: İran’ın İsrail’e yeni saldırı dalgası başladı.
Önemli bir şey olmadıkça konuyu güncellemeye devam etmeyeceğim.
İsrail Ordu Radyosu: "İran'ın bu gece yeni füze saldırısı başlatması bekleniyor."
Kapanan hava sahası nedeniyle Türkiye'de kalan İranlılar, ülkelerine otobüslerle dönüyor.
İsrail Başbakanı Netanyahu: "İran'da her yeri vuracağız. Ayetullah rejiminin her yeri ve her hedefi vurulacak."
İsrailli yetkili: "İran'ın yaklaşık 2.000 balistik füzeye sahip olduğunu tahmin ediyoruz." (FOX News)
Son dakika: İsrail savaş uçakları, Tebriz’de bulunan kamikaze İHA üretim merkezini vurdu.
Son dakika: İsrail Hava Kuvvetleri, İran’ın Buşehr eyaletinde bulunan Fajr-Jam rafinerisini vurdu.
Son dakika: İsrail saldırıları sonucu Pars Doğalgaz sahasında büyük bir yangın çıktı.
Jerusalem Post: İsrail, İran’a sivil yerleşim alanlarını hedef alması durumunda stratejik tesislerini vuracağı uyarısını iletti.
İran'ın, İsrail'e fırlattığı füzeler, Hatay Samandağ'dan görüntülendi.
İsrail, Tahran'daki petrol depolarını vurdu.
(Görüntü doğrulanmadı.) Sosyal medyada paylaşılan İsrail/Hayfa fotoğrafı:
Son dakika:
İsrail uçakları, Tahran’da toplam dört hedefi vurdu:
(İsrail Kanal 14)
Son dakika: İran hava savunma sistemleri, başkent Tahran semalarındaki İsrail İHA’larını düşürmeye çalışıyor.
Son dakika: İsrail, Tahran’da İran Savunma Bakanlığı karargâhını vurdu.
Arşiv: Devlet Bahçeli’nin İsrail’e 24 saat süre vermesinin üstünden 14.545 saat geçti.
İran’ın fırlattığı balistik füzeler Mersin'den görüntülendi:
Son dakika: İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Başkanı Ronen Bar görevinden istifa etti.
Son dakika: Tahran’da geniş çaplı elektrik kesintileri bildiriliyor.
Son dakika: İran’ın fırlattığı bir füzenin, Hayfa yakınlarındaki Tamra’ya isabet etmesi sonucu, ölenlerin sayısı 3’e yükseldi. (Keshet 12)
✓ Aslında son dakika değil. Sıcak gelişme diyebiliriz. Çünkü bu haberi 25-30 dakika önce başka bir kaynak verdi. Ancak yanlış olma ihtimali nedeniyle paylaşmadım.
Biraz konuyu okuyacağım. Dün yazdığınız cevapların hepsini okuyamadım.
Taraf. Müslümanlardan duyduğuma göre İsrailliler insan değilmiş.Soruyorum: İsrail'in sivilleri vurmasına karşı olanlar, neden İran'ın İsrailli sivilleri vurmasına karşı durmuyor?
Son dakika: İran’ın İsrail’e yeni saldırı dalgası başladı.
Önemli bir şey olmadıkça konuyu güncellemeye devam etmeyeceğim.
Son düzenleme:
Ben aynı cümleyi müslümanlar için kursam ne olurdu? Hapsi boylardim veya öldürüldüm.Taraf. Müslümanlardan duyduğuma göre İsrailliler insan değilmiş.