Soruyorum: İsrail'in sivilleri vurmasına karşı olanlar, neden İran'ın İsrailli sivilleri vurmasına karşı durmuyor?
X hesabım şu anda banlı olmasaydı X'deki insanlara çok güzel cevaplar verirdim. Şu anda ölümlere kendi çapında kutlama yapanlar var.

Ab parayı sanayiye gömerek ABD ile rekabet etti. Trump da bunu değiştirdi. AI vs de ciddi maliyet iken ordu Ab'nin yüküne bindi. Türkiye için çok büyük koz ordu.

İmkanı yok bu dediğin şeyin.

O savaşın amacı oydu ab balıklama atladı diye oldu.

Altyapıları da kötü.

Ben.
Nasil yok yahu? Tum Yunan politikacilar ve gazeteler sabah aksam Turkiye guclenmeden AB destegi saglayip vurmaliyiz diyor. Hic yabanci basin takip etmiyor musunuz siz? hadi onlar comar, Fransiz ya da Almanlar bize bayiliyor mu saniyorsunuz yoksa?

Orta doğuda aktif değil. Afrika'ya bile yeni yerleşiyor.
Alakalı değil, gerekli değil. ABD'nin Karadeniz'i kontrol etme riski Çin'i olaya dahil etmeye yeter. Sence ABD, Rusya'nin ticaretinde kritik bir bölgeyi ele geçirirken, Rusya'nın Karadeniz kıyılarını tehdit ederken, savunmasız bırakırken Çin oturup izler mi? Aferin müttefikimi fena sıkıştırdın helal olsun, deyip alkışlar mı?

Rusya dışında da Türkiye demek Orta Doğu, Kuzey Afrika, Avrupa, Karadeniz ticareti ve kontrolü demek. ABD kuklası bir Türkiye fikrine Çin Rusya'dan bile daha çok karşı çıkar.
Rusya- İsrail arası çok kötü değil.
Yine alakalı değil. İsrail İran'ı vuruyor, Türkiye'yi değil. 4.ye söylüyorum, Karadeniz'e giriş çıkışların kontrolünün ABD eline geçmesi riskini Rusya alır mı? Aklına mantığına sığıyor mu bu? Karadeniz'e tek bir giriş var, tek bir çıkış var ve o da Türkiye'nin elinde.

Türkiye üzerinden Avrupa'ya boru hatları da geçiyor. Bunları kapatma kozu da var Türkiye'nin bak şimdi aklıma geldi. Sonuç olarak Rusya, Arap ülkeleri ve Avrupa doğrudan etkilenir.
Hicbir ulkenin baska ulkeye yardim zorunlulugu yok. NATO maddeleri ortada. Yorumunuz yanlis. Fransa sirf bu yuzden diger AB ulkeleri gibi savunmasini Amerika'ya birakmayip gelistirmistir. Oyle anlasma maddesne uyacaklar falan demeniz hayal urunu. Rusya saldirsa ilk yardim ediyoruz diye NATO ulkeleri bize saldirir. Ege ordusu sirf bu yuzden var. NATO'nun zaten bir ciddiyeti yok. Su an Avrupalilarin yuz milyarlarca Euro yu silaha yatirmasinin nedeni de bu. NATO gercek hicbir savasa girmedi. Ukrayna savasi da ABD'nin gercek bir savasta AB'ye kazik atacagini gosterdi zaten. Tum ulkelerin siyasetcilerin aciklamalari ortada iken yardim etmek zorundalar demek ancak guzel bir hayal olur.
Tamam geç NATO'yu, NATO'yu unut. Avrupa'nın Türkiye'yi koruması için NATO'ya gerek yok. ABD'ye olan güvenin sarsılmış olması, Türkiye'nin Karadeniz kıyılarını kontrol ediyor olması, Akdeniz'e yani Fransa, İtalya ve İspanya'ya doğrudan risk oluşturabilecek bir konumda kıyısının olması Türkiye'yi korumaları için yeter. Rusya ve Çin de yukarda defalarca anlattım.

Yine defalarca anlattım, Türkiye de kendini İsrail'e karşı gayet rahat savunabilir, ayrılıkçılara rağmen.

Mesajlara cımbızlama yapmayınız. Cevap verecekseniz bütün olarak cevap verin.

Amaç Çin'den vesaire gelebilecek füzelere karşı koruma sağlamak zaten. Çin'in füzeleri o okyanusu rahatlıkla aşabilir.

Evet, o kadar büyük alana altyapı kurmak epey sıkıntı ve maliyetli. Genel olarak nüfusun ve sanayinin yoğun olduğu yerlere odaklanıyorlar. ABD'nin çoğu yerinin çölden farkı yok.
Çin şu an sandığınız kadar güçlü değil. Ekonomik olarak Afrika'ya yerleşmeye çalışıyor. Orta Asya'da Rus etkisini kırıp müttefik yapmaya çalışıyor. ABD ile zaten gerilimler kendi ekonomisini küçültüyor. İsrail ile aynı anda ABD'yi ekonomik olarak karşısına alması için neden bulamıyorum ben

Çin şu an sandığınız kadar güçlü değil. Ekonomik olarak Afrika'ya yerleşmeye çalışıyor. Orta Asya'da Rus etkisini kırıp müttefik yapmaya çalışıyor. ABD ile zaten gerilimler kendi ekonomisini küçültüyor. İsrail ile aynı anda ABD'yi ekonomik olarak karşısına alması için neden bulamıyorum ben
ABD ve Çin Savaşı tahminimce hiç çıkmaz ancak ABD sadece Çin değil Kuzey Kore ve Rusya'ya karşıda önlem alıyor. Açıkçası Kuzey Kore cidden tedirgin ediyor insanı. Evet, diktatöryel bir ülke; evet, ülkenin lideri kendi dinini yaratmış ve halka empoze ediyor ve halkı teknolojiden uzak ancak füzeleri ve nükleerleri var. ABD her riski düşünüyor ve ona göre adım atıyor.

@588, Çin'in balistik füzeleri savaşa girecek kadar hazır değil.
Zaten mevcut HSS sistemini ABD kurmaz. Nedeni yok. Ancak olası saldırılar ve risklere karşı önlem almak isteyebilir. ABD dediğimiz ülke her riski düşünerek adım atan bir ülke. Neden olmasın?

Son dakika: İran medyası, İsrail askeri istihbarat komutanının saldırıda öldürüldüğünü iddia ediyor. (Kaynak yandaş medya. Güvenilir değil.)

Alakalı değil, gerekli değil. ABD'nin Karadeniz'i kontrol etme riski Çin'i olaya dahil etmeye yeter. Sence ABD, Rusya'nin ticaretinde kritik bir bölgeyi ele geçirirken, Rusya'nın Karadeniz kıyılarını tehdit ederken, savunmasız bırakırken Çin oturup izler mi? Aferin müttefikimi fena sıkıştırdın helal olsun, deyip alkışlar mı?

Karadeniz ne alaka? Montrö var. Hiçbir şey yapamaz ABD. Rusya, Suriye'de beklemediği hızla kaybetti. Doğu Avrupa'ya saplandı. İran'a destek açıklaması yapmadı. Eski Rusya yapardı ama durum bu. Çin'in de askeri üssü yok ve tekrar ediyorum ABD ve İsrail'i şimdiden askeri üssü yokken neden karşısında bulsun?

Yine alakalı değil. İsrail İran'ı vuruyor, Türkiye'yi değil. 4.ye söylüyorum, Karadeniz'e giriş çıkışların kontrolünün ABD eline geçmesi riskini Rusya alır mı? Aklına mantığına sığıyor mu bu? Karadeniz'e tek bir giriş var, tek bir çıkış var ve o da Türkiye'nin elinde.

Türkiye üzerinden Avrupa'ya boru hatları da geçiyor. Bunları kapatma kozu da var Türkiye'nin bak şimdi aklıma geldi.

O koz yok gibi. Hiçbir Türk iktidarının bunu yapacağını düşünmüyorum. Ab kredileri önemli. Bu konuda gerilim gelecekte boru hatlarının Türkiye'den geçmesini riske eder.

Tamam geç NATO'yu, NATO'yu unut. Avrupa'nın Türkiye'yi koruması için NATO'ya gerek yok. ABD'ye olan güvenin sarsılmış olması, Türkiye'nin Karadeniz kıyılarını kontrol ediyor olması, Akdeniz'e yani Fransa, İtalya ve İspanya'ya doğrudan risk oluşturabilecek bir konumda kıyısının olması Türkiye'yi korumaları için yeter. Rusya ve Çin de yukarıda defalarca anlattım.

Yine defalarca anlattım, Türkiye de kendini İsrail'e karşı gayet rahat savunabilir, ayrılıkçılara rağmen.

Mesajlara cımbızlama yapmayınız. Cevap verecekseniz bütün olarak cevap verin.

Fark etmeden cımbızlamış olabilirim olabildiğince bütüncül olmaya çalışıyorum ben.