Bunun nedeni geçmişe uyumluluk. Bunu bilmiyorsunuz galiba.
Yok hocam farkındayım, o konuda olmaması zaten belli açılardan güzel fakat şöyle bir mevzu var ki belli bir instruction set ile derlenmiş bir kernel daha gelişmiş cihazlarda potansiyelini tam kullanamaz. Donanıma göre başka kernel buildleri kullanılabilir ya da enterprise taraf ve kullanıcı tarafı tamamen ayrılır fakat bu ikinci dediğim denenmiş ve başarılı olmamış bir yöntem :D

Yani alternatifler var, belli bir yere kadar destek de kesilebilir fakat bizim Microsoft dediğimiz şirket Windows 3.1den kalma bileşenleri bile sistemde tutabiliyor ve bu saçma.

Kernel tamamen aynı demiyorum, değişiklikler illa vardır, o kadar yeni donanıma uyduramazsın yoksa o kerneli illa yama lazım olur fakat zaten her şey aynı. Denetim masası bile yenilenmedi kaç senedir, hala siyah teması bile yok flaş yiyor gibi hissediyorum :D

Yok hocam farkındayım, o konuda olmaması zaten belli açılardan güzel fakat şöyle bir mevzu var ki belli bir instruction set ile derlenmiş bir kernel daha gelişmiş cihazlarda potansiyelini tam kullanamaz. Donanıma göre başka kernel Build'leri kullanılabilir ya da Enterprise taraf ve kullanıcı tarafı tamamen ayrılır fakat bu ikinci dediğim denenmiş ve başarılı olmamış bir yöntem :D

Yani alternatifler var, belli bir yere kadar destek de kesilebilir fakat bizim Microsoft dediğimiz şirket Windows 3.1'den kalma bileşenleri bile sistemde tutabiliyor ve bu saçma.

Kernel tamamen aynı demiyorum, değişiklikler illa vardır, o kadar yeni donanıma uyduramazsın yoksa o kerneli illa yama lazım olur fakat zaten her şey aynı. Denetim Masası bile yenilenmedi kaç senedir, hala siyah teması bile yok flash yiyor gibi hissediyorum :D

Sizde haklısınız ama "sistemi kötü olduğu için övüyorlar" cümlenize hiç katılmıyorum. Cam gibi görünmesi çok hoşuma gidiyor ve Windows 10'da saçma sapan Bloatware'lar yüzünden uzaklaştırıyor. Xbox kullanmadıktan sonra ne yapayım Xbox uygulamasını?

Ayrıca Windows 3.1.1 simgeleri olması çok komik bir durum ama her Windows sürümünü önceki işletim sisteminin üzerinden yaptıklarından böyle bir durum çıkıyor.

Sizde haklısınız ama "sistemi kötü olduğu için övüyorlar" cümlenize hiç katılmıyorum. Cam gibi görünmesi çok hoşuma gidiyor ve Windows 10'da saçma sapan Bloatware'lar yüzünden uzaklaştırıyor. Xbox kullanmadıktan sonra ne yapayım Xbox uygulamasını?

Ayrıca Windows 3.1.1 simgeleri olması çok komik bir durum ama her Windows sürümünü önceki işletim sisteminin üzerinden yaptıklarından böyle bir durum çıkıyor.
Hocam benim o cümlem pek yanlış anlaşıldı benim bahsettiğim kesim ağır fanboyluk yapan kesim. Arayüzünü, kullanımını seven adam bol zaten ki gerçekten ideal bir işletim sistemi.

Mesela aynı kader şu anda Windows 10da olacak fakat şimdi değil 10 sene sonra olacak çünkü yine kötü donanımda da iyi donanımda da çalışan o ara vakitlere denk gelmiş güzel bir OS ve hem basit hem kullanışlı.
Sramızda Win 7 sevmeyen yoktur diye düşünüyorum fakat bi kesim gerçekten benim dediğim gibiydi ve bence bu şşkayet ettiğimiz kesim de tamamen onlardan oluşuyor. Mesela üstte bir tane Vista fanboyu abi vardı zamanında boyuna kağıçtığımız, şimdi kendi diyor aynısını :D

Microsoft bazen büyük bir güldürü.

Son düzenleme:
Teması bile insana huzur veriyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    29,3 KB · Görüntüleme: 86
Akıl var ihsan var. Windows 7'yi hâlâ seviyorum, bazen şeytan dürtüyor. Git sanallaştırıcıya 7 kur kullan. Linux'çular sövmeyin, durun. Ben Linux Mint'imden de memnunum. Windows 7 sürekli stabil işletim sistemiydi. Kullandığım yıllarda beni bir tek bile üzüp yormamıştı. Windows 10 aman aman, uzak oynasın. Kullandığım zamanlarda sövmediğim gün kalmadı. Bir sistem bu kadar mı kanser yapılır?