Kışın başına geldiyse mide üşütmesi de yaşamış olabilirsin. Su içsen bile kusturabilecek bir şey. Bir kaç gün sıcak şekilde dinlenince genelde hızlıca geçiyor. Dinlenemezsen ve yediklerine dikkat etmezsen, uzama ihtimali oluyor. Bazen yaşıyorum, genelde hap yerine vücudu sıcak tutarak geçiriyorum.
Bu arada mide koruması için verilen haplar genelde pek işe yaramıyorlar. Buna çoğu ağrı kesiciyi de dahil edebilirsiniz. Bizim ülkede en ufak şeyde hastaneye gidildiğinden, doktorlar da çoğu basit çözüme temel ilaçları yazıp gönderiyor. Doktorları kötülemek için demiyorum. Çünkü gerçekten doğal çözümler ile çözülecek basit şeylerde, hapa başvurmak bence bir tık hata. Bu ilaçların çoğu çok tüketildiğinden, yerelde ucuz muadilleri oluyor. Çoğu da etkili olmak yerine, pansuman etkisi oluşturuyor.
Kudret narı veya zencefil alıp çay şeklinde tüketebilirsin. Zencefil özellikle bu mide asidini dengelemede en etkili bitkidir. Basit gaz sorunlarını çok rahat çözer. Hazır olanları da var, ama daha etkili olması için kurutulmuş zencefil alın. Dilimlere ayırın ve çay demler gibi demleyin.
Düzenli bir mide gaz(şişkinlik) sorunu ise Ginger shot veya pancar kvassı gibi şeyler deneyebilirsin. Bunlar da o gaz sorununu bayağı çözüyor. Veya aktara sorup bağırsak sorunlarını rahatlatan çözümler isteyebilirsin.
Videolu anlatım Ginger Shot Tarifi nasıl yapılır? 10.417 kişinin defterindeki Ginger Shot Tarifi'nin videolu anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.
www.nefisyemektarifleri.com
Fermente edilmiş gıdalar ya da içecekler, güçlü bağışıklık sisteminin en iyi arkadaşı ve sindirim sisteminizi iyi durumda tutmanın harika bir yoludur. Daha...
Ginger shot bağırsak için daha ideal, ama midedeki gazda genelde bağırsakdaki sağlık sorunlarından oluyor. Erkeklerin pek umurunda olmadığından, ucundan da olsa zayıflamaya yarıyorsa kadınlara göre pazarlıyorlar. Yoksa içeriği gayet ideal. Basit bir şekilde sabahları bir shot içiyorum. İlla şişeli yapmak zorunda değilsin, portakal suyu gibi yapıp içebilirsin.
İki ürünü de denedim. Kışın bu gaz sorununu yaşadığım oluyor ve işe yarıyorlar. Bu ürünlerin satışını yapanlar da var. Uğraşamam diyorsan onlara da bakabilirsin.
Ayrıca aktarlara da sorarak, bu sorunu rahatlatacak ürünler alabilirsin. Belirli bir yaşı geçince, gençken saçma gördüğün çoğu koca karı ilacının faydasını çok gördüm. Aktarım da ne zaman basit sorunların için bir öneri istesem, hep nokta atışı şeyler öneriyor.
Havalar soğuk olduğundan evde veya dışarıda, içine atlet dışında tşörtü pantolon(eşofman vb.) içine sokarak giyin. Ayrıca altınıza bir içlik ayarlayıp, çorabı da içliğe geçirin. Mide ve üşütme gibi sorunlar en çok sırttaki damar olmayan böbreklerin olduğu kısım ve ayaklardan geçiyor. Toplu alana girmeden kışın hastalıklardan korunmanın en garanti yolu bu.
Ayrıca bilgisayar vb. masa başı sabit iş yapıyorsanız, kışın bir tık daha fazla hareket etmeye özen gösterin. Ara ara sırt kısmınızı dinlendirin.
Yemek kısmında da mümkünse mideyi rahatsız edecek fazla şeker, yağlı veya acı içeren ürünlerden uzak durun. Mideniz bulandığı zaman yediğiniz şeylerden tiksinme ihtimaliniz yüksek. Bu mide sorunu geçtikten 1-2 ay sonra da devam edebilir.