Dolunay

Başarılı
Yer
Balıkesir
Yanlış hatırlamıyorsam 2 veya 3 hafta önce aniden sabaha doğru mide bulantısıyla uyandım. Sonra su içmek için mutfağa giderken aniden boğazıma doğru bir şey gelmeye başladı ve kalbim çarpmaya başladı. Sonra lavabonun içine kustum. Babam falan uyandı, önce mandalina yedim çünkü boğazımda o acı tat vardı. Bir süre sonra yine tuvalete kustum. Bu sefer su kusmuştum. Şekerli su, nane limon falan içtim. Hatta muz ve elma yedim, temiz hava almak için camı açtım, yine kustum. Sonra göbek deliğime yara bandı yapıştırdım -belki geçer diye-, banyo yapıp uyudum. Zaten akşama doğru ter içinde uyandım çünkü sweatshirt giymiştim üşümemek için. Akşam yemeği yedim ama iştahım bayağı kapalıydı, 2 kaşıkta olsa bir şeyler atıştırdım. Ayrıca, kusma ve bulantı belirtileri ile birlikte ishal de vardı.

Ertesi gün aile sağlık ocağına gittik, doktor karnıma falan baktı. Bir şeyden şüphelenmiş gibiydi ama anlamadım. Hap yazdı, eczaneden aldık. Biri ishal, biri mide bulantısı içindi. Tabii düzenli kullanamadım. Sonra iştahım kapandı, bazı yiyecekleri yemek istemiyordum, o yiyecekleri görünce hafif midem bulanıyordu, ayrıca fazla yiyince de şişkinlik hissi olmuyor, mide bulantısı oluyordu.

Bu çarşamba saat gece 2 gibi yatağımda yan yatarak telefonum ile oyalanırken, sırtımı yatak başlığına yaslamak için pozisyonumu değiştirdim, aniden mide bulantısı başladı. Kusturmuyordu ama kusturacak gibi hissettiriyordu. Şekerli su içtim, sabah 7 gibi de mide bulantısı için hap içtim, daha çok midem bulanmaya başladı. Bir şekilde uyudum. Bugün de geceye doğru mide bulantısı yok denilecek kadar azdı, gece yine başladı. Şu anda da midem bulanıyor. Nedenini bir türlü anlamadım ama ben hapları düzgün kullanmadığım için böyle olduğunu düşünüyorum. Yine de sizin fikrinizi almak istiyorum, başka bir olası durumu var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Reflü gastrit olabilir. Birde endoskopi çekip helikobakteri kontrolü yaptırsan iyi olur. Bendede aynı durum var midemde helikobakteri çıktı. İlaç tedavisi ile bir süre geçti şu an yine aynı oldu.

Yanlış hatırlamıyorsam 2 veya 3 hafta önce aniden sabaha doğru mide bulantısıyla uyandım. Sonra su içmek için mutfağa giderken aniden boğazıma doğru bir şey gelmeye başladı ve kalbim çarpmaya başladı. Sonra lavabonun içine kustum. Babam falan uyandı, önce mandalina yedim çünkü boğazımda o acı tat vardı. Bir süre sonra yine tuvalete kustum. Bu sefer su kusmuştum. Şekerli su, nane limon falan içtim. Hatta muz ve elma yedim, temiz hava almak için camı açtım, yine kustum. Sonra göbek deliğime yara bandı yapıştırdım -belki geçer diye-, banyo yapıp uyudum. Zaten akşama doğru ter içinde uyandım çünkü sweatshirt giymiştim üşümemek için. Akşam yemeği yedim ama iştahım bayağı kapalıydı, 2 kaşıkta olsa bir şeyler atıştırdım. Ayrıca, kusma ve bulantı belirtileri ile birlikte ishal de vardı.

Ertesi gün aile sağlık ocağına gittik, doktor karnıma falan baktı. Bir şeyden şüphelenmiş gibiydi ama anlamadım. Hap yazdı, eczaneden aldık. Biri ishal, biri mide bulantısı içindi. Tabii düzenli kullanamadım. Sonra iştahım kapandı, bazı yiyecekleri yemek istemiyordum, o yiyecekleri görünce hafif midem bulanıyordu, ayrıca fazla yiyince de şişkinlik hissi olmuyor, mide bulantısı oluyordu.

Bu çarşamba saat gece 2 gibi yatağımda yan yatarak telefonum ile oyalanırken, sırtımı yatak başlığına yaslamak için pozisyonumu değiştirdim, aniden mide bulantısı başladı. Kusturmuyordu ama kusturacak gibi hissettiriyordu. Şekerli su içtim, sabah 7 gibi de mide bulantısı için hap içtim, daha çok midem bulanmaya başladı. Bir şekilde uyudum. Bugün de geceye doğru mide bulantısı yok denilecek kadar azdı, gece yine başladı. Şu anda da midem bulanıyor. Nedenini bir türlü anlamadım ama ben hapları düzgün kullanmadığım için böyle olduğunu düşünüyorum. Yine de sizin fikrinizi almak istiyorum, başka bir olası durumu var mıdır?
Kronik birkaç olası hastalık olmasından şüphelenmişlerdir. Ama ilaçları tam zamanında alın, kesinlikle kötü bir durum değil hocam.

Kışın başına geldiyse mide üşütmesi de yaşamış olabilirsin. Su içsen bile kusturabilecek bir şey. Bir kaç gün sıcak şekilde dinlenince genelde hızlıca geçiyor. Dinlenemezsen ve yediklerine dikkat etmezsen, uzama ihtimali oluyor. Bazen yaşıyorum, genelde hap yerine vücudu sıcak tutarak geçiriyorum.

Bu arada mide koruması için verilen haplar genelde pek işe yaramıyorlar. Buna çoğu ağrı kesiciyi de dahil edebilirsiniz. Bizim ülkede en ufak şeyde hastaneye gidildiğinden, doktorlar da çoğu basit çözüme temel ilaçları yazıp gönderiyor. Doktorları kötülemek için demiyorum. Çünkü gerçekten doğal çözümler ile çözülecek basit şeylerde, hapa başvurmak bence bir tık hata. Bu ilaçların çoğu çok tüketildiğinden, yerelde ucuz muadilleri oluyor. Çoğu da etkili olmak yerine, pansuman etkisi oluşturuyor.

Kudret narı veya zencefil alıp çay şeklinde tüketebilirsin. Zencefil özellikle bu mide asidini dengelemede en etkili bitkidir. Basit gaz sorunlarını çok rahat çözer. Hazır olanları da var, ama daha etkili olması için kurutulmuş zencefil alın. Dilimlere ayırın ve çay demler gibi demleyin.

Düzenli bir mide gaz(şişkinlik) sorunu ise Ginger shot veya pancar kvassı gibi şeyler deneyebilirsin. Bunlar da o gaz sorununu bayağı çözüyor. Veya aktara sorup bağırsak sorunlarını rahatlatan çözümler isteyebilirsin.

Ginger shot bağırsak için daha ideal, ama midedeki gazda genelde bağırsakdaki sağlık sorunlarından oluyor. Erkeklerin pek umurunda olmadığından, ucundan da olsa zayıflamaya yarıyorsa kadınlara göre pazarlıyorlar. Yoksa içeriği gayet ideal. Basit bir şekilde sabahları bir shot içiyorum. İlla şişeli yapmak zorunda değilsin, portakal suyu gibi yapıp içebilirsin.

İki ürünü de denedim. Kışın bu gaz sorununu yaşadığım oluyor ve işe yarıyorlar. Bu ürünlerin satışını yapanlar da var. Uğraşamam diyorsan onlara da bakabilirsin.

Ayrıca aktarlara da sorarak, bu sorunu rahatlatacak ürünler alabilirsin. Belirli bir yaşı geçince, gençken saçma gördüğün çoğu koca karı ilacının faydasını çok gördüm. Aktarım da ne zaman basit sorunların için bir öneri istesem, hep nokta atışı şeyler öneriyor.

Havalar soğuk olduğundan evde veya dışarıda, içine atlet dışında tşörtü pantolon(eşofman vb.) içine sokarak giyin. Ayrıca altınıza bir içlik ayarlayıp, çorabı da içliğe geçirin. Mide ve üşütme gibi sorunlar en çok sırttaki damar olmayan böbreklerin olduğu kısım ve ayaklardan geçiyor. Toplu alana girmeden kışın hastalıklardan korunmanın en garanti yolu bu.

Ayrıca bilgisayar vb. masa başı sabit iş yapıyorsanız, kışın bir tık daha fazla hareket etmeye özen gösterin. Ara ara sırt kısmınızı dinlendirin.

Yemek kısmında da mümkünse mideyi rahatsız edecek fazla şeker, yağlı veya acı içeren ürünlerden uzak durun. Mideniz bulandığı zaman yediğiniz şeylerden tiksinme ihtimaliniz yüksek. Bu mide sorunu geçtikten 1-2 ay sonra da devam edebilir.

Son düzenleme:
Genel cerrahi ve dahiliye polikliniğine uğrayıp tahlil yaptır, bizim yapabileceğimiz bir şey yok.
Gerekirse farklı birime yönlendirirler.

Yemek kısmına değinirsek fazla yağlı, fazla şekerli, fazla baharatlı gıdalardan uzak dur.

Cevaplar için çok teşekkür ederim, çok fazla uyumuşum ve daha yeni kalktım ve şu an mide bulantısı yok gibi ama kesin bir şey demeyeceğim çünkü geceleyin başlıyor. Belirtmeyi unutmuşum, zaten yiyemediğim yiyecekler de yağlı yiyecekler, muhtemelen yağlı yiyeceklerle alakalı bir şey. Bir süre ilaçları düzgün bir şekilde kullanmaya ve sağlıklı beslenmeye çalışacağım, bir şey değişmezse hastaneye gidip tahlil falan yaptıracağım.