Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Merhaba. Şu şekilde başarılı bir şekilde bir macOS Sonoma 14.0 kurmuştum;

O zaman bu sistemi yerim olmadığı için silmiştim. Şimdi Samsung 980 Pro 2TB SSD aldım, eski SSD'me de önceki EFI'mi kullanarak macOS 14.0 Sonoma kurmuştum. i5-6200U laptopuma macOS Sonoma 14.4 kurmaya çalışırken çalışmamıştı, çalıştığını kesin bildiğim EFI ve sistemle denedim ancak 14.4 gene kurulmadı. 14.0'dan 14.4'e yükseltmek için ekstra ne yapmak gerekir?

Sistem şu şekilde;
AMD Ryzen R5 5600 (6c/12t), AMD Wraith Stealth Stok Soğutuculu,
Sapphire Pulse imzalı AMD RX 6700 XT Ekran Kartı,
16 GB 2x8 şeklinde XPG Gammix 3600 MT/s DDR4 Bellek,
MSI B550-A Pro Anakart, 12-10-2023 BIOS Sürümü,
Samsung SSD 980 Pro 2 TB(İlk slota takılı, PCI-e 4.0 X4 hattında, bunda Gentoo Linux kurulu)
Adata Legend 700 500 GB PCI-e 3.0 SSD(İkinci M.2 slotuna takılı PCI-e 3.0 X4 hattında, macOS 14.0 buna kurulu)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulmadı derken kastettiğiniz hata nedir? Verbose stuck mı yoksa loop mu oluyordu?
14.3 ve 14.4 ile denemiştim. 14.3 ile verbose'da hata verip yeniden başlatıyordu, 14.4'de gl ile başlayan bir hata veriyordu, ekran kartıyla ile alakalıydı sanırsam. Kext, boot argümanları, ayarlar falan hepsi çalışan sistemde aynıydı.

14.0 ile 14.4 arasında gereken Kernel Patch ve en çok ihtiyaç duyacağınız NootRX'in desteği var mıydı ki? Bunlar olmadan direkt yükseltme denenmez.

NootRX, kaynağından derleniyor sanırsam ve Github'daki deposunda release olarak belirli sürümlü "binary" branchları yok. Internetten "NootRX Kext" diye indirdiğim sürümsüz Kext ile kullanıyorum. Bunun hakkında hiçbir fikrim yok. Kernel Patch bile gerektiğinden emin değilim, yapabileceğim bir kaynak mevcut mudur?

Öncelikle Kernel Patch ile R5 5600'ı Sonoma 14.4'te kullanmanız mümkün olsa da NootRX kısmı biraz rulet görünüyor. Ben NootRX kullanmadım, 14.4 sürümünde kullanılan bir içeriğe de denk gelemedim. Ruleti denemek istiyorum derseniz yükseltmek veya güncellemek yerine temiz kurulum yapmanız en iyisi olur. Önemli dosyam var derseniz ayrı.

Öncelikle Kernel Patch ile R5 5600'ı Sonoma 14.4'te kullanmanız mümkün olsa da NootRX kısmı biraz rulet görünüyor. Ben NootRX kullanmadım, 14.4 sürümünde kullanılan bir içeriğe de denk gelemedim. Ruleti denemek istiyorum derseniz yükseltmek veya güncellemek yerine temiz kurulum yapmanız en iyisi olur. Önemli dosyam var derseniz ayrı.
Önemli dosyam yok, güncelleme taraftarıyım. Kernel patch'ı nasıl elde ederim?