Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Merhaba. Şu şekilde başarılı bir şekilde bir macOS Sonoma 14.0 kurmuştum;

O zaman bu sistemi yerim olmadığı için silmiştim. Şimdi Samsung 980 Pro 2TB SSD aldım, eski SSD'me de önceki EFI'mi kullanarak macOS 14.0 Sonoma kurmuştum. i5-6200U laptopuma macOS Sonoma 14.4 kurmaya çalışırken çalışmamıştı, çalıştığını kesin bildiğim EFI ve sistemle denedim ancak 14.4 gene kurulmadı. 14.0'dan 14.4'e yükseltmek için ekstra ne yapmak gerekir?

Sistem şu şekilde;
AMD Ryzen R5 5600 (6c/12t), AMD Wraith Stealth Stok Soğutuculu,
Sapphire Pulse imzalı AMD RX 6700 XT Ekran Kartı,
16 GB 2x8 şeklinde XPG Gammix 3600 MT/s DDR4 Bellek,
MSI B550-A Pro Anakart, 12-10-2023 BIOS Sürümü,
Samsung SSD 980 Pro 2 TB(İlk slota takılı, PCI-e 4.0 X4 hattında, bunda Gentoo Linux kurulu)
Adata Legend 700 500 GB PCI-e 3.0 SSD(İkinci M.2 slotuna takılı PCI-e 3.0 X4 hattında, macOS 14.0 buna kurulu)

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarını varsayılana çevir.
  • IOMMU > Disabled
  • Secure Boot > Disabled
  • CSM > Disabled
  • Above 4G Decoding > Enabled
  • Re-Size Bar > Disabled
Ekstra olarak boot-args'a npci=0x3000 ekle. Reset NVRAM yapıp tekrar dene bakalım.
Above 4G Decoding açıkken ve bu ayar ekliyken bilgisayar açılmıyor, bunu daha önceden doğrudan deneyimlemek durumunda kalmıştım. Kapatıldığında en son attığım iki hatadan birisi çıkıyor.

Kod:
            <key>SetupVirtualMap</key>
            <true/>
Booter>Quirks'te bulunan bu değeri False olarak dene.
1.webp
2.webp

Değiştirdim, daha umut verici diyeyim en azından. Varsayılan BIOS ayarları üstüne dediğiniz ayarlar ve npci ekli değilken ilk hata çıkıyor.

Kendi insiyatifimle de P-state ile ilgili olan CPPC ve PSS gibi AMD özelindeki BIOS ayarlarının çeşitli kombinasyonlarıyla da ikinci hatayı alıyorum.

Çıkardığımız AMD modüllerini geri mi eklesem?

İnisiyatifin doğrultusunda yapmış olduğun BIOS ayarının bu hata üzerinde hiçbir karşılığı yok. Devre dışı bıraktığın AMD kextlerinin de hiçbir karşılığı yok. OC ve kextlerin güncelliğini kontrol et. Hazır EFI sorunsalı.

İnisiyatifin doğrultusunda yapmış olduğun BIOS ayarının bu hata üzerinde hiçbir karşılığı yok. Devre dışı bıraktığın AMD kextlerinin de hiçbir karşılığı yok. OC ve kextlerin güncelliğini kontrol et. Hazır EFI sorunsalı.
@tarko, OpenCore 9.9 kullanıyorum. Kext'lerin hepsi de güncel durumda. AMDRyzenCPUPowerManagement'in bir sürümü çıkmış, onu da güncelledim fakat bilgisayar aynı P-state hatasını veriyor. Kendi yaptığım CPPC ve PSS ayarlarını da düzelttim.

Son düzenleme: