Tunayx

Uzman
Merhaba, benim eski bir kameram var. Uzun zamandır kullanmıyorum. Neyi var tam bilmiyorum kısaca. İçinde kameranın depolama kartı var. Bu kartı masaüstü bilgisayarımda nasıl bakabilirim? Bunun için ne gerekli?

Kart: Sony Memory Stick Pro Duo Magicgate Mark 2 2 GB.

Sisteminizde (laptop ya da kasa) SD kart girişi var mi? Eğer varsa ona uygun bir aparatla halledersiniz. Eğer yoksa da Tip C ya da Tip A adaptorle halledersiniz. Özellikle de sürekli SD kart takip cikaracaksaniz bir adaptor iyi olur.

Fiyatlar hakkında bir bilgim yok. Sizin bildiğiniz iyi veya fiyat performans ürünü varsa onu atabilirseniz sevinirim. Tip C ya da tip A hakkında da bir bilgim yok.
Kasa kullaniyorsaniz ve anakartiniz eskiyse Tip C giris yoktur hocam dolayısıyla bu durumda Tip A almak gerekir. Laptopsa hangisi var bakmak gerek. Marka konusunda bilindik bir şey varsa atacağım ama gerek yok gibi zira PTP yani picture transfer protocol var. Ben birçok üst düzey, giris ve orta segment Sony makine kullandım. Kimi zaman 250 GB dosya aktardım. Genellikle USB yolunu tercih ediyordum. Baktım ve gördüğüm kadarıyla W170 PTP ve USB 2.0 destekliyor. Pilli değil bataryali bir model olması lazım. Dolayısıyla sarj portundan direkt PC'ye kablo yoluyla bağlanıp SD kart içindeki dosyaları görebilir ve PC'ye aktarabilirsiniz. Kamera direkt olarak yazıcıdan görsel basma desteğine de sahip her halükarda görsellere bakabilirsiniz yani. Sadece sarj girişine kabloyu takın ve diğer ucunu adaptor yerine bilgisayariniza takin, adaptore gerek yok.

Sony'ler dosya aktarımı süresince açık olmalı ve otomatik olarak kendilerini dosya aktarma moduna alırlar.

Kasa kullaniyorsaniz ve anakartiniz eskiyse tip C giris yoktur hocam dolayısıyla bu durumda tip a almak gerekir.

Bilgisayarım yeni sayılır. Masaüstü bilgisayar kullanıyorum. ASUS Prime H610M-K D4 anakartım var.

Baktım ve gördüğüm kadarıyla W170 ptp ve USB 2.0 destekliyor. Pilli değil bataryali bir model olması lazım. Dolayısıyla şarj portundan direkt PC'ye kablo yoluyla bağlanıp SD kart içindeki dosyaları görebilir ve PC'ye aktarabilirsiniz. Kamera direkt olarak yazıcıdan görsel basma desteğine de sahip her halükarda görsellere bakabilirsiniz yani. Sadece şarj girişine kabloyu takın ve diğer ucunu adaptor yerine bilgisayariniza takin, adaptore gerek yok.

Sony'ler dosya aktarımı süresince açık olmalı ve otomatik olarak kendilerini dosya aktarma moduna alırlar.

Kameram bataryalı bir model evet ama şarj aileti yok. Cihaz çalışıyor mu çalışmıyor mu bilmiyorum. O yüzden SD kart üzerinden gittim. Ama bunun içinde şarj cihazı veya nasıl bir kablosu varsa onu önerebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Bilgisayarım yeni sayılır. Masaüstü bilgisayar kullanıyorum. ASUS Prime H610M-K D4 anakartım var.

Kameram bataryalı bir model evet ama şarj aileti yok. Cihaz çalışıyor mu çalışmıyor mu bilmiyorum. O yüzden SD kart üzerinden gittim. Ama bunun içinde şarj cihazı veya nasıl bir kablosu varsa onu önerebilirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Ömürlük bir sey ariyorsaniz: