isimbulamiyorum
Uzman
Intel gördüğüm kadarıyla bu sefer iddialı geliyor. Benim tek isteğim online rekabetçi oyunlarda oyun aksın kaymak gibi. 7 yaşından beri bilgisayar kullanıyorum hikayesini bitirdiğim oyun sayısı bir elin parmağını geçmez. Profesyonel oyuncularında sistemlerinde hep Intel+NVIDIA kombosu var tabii benim o seviyede bir oynayışım yok ama yine de insan arada girip kafa dağıttığı oyunda oyun takılmasın, ekran titremesin, FPS düşmesi olmasın istiyor.
CPU tarafinda AMD Intel'den daha iyi ancak AMD bende öyle bir antipati oluşturdu ki param olsa 7800X3D yerine gider i9 14900K alırım.
Param olsa ben de gider 14900k alırım. Yok 3 kat güç çekiyormuş falan umurumda olmazdı.
Sebebi tahminimce çok temiz bir geçmişi olmamasından kaynaklı insanlarda ön yargı bırakmış olması. Bende eskiden AMD'ye lanet gelsin derdim çünkü ekran kartım 3 kere yanıp ekstradan lehim hatası veriyordu ve artık delirmek üzereydim. Şu anki kartımda çok düzgün değildi ama AMD yeni güncellemeler ile işleri bayağı toparladı ki şu an absürt olan yıllar önce AMD'nin yaptığı hataları Intel yapmaya başladı. Benim şu an Intel işlemci kullanmamın tek sebebi indirimdeydi ve ileriye dönük bir anakartla kullanmam.
Ben de yıllarca AMD tarafında R7 265, R9 270, RX470 kullandım ama bu RX 6700 XT beni o kadar soğuttu ki markadan iğrendim resmen.
Çözüldü: AMD sistemlerde oyunlarda FPS düşüşü
Truckers MP ve Grand RP gibi oyun modlarında da, FIFA 23 ve Star Wars: Fallen Order gibi çıkalı epey vakit olmuş oyunlarda da tuhaf droplar yiyorum. Bu birçok oyunda olabiliyor o yüzden bu sorunu genel bir sorun olarak düşünün, bu donmalar bazen art arda rahatsız edecek kadar oluyor. MSI...www.technopat.net
Pro driver denediniz mi?
Denedim maalesef daha deneyeceğim bir şey kaldığını düşünmüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: