Rehber Sorunsuz bir şanzıman | E-CVT nedir?

1.5 motor ile ne kadar hızlı olabilir? Cidden çok abartıyor bizim insanımız. Yeni nesil tam otomatiklerde çok hızlı. ZF kullansa, bakış açısı değişir. WAG grubu her ülkede çift kavrama satmıyor. Aisin ve ZF tercih ettiği pazarlar var. Çift kavrama demek, aynı zamanda yetkili servisin bolca para kazanabilmesi demek. İhtiyaçtan ziyade, bana her zaman maliyet bakış açısı gibi gelir. Tam otomatik üzerinden kazanacağız servis ücretleri ve çift kavrama ücretleri arasında çok fark olur. Sizi hedef göstermedim bende, yanlış anlaşılmasın.

Birazdan gelir DSG severler.

@Eagles, emeğinize sağlık. Renault araçlarda kullanılan EDC şanzımanlar ile ilgili rehber yoksa yapabilir misiniz?

@Yener K Abi @pesimist34 dediği gibi mantıklar aynı aslında. Ufak tefek farklar oluyor genelde markalarda.

@pesimist34 Hatta bir EDC rehberi alabiliriz, fırsat bulursan senden. Tabii dikte etmiş gibi olmayayım.

Katılıyorum, gerçekten yani 1.5 motor ne kadar hızlı olabilir ki. DSG'nin çok bir anlamı kalmıyor bana göre öyle anlamlarda. A noktasından b noktasına gitmek CVT en iyi şanzıman denebilir. Özellikle günlük hayatta.

VW araçlarının bazıları hoşuma gidiyor ancak DSG lafını duymak bile bende bir huzursuzluk yaratıyor açıkçası. Benim aracımda EAT şanzıman var vites geçişleri vesaire rahat bugüne kadar bir sorunda yaşamadım. EAT şanzımandan sorun yaşayan birisine de denk gelmedim. CVT şanzımanlara denecek söz yok zaten.

EAT8 şanzıman mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…