Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Meta'nın taziye mesajlarını silmesi vb. gibi durumları biliyoruz.

Altay Cem Meriç'i sevin sevmeyin o umurumda değil. İçeriğe bakın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hamas bir terör örgütüdür. Twitter zamanında IŞİD'in binlerce hesabını silmiştir. Facebook'ta izin vermiyor. Terörü desteklemekte ifade özgürlüğü değildir. İnsanlar ölüyor dersin tamam. Boykot dersin bana göre tamam değil ama ona da tamam. Ama gidip teröristi översen tabii ki silinir. Hamas iyilik meleği değildir. Teröristtir. İsrail gibi sivilleri öldürmektedir.

Meta, X ve diğer tüm şirketlerin aynı özveriyi bir gün PKK için göstermesi de ayrı dileğim.

Meta'nın taziye mesajlarını silmesi vb. gibi durumları biliyoruz.

Altay Cem Meriç'i sevin sevmeyin o umurumda değil. İçeriğe bakın lütfen.
Soykırımla alakalı görüntüleri engelleyen kimse yok, her yerde görüyoruz neyin ne olduğunu.

Adamların memleketinde bu adam terörist olarak geçiyor. Bizim memleketin sosyal medyası olsa, başka bi ülke rahatsız oldu diye onların sevmediği birini kaldırır mısın ya da sallıyorum FETÖ över bi post paylaştı biri, izin verir misin?

Ha bu arada yanlış anlaşılmasın, cümleten yakacak Allah bizi, kimseyi savunduğum da yok. Bunun adı bir soykırım fakat ölen arkadaşın geçmişinde bizim ülkenin bağımsızlığına da laflar var.

Sansür konusu, olmaması gerekiyor fakat 15 yaşına kadar akıllı cihaz kullanımının yasak olması gerekiyor. Vereceksin eline tuşluyu ve kafa açacak kitapları, işi olmadığından oturup okuyacak, kafası açılacak.

Ne insta severim ne Roblox severim ne DC severim ne de ekşi severim ama durum bu.

Tam olarak bunu düşünüyorum:

IMG_9280.webp

Bu konuyu tartışmaya bile gerek yok.

Platform yönetimi istediği fikri içinde barındırır, istediğini barındırmaz. Eğer ki sen bundan hoşnut değilsen kullanmazsın güzel dostum. Basit denklem.

Kullanmak isteyeni niye engelliyorsun? Hiçbir mantıklı açıklaması yok bunun, kimse aynı şeyleri desteklemek zorunda değil arkadaş.

Instagram'da ileride bu numaradan ve E-Posta'dan açacağım her hesap dahil süresiz ban yedim. :D Sadece bir kadın boksörün karşısına bir erkek boksörün çıkmasını eleştirdiğim için. Hiç kimseye saygı falan duymak zorunda değilim. Çünkü kimseden de bana saygı duymasını beklemiyorum.
Herkes elinde olmayan şey için yürür; Laikliğin ya da Cumhuriyet'in tehlikede olduğunu düşünüyorsan, Cumhuriyet Yürüyüşü yaparsın. Eğer adalet olmadığını düşünüyorsan, adalet yürüyüşü....
Bknz; Onur Yürüyüşü.
İyi günler. <3

Bu konuyu tartışmaya bile gerek yok.

Platform yönetimi istediği fikri içinde barındırır, istediğini barındırmaz. Eğer ki sen bundan hoşnut değilsen kullanmazsın güzel dostum. Basit denklem.

Kullanmak isteyeni niye engelliyorsun? Hiçbir mantıklı açıklaması yok bunun, kimse aynı şeyleri desteklemek zorunda değil arkadaş.

Bu aslında şu gibi; bir ayakkabının fiyatı fahiş ve ilginç şekilde her yerde aynı ve her satıcı şunu söylüyor "istersen al, istemezsen alma" bilinçli olarak alakasız bir örnek verdim.

Sosyal ağ dediğimiz platformların belli sorumlulukları vardır. İletişim bağlamında güçlü ayaklardır.
Yani global çapta olsun isterse de yerel çapta olsun, sosyal ağların sansür ve istediğini engelleme gibi bir özgürlüğü yok. Eğer bunu özel mülk diye savunuyorsanız Kuzey Kore'nin politikasını, Hitler'in politikasını da savunuyorsunuz demektir.

@29 tweet'te bahsedildiği üzere görüntüden çok aktif bir soykırım gerçekleştiğini ifade etmek yasaklanıyor. Buna şahit olmadım ben de. Ama Meta'nın geçenki açıklaması üzerine "yapmış olabilirler" diyorum.