Sosyal Bilimler Lisesi Okumak Mantıklı mı?

Hocam Türkiye'de üniversite okumayı düşünen bir genç için en iyisi Anadolu ve fen liseleri. Üniversite düşünceniz varsa diğer liselere bakmayın bile.

Üniversite düşüncem var ama hangisine gideceğimi bilmiyorum. Siyasal bilim aklımdan geçiyor.

Üniversite düşüncem var ama hangisine gideceğimi bilmiyorum. Siyasal bilim aklımdan geçiyor.
Hocam gene de anadolu lisesindeki öğrencilerin işlediği derslerle ilgili bir sınava girerek üniversiteye gireceksiniz. 4 yıl sosyal bilimler lisesinde okumanın size hiçbir artısı olmayacak. Bunu göz önünde bulundurmalısınız.

Anadolu'da okuyorum diyelim, 11. sınıfta mı 12 de mi öyle bir zamanda seçim yapılıyor. Ben ne seçimi yapmalıyım? (sözel, sayısal, dil, ea)

Bu tam olarak doğru değil. Yurtdışında okuyacaksanız okuyacağınız alanın derslerinin puanlarına bakıyorlar.

Anadolu'da okuyorum diyelim, 11. sınıfta mı 12 de mi öyle bir zamanda seçim yapılıyor. Ben ne seçimi yapmalıyım? (sözel, sayısal, dil, EA)

10.sınıfın ortalarında seçim yapıyorsunuz 11 ve 12'yi seçtiğiniz alan üzerine okuyorsunuz. 11 ve 12. sınıfın başlarında değiştirme hakkınız var.

Hangi alan okursanız okuyun üniversite sınavında istediğiniz alandan yerleşebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla siyasal bilimler EA alanında.

Anadolu'da okuyorum diyelim, 11. sınıfta mı 12 de mi öyle bir zamanda seçim yapılıyor. Ben ne seçimi yapmalıyım? (sözel, sayısal, dil, EA)

10. sınıfta sonraki dönem için sınıf seçimi yapıyorlar. Ne olacağınıza bağlı olarak seçim yapıyorsanız. Mesela, asker olacaksanız bence deniz ile alakalı bir mesleki bölüme gidin.

Deniz korkum var (talassofobi). Hiçbir fikrim yok ne yapacağım bilmiyorum.
Hocam, ne olursa olsun zaten eğitim sistemimizden yakınma sebebimiz, mesleklerin hepsi 1 sınava bağlı olması. Sosyal Bilimler lisesine giderseniz, rakipleriniz daha önce okulda işlediği dersleri sınavda yaparken, siz daha önce hiç görmediğiniz dersleri yapmaya çalışacaksınız. Lisede okuduğunuz okulun pek bir önemi yok. Bunun için dersleri tam olarak görebileceğiniz bir okul önerimdir. Yoksa size kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…