O daha ileri bir safhada oluşuyor. Misal, ben 18 yaşındayım ancak hâlâ ülkenin tam olarak yönetim biçimine, savcılık sisteminin denetimine, okullarda bulunan eğitimin nasıl düzeleceğine ve ülkenin polis teşkilatında bulunan yolsuzluğun durdurulması için çalışma bulamadım. Çünkü, halk çok kriptik. Kendi yaşadığım yer itibarıyla baktığımda bu daha net anlaşılmakta. Misal, ben "Teknokratik Demokrasi getiriyorum" desem anlamayan bir kitle beni asar. Halbuki belli kapsamda bir iyilik yapıyorum.
Teknokrasi nedir?
Teknokrasi veya uygulayımcıerki, bütün karar verme süreçlerinin teknik uzmanların ellerinde olduğu bir yönetim şeklidir. Yönetim kademelerinde sadece bilgi, deneyim ve yetenek sahibi bilim insanları, mühendisler ve teknolojistler yer alır.
teknokrasi veya uygulayımcıerki, bütün karar verme süreçlerinin teknik uzmanların ellerinde olduğu bir yönetim şeklidir. Yönetim kademelerinde sadece bilgi, deneyim ve yetenek sahibi bilim insanları, mühendisler ve teknolojistler yer alır.
Çok derine girdiğin vakit bu tarz söylevlerin esasen kontrol amaçlı olduğunu fark ediyorsun. Turancılık meselesine gelirsek ayrı medeniyetler olmamızdan ötürü Avrupa'ya benzer bir şekilde bölünme var. Bu bölünme hem kültürel hem de siyasel anlamda olmasından mütevellit çok sıkıntı yaratır.
Çok derine girdiğin vakit bu tarz söylevlerin esasen kontrol amaçlı olduğunu fark ediyorsun. Turancılık meselesine gelirsek ayrı medeniyetler olmamızdan ötürü Avrupa'ya benzer bir şekilde bölünme var. Bu bölünme hem kültürel hem de siyasel anlamda olmasından mütevellit çok sıkıntı yaratır.
Paranın yönetimi, sınır kontrölü, ülke yapısının geri kalmışlığı, insanların hepsinin kendini Türk olarak tanımlamamasından ötürü sıkıntı yaşarsın. Muhtemelen 1 sene sonra da darbe yersin.
Paranın yönetimi, sınır kontrölü, ülke yapısının geri kalmışlığı, insanların hepsinin kendini Türk olarak tanımlamamasından ötürü sıkıntı yaşarsın. Muhtemelen 1 sene sonra da darbe yersin.